Cred ca v-am mai spus ca am primit cartea lui Horia Virlan – Bucatele noastre si ca sunt tare tare incantata de ea. Azi am pus in practica o reteta care mi-a facut cu ochiul din prima zi de cand am deschis cartea: chiftele cu orez si oua fierte.
In carte se recomanda ca in interiorul chiftelutei sa se puna si o bucatica de sunca. Eu nu am pus, insa ramane pe data viitoare. Chiftelele au iesit delicioase, nici nu mi-am inchipuit ca pot fi atat de gustoase. Vi le recomand cu draga inima!
Ingrediente Chiftele de orez cu oua fierte
- 200 grame de orez cu bobul rotund
- 4 oua din care 3 fierte
- 3-4 fire patrunjel proaspat tocat marunt
- o ceapa mica
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftele de orez cu oua fierte
Calim ceapa tocata marunt in putin ulei. Adaugam orezul spalat si completam cu apa sa treaca bine peste orez.
Cand orezul este fiert il luam de pe foc si il tinem la racit. Pentru a se raci mai repede putem s ail rasturnam intr-o tava sis a amestecam din cand in cand in el.
Odata racit orezul il amestecam cu ouale fierte tari si maruntite (sau date pe razatoare), oul crud, patrunjelul tocat marunt si condimentele. In cazul in care compozitia nu vi se pare sufficient de legata, adaugati o lingura de faina.
Intr-o tigaie turnam ulei si il lasam sa se incinga.
Cu o lingura luam compozitie de chiftele si modelam mingiute pe care le prajim pe toate partile in uleiul incins. Scoatem chiftelele pe servetel absorbant.
Chiftelele le-am mancat caldute, dupa sfatul maestrului Horia Virlan cu salata verde proaspata si sos iute.
Am pregatit un sos rapid din smantana, putina paprika iute, castraveciori murati taiati marunt, putin ardei iute, usturoi pisat si sos de rosii. Am pus repede peste chiftele si am servit cat ai zice…pofta buna!
2 comments
Interesanta reteta, nu am facut niciodata cu oua fierte.
Pe curand.
Arata super bine,felicitari!