Ceva mai simplu si mai bun aproape ca nu se poate: cartofi cu ou si branza. Ca atare este o masa destul de consistenta si satioasa, insa daca vreti sa adaugati langa o carne la gratar, de exemplu, nu cred ca e ceva gresit. Foarte important e sa fie consumati calzi, cand sunt cei mai buni si gustosi. Ingredientele sunt extrem de accesibile, probabil aveti deja totul in casa. Daca le aveti, e semn ca trebuie sa incercati reteta, da?
Ingrediente Cartofi cu ou si branza
- 3 cartofi
- cascaval/branza de burduf
- 3-4 fire de leustean/patrunjel/marar
- 2 oua
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cartofii se curata si se taie cubulete sau pai, apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt gata de prajit se scurge uleiul din tigaie. Este foarte important sa nu mai ramana ulei in tigaie. Peste cartofi se sparg cele 2 oua si se pune tigaia pe foc mic. Se amesteca rapid. Cand oul este facut (gatit) se adauga cascavalul ras, branza de burduf, sare si piper, se amesteca putin in cartofi si se presara verdeata tocata marunt. Se lasa capacul 5-10 minute sau cat este nevoie pana se topesc frumos si delicios branzeturile. Si gata!
Cartofii merg foarte bine alaturi de muraturi sau salata. Sunt absolut minunati!
Pofta buna!
4 comments
arata bestial!
Camy sa faci si sa-mi zici daca iti plac 😛 Si cand faci da de veste in tot clujul ca vin si eu la o portie 😀
Ca tot trebuie sa gatesc ceva si cu ce am momentan prin casa. Arata chiar super!
Wow am făcut și eu reteta e foarte bun