Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

written by Corina aprilie 23, 2018
Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat suna a melodie ce poate deveni un hit fara doar si poate! Noi ne-am indragostit de cheesecake-ul asta. Este atat de fin de nici nu va puteti inchipui. Dulce, sarat, alune, snickers, branza faina siiii lapte condensat, dar siiiii caramel sarat. Eu v-am spus ca e hit, dar voi nu m-ati crezut! Nu-i bai, nici nu trebuie sa ma credeti. Mai bine incercati reteta si va convingeti singurei. 🙂

In cazul in care nu gasiti lapte condensat caramelizat (cautati-l online sau in marile magazine) puteti sa il inlocuiti cu succes cu dulceata de lapte sau dulce de leche. Nu, cu altceva nu poate fi inlocuit! Dulceata de lapte o gasiti aproape oriunde, chiar si la magazinele naturiste sau la producatorii locali de bunataturi la borcan.

Si, desi suna a ceva complicat, cu mana pe inima va spun ca nu este. Este fara coacere si totul merge un-doi. Poate cel mai mult timp v-ar lua sa pregatiti caramelul sarat, dar credeti-ma ca merita din plin orice efort. Fara el nu as vedea cheesecake-ul ca fiind complet. Bine, nu ca ar strica in frigider un borcanel de caramel, sa fim bine intelesi. 🙂

P.S. Pentru un Cheesecake cu Oreo corect si elegant faceti click – AICI. Pentru Mini Cheesecakes delicate cu lamaie faceti click – AICI.

cheesecake cu snickers si caramel sarat (6)

Ingrediente Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

Blat

  • 180 g biscuiti
  • 90 g unt topit si racit

Pentru umplutura

  • 400 g branza philadelphia (sau alta crema fina de branza)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g lapte condensat caramel (sau dulceata de lapte)
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 pliculet gelatina
  • 150 g Snickers

Pentru caramelul sarat

  • 380 g zahar
  • 40 g unt (continut ridicat de grasime)
  • 250 ml smantana pentru frisca (incercati de la Lactate Lechinta, e super faina)
  • 1/4 lingurita sare (aici puteti sa ajustati in functie de gust)

Mod de preparare Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

Pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili. Eu am folosit una cu diametrul de 24 cm.

Pentru blat, macinam biscuitii intr-un robot. In cazul in care nu aveti un robot, puneti biscuitii intr-o punga si treceti cu sucitorul peste ei de mai multe ori.

Rasturnati biscuitii maruntiti intr-un bol si turnati untul. Amestecati pana obtineti un aluat nisipos. Rasturnati-l in tava pregatita si cu o lingura distribuiti pe toata suprafata fundului si apasati bine. Dati tava la rece pana e gata umplutura.

Pentru umplutura, puneti gelatina intr-o craticioara si turnati 100 ml apa. Lasati-o 5 minute sa se hidrateze, apoi puneti craticioara pe foc mic pana gelatina se topeste. Atentie, gelatina nu trebuie sa fiarba, ci doar sa te incalzeasca! Lasati gelatina sa se racoreasca.

Intr-un bol incapator vom pune crema de branza, smantana, semintele de vanilie si laptele condensat caramel. Amestecam bine, apoi adaugam si gelatina. Amestecam. Taiem batoanele Snickers in bucatele si pastram deoparte cateva bucati pentru decor. Restul le adaugam in crema. Amestecam.

Scoatem de la rece tava cu blatul, turnam umplutura, nivelam uniform si dam din nou la rece minimum 4-5 ore, ideal peste noapte.

Pentru caramelul sarat, intr-o cratita cu fundul mai gros punem zaharul, pe foc mic, si il lasam sa se caramelizeze. Amestecam din cand in cand si suntem cu ochii-n patru sa nu se arda, da?

Cand cristalele zaharului sunt topite tragem cratita de pe foc si adaugam untul in doua transe. Punem jumatate din cantitate si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam a doua jumatate de unt. Amestecam.

Punem din nou pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana pentru frisca si sarea si amestecam pana cand caramelul este omogen. Aveti grija la acest pas, s-ar putea sa sara bulbuci caramelizati si sa va ardeti. In cazul in care mai raman bucatele de zahar caramelizat, trecem caramelul printr-o sita. Il lasam la racit.

  • Sare puteti sa puneti mai multa daca vi se pare prea putin sarat, insa tineti cont ca ea se simte cu adevarat doar atunci cand caramelul e rece.

A doua zi, turnam caramel sarat peste cheesecake (caaaaat de mult dorim) si ornam cu bucatelele de Snickers puse deoparte. Gata, atat! Un bucata de Cheesecake cu Snickers si caramel sarat este numai bune de portionat si bagat la ghiozdan!

Pofta cea mai buna sa fie cu voi!

Print Friendly, PDF & Email
caramel saratcheesecakelapte condensatsnickers
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Ciorba de ardei umpluti
next post
Aripioare glazurate la cuptor

You may also like

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

Choux cu frisca si dulceata

aprilie 15, 2025

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Turte cu urda

aprilie 2, 2022

Tarta Panna Cotta cu aluat fraged

aprilie 7, 2021

Mini torturi cu crema de cafea

ianuarie 9, 2014

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

Ciocolata de casa cu cafea

februarie 26, 2020

Bomboane cu unt de arahide si fulgi de...

martie 15, 2019

Muffins cu mere si scortisoara

februarie 1, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ