Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
CartofiMancaruri

Cartofi cu pesto si parmesan

written by Corina Ureche octombrie 2, 2012
Cartofi cu pesto si parmesan
In urma cu ceva vreme cineva spunea despre blogul meu ca este un blog de fast-food si asta pentru ca prezint retete simpliste care nu necesita mai mult de 30 de minute pentru a fi preparate. Apoi cineva zicea ca blogul meu e un retetar tipic romanesc, cu nimic special si etc. Ei bine, acest blog l-am conceput pentru placul inimii mele, iar ceea ce postez eu pe el este pur si simplu ceea ce mancam noi, acasa, in mica noastra familie. Prin urmare, simple sau complicate, retetele pe care le pregatesc eu sunt in concordanta cu timpul de care dispun, cu dispozitia de zi cu zi, cu preferintele mele. Fiecare acasa la el mananca ce doreste, nu? Insa sa-mi fie cu iertare, daca trebuie, dar eu nu imi voi baga niciodata nasul in bucataria nimanui. Bine, daca vad pe un blog o reteta care imi place voi lasa un comentariu prin care sa exprim acest lucru, insa atunci cand voi vedea ceva ce eu nu as manca, in nici intr-un caz nu o sa las omului un comentariu sa il fac cu ou si cu otet, pentru ca fiecare mananca ce doreste, cum doreste, cat si cand doreste. De aceea, nu apreciez deloc faptul ca altii isi dau cu parerea, intr-un mod total neconstructiv, despre ceea ce mananc eu. Daca doresc sa mananc paste fainoase cu paine, mananc!
Concluzia este ca ar trebui sa ne vedem fiecare de particica noastra si sa nu ne mai pese atat de mult de ce fac ceilalti, caci pana la urma gusturile nu se discuta.
Nu voi publica niciodata, nici macar nu ma obosesc sa citesc acele comentarii rautacioase si pline de frustrari. Blogul acesta este o alta casa a mea, iar in casa mea fac ce vreau.
Va multumesc tuturor celor care ma urmariti si-mi trimiteti un gand bun, apreciez acest lucru enorm! :* :*
Si acum, asa intr-o maniera de tip fast-food va prezinta Urecheata o reteta draguta si aromata. Puteti folosi cartofii preparati asa la o friptura, de exemplu. Mie imi plac asa goi, fara nimic.
 
 

Ingrediente

-1/2 kg cartofi mici
-sare si piper dupa gust
-2 linguri de ulei de masline
-o lingura de pesto de busuioc
-parmesan pentru servit
Cartofii se curata si se spala. Peste ei se toarna urleiul si condimentele, apoi se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana cand sunt patrunsi bine. Se scot de la cuptor, se amesteca cu pesto si se servesc cu parmesan razuit pe deasupra.
 

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
busuioccartofipesto
20 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Briose cu nuca
next post
Paine umpluta cu masline si rosii

You may also like

Cartofi cu pui si mozzarella la tigaie

august 13, 2012

Cartofi aromati la cuptor

noiembrie 18, 2009

Cartofi cu crusta

aprilie 14, 2010

Cartofi cu mustar la cuptor

martie 28, 2010

Cartofi pane

ianuarie 24, 2010

La placinte, inainte!

august 7, 2012

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015

Pui in sos de rosii si ciuperci

martie 26, 2010

Cartofi cu boia si sunca (cartofi rantaliti)

noiembrie 1, 2009

Patatas bravas

octombrie 14, 2015

20 comments

vdaiana octombrie 2, 2012 - 5:36 pm

Am poposit in bucataria ta, draguto, ca sa-ti spun sa nu bagi in seama carcotelile. Mereu e cineva nemultumit de orice facem. Stii vorba aia, cainii latra, caravana trece. Tu continua sa ne prezinti ce gatesti pentru ca ne place! :*

Reply
Edith octombrie 2, 2012 - 5:36 pm

Nu te mai necaji, rautaciosi sunt si vor fi mereu, noi sa fim sanatoase 🙂 Si apoi, traim in secolul vitezei, nu-i normal sa cautam solutii rapide?

Cartofii ararta minunat, la fel si pozele 😉

Reply
liana octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Mi se pare atitudinea corecta sa spui ca e blogul tau si faci ce vrei in el, sunt de acord 100%! Si punctul doi – de multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune, in bucatarie si nu numai 🙂

Reply
ema octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Mi-ai facut pofta de cartofi…si mie nu-mi plac cartofii :))
Pozele arata superb. Felicitari, Corina!

Reply
ema octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Imi faci pofta de cartofi….si mie nu imi plac cartofii :)). Pozele arata superb! Felicitari, Cori!

Reply
Mika´s Kitchen octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Mie imi plac mult retetele tale, Corina. Cred ca e foarte simplu sa cauti altceva atunci cind nu-ti place ceea ce vezi, in loc sa-ti pierzi timpul cu tot felul de comentarii rautacioase…In fine, cum zice Edith…noi sa fim sanatoase 😉
Cartofii arata super, am sa-i incerc si eu 😉 Te pupic si o zi buna, iubita!

Reply
Paula Gafitescu octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Corina draga, mie imi plac retetele astea ale tale de tip 'fast-food' 🙂 genul ala de comentarii nu merita luate in seama, asa e lumea 😀
Cartofii astia cred ca sunt o nebunie, la cum arata!!! Pozele sunt superbe, imi place mult si servirea 😉 Pup

Reply
Just me octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

As fi curioasa cei care fac comentarii rautacioase ce fel de mancare mananca???:)))oricum nu baga in seama ,nu merita…asa cum zici,fiecare dintre noi postam ceea ce pregatim in casele noastre dupa timpul avut,preferinte s.a.m.d.. mie imi place in casuta ta virtula. Pup si numa bine!

Reply
mandala octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Nu baga in seama prostiile nimanui, din invidie si rautate lasa comentarii cel mai des anonime.

Reply
alinutzika octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

arata foarte apetisant! Cat despre unele comentarii, sa stii ca toate primim, sau am primit macar unul mai rautacios. Eu le dau simplu delete si cu asta inchei. Pacat ca se obosesc sa scrie, cand stiu ca oricum nu publicam prostiile lor pline de invidie..:))

Reply
mirela octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Si ma luai cu nervii,ca am patit si eu ca tine si uiati de cartofiii astia deliciosi,sigur am sa-i fac si eu,pupp!!

Reply
Adela Zilahi octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Imi place cum arata la nebunie!! Prezentarea superba!!
Si, bine zis!!! Nu stiu despre ce este vorba, daca va scos cineva din sarite sau nu 🙂 dar sunt total de acord. Azi ma scos din sarite ,,cineva,, si i-am raspuns cu aceasi moneda, bineinteles fara sa o jignesc, doar ca i-am spus ca-i lipsesc cei sapte ani de acasa, care dupa parerea mea nu este o jignire.:)
O seara placuta!!

Reply
mirela octombrie 4, 2012 - 7:40 pm

Stai linistita ca si noi mancam mamaliga cu paine,dar nu-i treaba nimanui,nu-i baga ,sau nu le baga in seama sunt niste FRUSTRATI,,,,,,!!!!mie imi place tare mult ce faci tu aici si vad nimic deplasat,,,,,,,te pup cu mare drag si tine-o tot asa!!!!!

Reply
hapleablog octombrie 16, 2012 - 1:06 pm

Eu nu vad decat un mare avantaj atunci cand poti sa prepari o reteta delicioasa intr-un timp scurt.Cu siguranta deliciosi acesti cartofi!Felicitari pentru blog si pentru postari!

Reply
catkitchen octombrie 16, 2012 - 1:06 pm

Corinus , nu te mai necaji !!!! Nemultumiti sunt la tot pasul , insa nu merita sa le dam importanta !!! Noi stim cu cata truda si cu cat drag facem ca toate astea sa apara pe blog , insa nu fortam pe nimeni sa manance !!! Clar gusturile nu se discuta , fiecare mananca ce si cum doreste !!!
Te imbratisez !!!

Reply
Fuat Gencal octombrie 16, 2012 - 1:06 pm

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.

Saygılar..

Reply
Oana decembrie 7, 2015 - 7:14 pm

Sper ca mesajul meu o sa-l citesti, pt ca este scris cu mult drag. Imi esti atat de draga pt ca retetele tale sunt un balsam pt sufletul meu. Acum, astazi am ajuns la aceasta reteta, luand-o in sens invers cronologic. Blogul tau l-am descoperit intamplator, in octombrie 2015. De atunci tot scriu retetele tale si le pun in aplicare. Astazi am preparat briose cu afine si ricotta si ssta seara voi face pasta de masline cu avocado. Mie nu-mi placea sa gatesc, pt ca aveam impresis ca tot ce gatesc nu-mi iese, pierd timp mult in bucatarie si basca ca apoi am de spalat tone de vase. Datorita tie si a inca unui alt blog culinar am invatat sa gatesc, tocmai acestor retete usoare si gustoase, scrise pe intelesul tuturor. Nu mai spun ca si prezentatea foto a felurilor de mancate care arata minunat (numai cand le vezi, iti vine sa executi ce postezi tu), bucatareala are alta fata acuma, pt mine. Mancarea de ardei cu hrisca un deliciu, mancarea de dovlecei cu galusti de gris, yummy, asa am invatat trucul cu furculita pt galusti, chiftelutele de quinoa, dupa crema de cartofi, chiftelute la cuptor , pateul d ficatei de pui sunt cateva din felurile de mancare pe care le-am gatit. In mine ai un fan al blogului tau culinar.
Sper ca intr- o buna zi sa te intalnesc si sa te imbratisez si sa-ti multumesc ca in sfarsit vad cu alti ochi taina gatitului. Bafta in continuare si la cat mai multe retete „usoare” si gustoase.

Reply
Corina decembrie 8, 2015 - 9:52 am

Draga Oana, mesajul tau ma onoreaza si ma emotioneaza, in acelasi timp.
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si sper sa gasesti in continuare aici retete pe dragul tau. Si cine stie, poate la un moment dat chiar vom reusi sa ne intalnim.
Multumesc, din nou, si sarbatori cat mai fericite iti doresc.
Corina

Reply
Oana decembrie 9, 2015 - 11:54 am

Eu sunt onorata. Chiar acuma scriam retetele din luna iunie 2012. Dupa acest mesaj mesaj, ma apuc sa prepar varza de bruxeles gratinata. Corina draga, pt mine chiar ai fost gura de „curaj” de care aveam nevoie sa ma apuc si eu de gatit, mai cu tragere de inima. Nu mai spun ce buna a iesit tocanita mea cu carne de porc fiarta in bere (dupa reteta tocana de vita cu legume, pt ca in congelator in punga era porc si nu vita).
De Craciun vreau neaparat sa fac 2 tarte de ale tale cea cu biscuiti digestivi, banane si ciocolata, si tarta rustica cu fructe (apropo tare frumoasa erai in costum popular , de fapt esti). Tare mult imi doresc sa-mi iasa, ca sa impresionez prietenii.
Fetita mea este la dansuri populare , na coincidente:). Cand am facut briosele cu ricotta si afine , m- a intrebat cand mai prestez briosele cu oreu( prietenele ei au fost tare incantate si ma intreaba si ele cand le mai dau).
As mai dori sa fac si tortul cu blat de cacao si crema pt tiramisu. Acolo spuneai ca se insiropeaza blatul cu cafea, cu ce altceva pot sa-l insiropez, avand in vedere ca am copil de 10 ani ? Ma gandeam la apa cu zahar dar care ar fi dilutia ? Sau exista vreun sirop mai interesant
Ca tot bat sarbatorile la geam iti urez un Carciun fericit cu multa sanatate si bucate alese, inconjurata de toti cei dragi tie si familiei tale ! La multi ani !

Reply
Corina decembrie 10, 2015 - 10:10 am

Draga Oana, poti insiropa blaturile si cu un compot. De visine, de ex, ar merge foarte bine cu combinatia si nici nu ar afecta culoarea blatului.
Sau mai poti carameliza 3-4 linguri de zahar peste care sa adaugi 300 ml apa.
Te astept oricand si cu mare drag sa imi lasi impresii si iti multumesc, din nou, pentru cuvintele atat de frumoase.

Craciun fericit si la multi ani!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ