Ingrediente
-cannelloni
-carne de pui tocata (1/2 kg)
-pasta de rosii ( 2 linguri)+o ceasca pentru cuptor
-o ceapa rosie
-un ardei rosu
-sare si piper
-cimbru
-cascaval
Pentru sosul bechamel:
-2 lingurite de unt
-o lingura faina
-300 ml de lapte
-sare si piper
-nucsoara
Pentru inceput pregatim umplutura. Ceapa se toaca marunt marunt si se caleste in putin unt sau ulei. Ardeiul rosu se taie fasii subtiri si nu foarte lungi si se adauga peste ceapa, se soteaza 1-2 minute apoi se adauga si carnea. Dupa cca 5 minute se adauga pasta de rosii, condimentele si o ceasca de apa si se lasa sosul de carne pe foc pana cand scade apa. Cand sosul este gata se umplu pe rand cannelloni si se aseaza intr-o tava, in care s-a turnat putin sos de rosii sau pasta, unul langa celalalt apoi se acopera cu sos bechamel si cascaval razuit si se da tava la cutor.
Pentru sosul bechamel se topeste intr-o cratita untul, se adauga faina si se amesteca energic, apoi treptat se toarna si laptele pana cand obtinem un sos omogen. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Cannelloni au nevoie de cca 30-40 de minute la cutor, eu de obicei incerc cu furculita o bucata ca sa fiu sigura.
Se servesc calzi.
Pofta buna!
2 comments
Auci , asta e o nebunie curata !!!! VREAU !!!! 🙂
Ce bine arata, genul asta de mancare imi place mult! Te pup