In urma cu ceva vreme cineva spunea despre blogul meu ca este un blog de fast-food si asta pentru ca prezint retete simpliste care nu necesita mai mult de 30 de minute pentru a fi preparate. Apoi cineva zicea ca blogul meu e un retetar tipic romanesc, cu nimic special si etc. Ei bine, acest blog l-am conceput pentru placul inimii mele, iar ceea ce postez eu pe el este pur si simplu ceea ce mancam noi, acasa, in mica noastra familie. Prin urmare, simple sau complicate, retetele pe care le pregatesc eu sunt in concordanta cu timpul de care dispun, cu dispozitia de zi cu zi, cu preferintele mele. Fiecare acasa la el mananca ce doreste, nu? Insa sa-mi fie cu iertare, daca trebuie, dar eu nu imi voi baga niciodata nasul in bucataria nimanui. Bine, daca vad pe un blog o reteta care imi place voi lasa un comentariu prin care sa exprim acest lucru, insa atunci cand voi vedea ceva ce eu nu as manca, in nici intr-un caz nu o sa las omului un comentariu sa il fac cu ou si cu otet, pentru ca fiecare mananca ce doreste, cum doreste, cat si cand doreste. De aceea, nu apreciez deloc faptul ca altii isi dau cu parerea, intr-un mod total neconstructiv, despre ceea ce mananc eu. Daca doresc sa mananc paste fainoase cu paine, mananc!
Concluzia este ca ar trebui sa ne vedem fiecare de particica noastra si sa nu ne mai pese atat de mult de ce fac ceilalti, caci pana la urma gusturile nu se discuta.
Nu voi publica niciodata, nici macar nu ma obosesc sa citesc acele comentarii rautacioase si pline de frustrari. Blogul acesta este o alta casa a mea, iar in casa mea fac ce vreau.
Va multumesc tuturor celor care ma urmariti si-mi trimiteti un gand bun, apreciez acest lucru enorm! :* :*
Si acum, asa intr-o maniera de tip fast-food va prezinta Urecheata o reteta draguta si aromata. Puteti folosi cartofii preparati asa la o friptura, de exemplu. Mie imi plac asa goi, fara nimic.
Ingrediente
-1/2 kg cartofi mici
-sare si piper dupa gust
-2 linguri de ulei de masline
-o lingura de pesto de busuioc
-parmesan pentru servit
Cartofii se curata si se spala. Peste ei se toarna urleiul si condimentele, apoi se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana cand sunt patrunsi bine. Se scot de la cuptor, se amesteca cu pesto si se servesc cu parmesan razuit pe deasupra.
Pofta buna!
20 comments
Am poposit in bucataria ta, draguto, ca sa-ti spun sa nu bagi in seama carcotelile. Mereu e cineva nemultumit de orice facem. Stii vorba aia, cainii latra, caravana trece. Tu continua sa ne prezinti ce gatesti pentru ca ne place! :*
Nu te mai necaji, rautaciosi sunt si vor fi mereu, noi sa fim sanatoase 🙂 Si apoi, traim in secolul vitezei, nu-i normal sa cautam solutii rapide?
Cartofii ararta minunat, la fel si pozele 😉
Mi se pare atitudinea corecta sa spui ca e blogul tau si faci ce vrei in el, sunt de acord 100%! Si punctul doi – de multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune, in bucatarie si nu numai 🙂
Mi-ai facut pofta de cartofi…si mie nu-mi plac cartofii :))
Pozele arata superb. Felicitari, Corina!
Imi faci pofta de cartofi….si mie nu imi plac cartofii :)). Pozele arata superb! Felicitari, Cori!
Mie imi plac mult retetele tale, Corina. Cred ca e foarte simplu sa cauti altceva atunci cind nu-ti place ceea ce vezi, in loc sa-ti pierzi timpul cu tot felul de comentarii rautacioase…In fine, cum zice Edith…noi sa fim sanatoase 😉
Cartofii arata super, am sa-i incerc si eu 😉 Te pupic si o zi buna, iubita!
Corina draga, mie imi plac retetele astea ale tale de tip 'fast-food' 🙂 genul ala de comentarii nu merita luate in seama, asa e lumea 😀
Cartofii astia cred ca sunt o nebunie, la cum arata!!! Pozele sunt superbe, imi place mult si servirea 😉 Pup
As fi curioasa cei care fac comentarii rautacioase ce fel de mancare mananca???:)))oricum nu baga in seama ,nu merita…asa cum zici,fiecare dintre noi postam ceea ce pregatim in casele noastre dupa timpul avut,preferinte s.a.m.d.. mie imi place in casuta ta virtula. Pup si numa bine!
Nu baga in seama prostiile nimanui, din invidie si rautate lasa comentarii cel mai des anonime.
arata foarte apetisant! Cat despre unele comentarii, sa stii ca toate primim, sau am primit macar unul mai rautacios. Eu le dau simplu delete si cu asta inchei. Pacat ca se obosesc sa scrie, cand stiu ca oricum nu publicam prostiile lor pline de invidie..:))
Si ma luai cu nervii,ca am patit si eu ca tine si uiati de cartofiii astia deliciosi,sigur am sa-i fac si eu,pupp!!
Imi place cum arata la nebunie!! Prezentarea superba!!
Si, bine zis!!! Nu stiu despre ce este vorba, daca va scos cineva din sarite sau nu 🙂 dar sunt total de acord. Azi ma scos din sarite ,,cineva,, si i-am raspuns cu aceasi moneda, bineinteles fara sa o jignesc, doar ca i-am spus ca-i lipsesc cei sapte ani de acasa, care dupa parerea mea nu este o jignire.:)
O seara placuta!!
Stai linistita ca si noi mancam mamaliga cu paine,dar nu-i treaba nimanui,nu-i baga ,sau nu le baga in seama sunt niste FRUSTRATI,,,,,,!!!!mie imi place tare mult ce faci tu aici si vad nimic deplasat,,,,,,,te pup cu mare drag si tine-o tot asa!!!!!
Eu nu vad decat un mare avantaj atunci cand poti sa prepari o reteta delicioasa intr-un timp scurt.Cu siguranta deliciosi acesti cartofi!Felicitari pentru blog si pentru postari!
Corinus , nu te mai necaji !!!! Nemultumiti sunt la tot pasul , insa nu merita sa le dam importanta !!! Noi stim cu cata truda si cu cat drag facem ca toate astea sa apara pe blog , insa nu fortam pe nimeni sa manance !!! Clar gusturile nu se discuta , fiecare mananca ce si cum doreste !!!
Te imbratisez !!!
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.
Saygılar..
Sper ca mesajul meu o sa-l citesti, pt ca este scris cu mult drag. Imi esti atat de draga pt ca retetele tale sunt un balsam pt sufletul meu. Acum, astazi am ajuns la aceasta reteta, luand-o in sens invers cronologic. Blogul tau l-am descoperit intamplator, in octombrie 2015. De atunci tot scriu retetele tale si le pun in aplicare. Astazi am preparat briose cu afine si ricotta si ssta seara voi face pasta de masline cu avocado. Mie nu-mi placea sa gatesc, pt ca aveam impresis ca tot ce gatesc nu-mi iese, pierd timp mult in bucatarie si basca ca apoi am de spalat tone de vase. Datorita tie si a inca unui alt blog culinar am invatat sa gatesc, tocmai acestor retete usoare si gustoase, scrise pe intelesul tuturor. Nu mai spun ca si prezentatea foto a felurilor de mancate care arata minunat (numai cand le vezi, iti vine sa executi ce postezi tu), bucatareala are alta fata acuma, pt mine. Mancarea de ardei cu hrisca un deliciu, mancarea de dovlecei cu galusti de gris, yummy, asa am invatat trucul cu furculita pt galusti, chiftelutele de quinoa, dupa crema de cartofi, chiftelute la cuptor , pateul d ficatei de pui sunt cateva din felurile de mancare pe care le-am gatit. In mine ai un fan al blogului tau culinar.
Sper ca intr- o buna zi sa te intalnesc si sa te imbratisez si sa-ti multumesc ca in sfarsit vad cu alti ochi taina gatitului. Bafta in continuare si la cat mai multe retete “usoare” si gustoase.
Draga Oana, mesajul tau ma onoreaza si ma emotioneaza, in acelasi timp.
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si sper sa gasesti in continuare aici retete pe dragul tau. Si cine stie, poate la un moment dat chiar vom reusi sa ne intalnim.
Multumesc, din nou, si sarbatori cat mai fericite iti doresc.
Corina
Eu sunt onorata. Chiar acuma scriam retetele din luna iunie 2012. Dupa acest mesaj mesaj, ma apuc sa prepar varza de bruxeles gratinata. Corina draga, pt mine chiar ai fost gura de “curaj” de care aveam nevoie sa ma apuc si eu de gatit, mai cu tragere de inima. Nu mai spun ce buna a iesit tocanita mea cu carne de porc fiarta in bere (dupa reteta tocana de vita cu legume, pt ca in congelator in punga era porc si nu vita).
De Craciun vreau neaparat sa fac 2 tarte de ale tale cea cu biscuiti digestivi, banane si ciocolata, si tarta rustica cu fructe (apropo tare frumoasa erai in costum popular , de fapt esti). Tare mult imi doresc sa-mi iasa, ca sa impresionez prietenii.
Fetita mea este la dansuri populare , na coincidente:). Cand am facut briosele cu ricotta si afine , m- a intrebat cand mai prestez briosele cu oreu( prietenele ei au fost tare incantate si ma intreaba si ele cand le mai dau).
As mai dori sa fac si tortul cu blat de cacao si crema pt tiramisu. Acolo spuneai ca se insiropeaza blatul cu cafea, cu ce altceva pot sa-l insiropez, avand in vedere ca am copil de 10 ani ? Ma gandeam la apa cu zahar dar care ar fi dilutia ? Sau exista vreun sirop mai interesant
Ca tot bat sarbatorile la geam iti urez un Carciun fericit cu multa sanatate si bucate alese, inconjurata de toti cei dragi tie si familiei tale ! La multi ani !
Draga Oana, poti insiropa blaturile si cu un compot. De visine, de ex, ar merge foarte bine cu combinatia si nici nu ar afecta culoarea blatului.
Sau mai poti carameliza 3-4 linguri de zahar peste care sa adaugi 300 ml apa.
Te astept oricand si cu mare drag sa imi lasi impresii si iti multumesc, din nou, pentru cuvintele atat de frumoase.
Craciun fericit si la multi ani!