Oare va puteti imagina ce buni pot fi cartofii astia storcositi?! Sunt sublimi si e pacat sa nu incercati reteta cat mai gasiti cartofi noi pe piata. Alegeti cartofi nu foarte mari, sau daca nu mai gasiti de dimensiuni mici puteti sa taiati in doua pe cei mai marisori.
Ingrediente
-cartofi noi (mai mici; calculati 2-3 cartofi de persoana)
-rozmarin proaspat
-ulei de masline
-sare
-piper proaspat rasnit
-usturoi
Cartofii se spala foarte foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Nu este nevoie sa ii curatati de coaja, doar sa ii spalati foarte bine. In sensul acesta puteti folosi un burete abraziv.
Bun.
Dupa ce acestia s-au fiert, se aseaza intr-o tava (in care se pune hartie de copt sau in lipsa acesteia se unge cu putin ulei) la o mica distanta intre ei si se strivesc cu furculita sau cu lama unui cutit.
Fiecare cartof se stropeste cu ulei, se presara sare si piper si se presara rozmarin proaspat tocat marunt. Mai puneti in tava si cativa catei de usturoi necuratati si dati tava la cuptor pana cand se rumenesc cartofii.
Se servesc calzi ca atare, cu salate, sosuri de iaurt sau ca si garnitura.
Pofta buna!
2 comments
Me encantan las papas una excelente receta sabrosa,abrazos y abrazos.
Wow…de aici le simt mirosul, tare bine arata, excelenta idee!