Cheesecake cu Snickers si caramel sarat suna a melodie ce poate deveni un hit fara doar si poate! Noi ne-am indragostit de cheesecake-ul asta. Este atat de fin de nici nu va puteti inchipui. Dulce, sarat, alune, snickers, branza faina siiii lapte condensat, dar siiiii caramel sarat. Eu v-am spus ca e hit, dar voi nu m-ati crezut! Nu-i bai, nici nu trebuie sa ma credeti. Mai bine incercati reteta si va convingeti singurei. 🙂
In cazul in care nu gasiti lapte condensat caramelizat (cautati-l online sau in marile magazine) puteti sa il inlocuiti cu succes cu dulceata de lapte sau dulce de leche. Nu, cu altceva nu poate fi inlocuit! Dulceata de lapte o gasiti aproape oriunde, chiar si la magazinele naturiste sau la producatorii locali de bunataturi la borcan.
Si, desi suna a ceva complicat, cu mana pe inima va spun ca nu este. Este fara coacere si totul merge un-doi. Poate cel mai mult timp v-ar lua sa pregatiti caramelul sarat, dar credeti-ma ca merita din plin orice efort. Fara el nu as vedea cheesecake-ul ca fiind complet. Bine, nu ca ar strica in frigider un borcanel de caramel, sa fim bine intelesi. 🙂
P.S. Pentru un Cheesecake cu Oreo corect si elegant faceti click – AICI. Pentru Mini Cheesecakes delicate cu lamaie faceti click – AICI.
Ingrediente Cheesecake cu Snickers si caramel sarat
Blat
- 180 g biscuiti
- 90 g unt topit si racit
Pentru umplutura
- 400 g branza philadelphia (sau alta crema fina de branza)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 g lapte condensat caramel (sau dulceata de lapte)
- semintele de la 1 pastaie de vanilie
- 1 pliculet gelatina
- 150 g Snickers
Pentru caramelul sarat
- 380 g zahar
- 40 g unt (continut ridicat de grasime)
- 250 ml smantana pentru frisca (incercati de la Lactate Lechinta, e super faina)
- 1/4 lingurita sare (aici puteti sa ajustati in functie de gust)
Mod de preparare Cheesecake cu Snickers si caramel sarat
Pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili. Eu am folosit una cu diametrul de 24 cm.
Pentru blat, macinam biscuitii intr-un robot. In cazul in care nu aveti un robot, puneti biscuitii intr-o punga si treceti cu sucitorul peste ei de mai multe ori.
Rasturnati biscuitii maruntiti intr-un bol si turnati untul. Amestecati pana obtineti un aluat nisipos. Rasturnati-l in tava pregatita si cu o lingura distribuiti pe toata suprafata fundului si apasati bine. Dati tava la rece pana e gata umplutura.
Pentru umplutura, puneti gelatina intr-o craticioara si turnati 100 ml apa. Lasati-o 5 minute sa se hidrateze, apoi puneti craticioara pe foc mic pana gelatina se topeste. Atentie, gelatina nu trebuie sa fiarba, ci doar sa te incalzeasca! Lasati gelatina sa se racoreasca.
Intr-un bol incapator vom pune crema de branza, smantana, semintele de vanilie si laptele condensat caramel. Amestecam bine, apoi adaugam si gelatina. Amestecam. Taiem batoanele Snickers in bucatele si pastram deoparte cateva bucati pentru decor. Restul le adaugam in crema. Amestecam.
Scoatem de la rece tava cu blatul, turnam umplutura, nivelam uniform si dam din nou la rece minimum 4-5 ore, ideal peste noapte.
Pentru caramelul sarat, intr-o cratita cu fundul mai gros punem zaharul, pe foc mic, si il lasam sa se caramelizeze. Amestecam din cand in cand si suntem cu ochii-n patru sa nu se arda, da?
Cand cristalele zaharului sunt topite tragem cratita de pe foc si adaugam untul in doua transe. Punem jumatate din cantitate si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam a doua jumatate de unt. Amestecam.
Punem din nou pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana pentru frisca si sarea si amestecam pana cand caramelul este omogen. Aveti grija la acest pas, s-ar putea sa sara bulbuci caramelizati si sa va ardeti. In cazul in care mai raman bucatele de zahar caramelizat, trecem caramelul printr-o sita. Il lasam la racit.
- Sare puteti sa puneti mai multa daca vi se pare prea putin sarat, insa tineti cont ca ea se simte cu adevarat doar atunci cand caramelul e rece.
A doua zi, turnam caramel sarat peste cheesecake (caaaaat de mult dorim) si ornam cu bucatelele de Snickers puse deoparte. Gata, atat! Un bucata de Cheesecake cu Snickers si caramel sarat este numai bune de portionat si bagat la ghiozdan!
Pofta cea mai buna sa fie cu voi!