Carnati cu legume la cuptor sau cum arata un pranz sau o cina de toamna-iarna. Adica e plina de culori si arome de iti vine s-o mananci! Ceea ce si faci, nu stai si te uiti la farfurie. 🙂
Radacinoase la cuptor fac destul de des, in special in sezoanele reci. De fapt, doar atunci. Vara nu prea pornesc cuptorul. Nu fac aceeasi combinatie de fiecare data, dar niciodata nu lipseste sfecla. Imi place foarte mult gustul sfeclei coapte si daca inca nu ati incercat-o, va rog mult nu mai amanati! In rest, avem de toate: cartofi, cartofi dulci, morcovi, telina, uneori si pastrnac, alteori si ceapa rosie si voie buna la greu. Depinde ce am in casa.
Azi i-am pus si carnati si a iesit o minunatie! E o mancare care se face simplu, rustica imi place mie sa ii spun.
Stiti ce-i fain la mancarea asta? Este PERFECTA atunci cand ai prietenii la masa. Poti face o cantitate mai mare in acelasi timp si e aproape imposibil sa nu multumesti pe cineva. Eu am folosit carnatii grosi de la Caroli Maestro, dar la fel de bine se potrivesc si cei subtiri din aceeasi gama. Sunt 100% naturali, doar carne si condimente!
Bineinteles, langa platoul colorat cu de toate pui si niste muraturi de tot felul. Merg bine, trust me!
Si daca vrei ceva si mai bogat de atat, la final, cand ai scos tava din cuptor, arunca deasupra o mana de parmezan razuit. Cu placere!
Ingrediente Carnati cu legume la cuptor
(pentru 4 portii generoase)
- 4 carnati grosi vin Caroli Maestro
- 3 cartofi albi
- 2 cartofi dulci (mai mari)
- 1 telina mare
- 3 morcovi
- 1 sfecla mare
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
- oregano uscat
- patrunjel sau cozi de ceapa verde pentru decor (optional)
Mod de preparare Carnati cu legume la cuptor
Va ziceam ca reteta se face foarte simplu si nu am exagerat deloc.
Pornim cuptorul la 190C si asezam hartie de copt in tava mare a cuptorului sau intr-o tava incapatoare.
Curatam legumele de coaja, le spalam, apoi le taiem cubulete/rondele. Nici prea subtiri, nici prea groase.
Punem legumele in tava pregatita. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu oregano, sare si piper. Turnam amestecul peste legume si amestecam cu o lingura de lemn.
Taiem rondele si carnatii si ii punem deasupra legumelor.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Nu este nevoie sa amestecati sau sa intoarceti legumele pe cealalta parte.
Odata copate legumele, scoatem tava din cuptor, transferam totul pe un platou si adaugam patrunjel tocat marunt sau cozi de ceapa verde.
Aceasta a fost reteta de Carnati cu legume la cuptor. Simplu taaaare si bun!
Pofta buna!