Chiftele de dovlecel cu branza, rumenite in cuptor, aromate cu usturoi si marar. Chiar daca trebuie sa pornesti cuptorul si sa incingi putin bucataria, iti garantez ca merita din plin. Sunt gustoase, satioase si perfecte atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Pune langa ele un sos racoritot de iaurt, o salata sau orice garnitura iti place si ai rezolvat cu masa! Si daca ai si tu mult dovlecel, asa ca mine (din gradina parintilor) uite aici cum il poti congela.
Ingrediente Chiftele de dovlecel cu branza
- 1 kg dovlecel
- 200 g branza sarata (cas de casa, branza framantata de casa, branza telemea)
- 2 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov mic
- 1 legatura marar
- 3 oua mici
- 150 g pesmet
- sare si piper
Mod de preparare Chiftele de dovlecel cu branza
Curata dovleceii de coaja si da-i pe razatoarea mare. Presara sare peste ei si lasa-i intr-o sita la scurs 30 de minute, apasand cu o lingura din cand in cand.
- Daca dupa 30 de minute n sunt suficient de storsi, mai apasa cu lingura.
- Cu cat sunt mai bine storsi dovleceii, cu atat mai bine se va lega compozitia si nu va fi nevoie de foarte mult pesmet
Pune dovleceii intr-un castron incapator si adauga: ceapa verde tocata marunt, usturoiul pisat, morcovul dat pe razatoarea mica branza, ouale, pesmetul si piper.
Amesteca cu o spatula sau cu mainile.
Pune hartie de copt intr-o tava si porneste cuptorul la foc mediu.
Cu o lingura ia compozitie de chiftele din castron si modeleaza in palma. Eu nu le-am modelat prea mari si nici prea groase, dar aici decizitia iti apartine. 🙂
Pune chiftelele una langa cealalta pe hartia de copt.
Da tava la cuptor pentru 20 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le 20 de minute.
- In functie de cuptor s-ar putea sa ai nevoie de mai mult timp sau poate chiar mai putin. Asa ca iti recomand sa le lasi la cuptor pana cand prind o crusta aurie, asa ca in poze.
Cand chiftelutele de dovlecel cu branza sunt coapte, le scoti pe un grilaj sau farfurie si le lasi sa se raceasca complet.
Pofta buna!
3 comments
Buna Corina! Am o intrebare: pentru cei care nu suntem in tara si nu avem la indemana telemea/cas de casa, cu ce tip de branza am putea-o inlocui? Multumesc
Salut. O brânză dura care poate fi razuita, posibil sa meargă chiar și cheddar.
An de an, abia aștept să vină sezonul să refac rețeta