Au aparut cartofii noi pe piata si tare ma bucur. Am asteptat de anul trecut sa fac aceasta reteta 🙂 Bineinteles se poate pregati si cu cartofi…maturi, sa le zicem, insa gustul nu va fi acelasi.
Ingrediente
-10 cartofi noi (nu foarte mari)
-3 crengute de rozmarin proaspat
-o lingurita rozmarin uscat
-sare de mare (cca o lingurita)
-ulei de masline
-putin piper
Cartofii noi se curata cu ajutorul unei perii sau a buretelui de vase sub jet de apa, nu se curata, apoi se atie in 4. Intr-un vas se pun cartofii, uleiul de masline, sarea si piperul si se amesteca putin. Apoi se transfera cartofii intr-o tava in care s-a pus hartie de copt, iar pe deasupra lor se pune rozmarinul uscat si din loc in loc se pun crengutele de rozmarin proaspat.
Se da tava la cuptor pentru o ora la 190 de grade/foc moderat.
Cartofii se servesc calzi!
Pofta buna!
12 comments
haha, de-astia am mancat vineri si sambata ! abia am asteptat si eu cartofii noi …
Vai ce buni sunt !!!! Eu pe langa tot ce ai scris tu mai sus , mai arunc si cativa catei de usturoi intregi !!! Ce pofta mi-ai facut !!!! Maine fac si eu !! 😉
Foarte deliciosi, Corina! E adevarat ca gustul nu e acelasi daca folosim cartofi normali. O zi buna!
Liana, nu pot sa-ti spun de bucurie am simtiti cand i-am vazut la magazin!!
Mika, asa este. Am incercat si cu cei..normali sa le zicem asa, si nu este la fel si pace! 🙂
Magda si eu pun de obicei usturoi, insa din cauza unei afectiuni la ficat am renuntat o perioada la el 🙂
Imi pare rau sa aud asta , dar te faci tu bine !!! 😉
Woaaauuu,ce pofta mi-ai facut,,,yamiiii!!!!
Pupp si o seara frumoasa!!
Mirela, ma bucur ca am reusit sa iti fac pofta!! o seara frumoasa si tie
Magda, cu putina grija trec, multumesc!
Imbietori la maxim!!!!
Any, asa este, multumesc!