Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Cheesecake cu ricotta si caise

written by Corina Ureche ianuarie 6, 2013
Bine v-am regasit in noul an! La multi ani si tot ce va doriti mai mult, sa se indeplineasca.
Noul an a venit in bucataria mea cu un desert nou; unul inscris pe lista mea de incercari de foarte multa vreme, dar pe care l-am tot amanat si asta din cauza ca nu prea mancam deserturi cu branza…in afara de papanasi. Insa cum aveam in frigider o cutie de ricotta mi-am facut curaj sa pregatesc un cheesecake siiii surpriza: ne place chiar foarte mult si deja am in minte mai multe viitoare combinatii. Azi l-am facut cu caise din compot, insa vreau musai sa incerc cu ananas si fructe de padure…si multe altele.
A iesit pufos si cremos de la ricotta si foarte aromat de la caise si biscuiti. Zahar puteti sa adaugati daca credeti ca mai trebuie, in fond adaptati prajitura gusturilor si preferintelor voastre.
Alina, Daiana si Zso, sper ca reteta sa fie pe placul vostru si sa o incercati.

 

Ingrediente
(pt o tava cu diametrul de 20 cm)
Blatul:
-200 g biscuiti digestivi
-100 g unt
-o lingura cacao (optional)
Crema:
-250 g ricotta
-200 ml frisca lichida
-un plic de gelatina granule
– o lingura si jumatate de zahar pudra
-5-6 caise din compot
Pregatirea blatului
Biscuitii se maruntesc. Pentru aceasta puteti sa folositi robotul de bucatarie sau sa ii maruntiti pur si simplu intr-o punga cu ajutorul sucitorului. Untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti si cacao. Se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava cu pereti detasabili se aseaza hartie de copt, apoi blatul. Acesta se distribuie uniform cu ajutorul unei linguri sau a mainilor. Se lasa deoparte.
Pregatorea cremei:
Gelatina se pune la inmuit in cca 100 ml de apa rece, apoi se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se bate cu mixerul cca 5 minute impreuna cu zaharul, apoi se adauga ricotta, se amesteca apoi se toarna si gelatina si caisele taiate cubulete.
Crema se toarna in tava peste blat si se da la rece min 3-4 ore. Eu l-am facut de pe o zi pe alta.
Cheesecake-ul se orneaza cu bucatele de caise sau menta.

 

 

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
caisecheesecakericotta
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pastrav a la Venitienne
next post
Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval

You may also like

Tarta cu ananas

aprilie 28, 2020

Chec cu stafide

mai 16, 2011

Negresa cu nuci si branza

februarie 5, 2016

Tarta cu ciocolata si banane

iulie 31, 2013

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

Tarta rustica cu nectarine, migdale si cimbrisor

septembrie 4, 2018

Prajitura cu branza si fructe

iulie 23, 2020

Spuma de capsuni

mai 28, 2013

Cozonac cu stafide ca la 1865

iunie 22, 2018

Prajitura cu prune si zahar ars – prajitura...

septembrie 11, 2020

2 comments

mirela ianuarie 7, 2013 - 7:21 pm

Foarte bine arata,,yamiii,,,pacat ca nu stai mai aproape!!!

Reply
Paula Gafitescu ianuarie 7, 2013 - 7:21 pm

Super, super!! Eu sunt o mare fan al cheesecake-ului! E o prajitura fina si f usor adaptabila 😉 Pupici si mult spor in noul an!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ