Chiftele de pui in sos de rosii cu mozzarella – o reteta simpla si usoara la cuptor care merge de minune chiar si a doua zi la pachetul de la birou.
Chiftelele la cuptor ne plac foarte mult, astfel ca le pregatesc destul de des. In reteta de astazi va propun un altfel de chiftele, pregatite in sos de rosii, gratinate cu mozzarella gustoasa. Totul la cuptor, totul intr-o singura tava. Ador sa gatesc la cuptor, mi se pare cea mai convenabila metoda de gatit din toate punctele de vedere. Si am tot spus si o sa spun, in ceea ce priveste chiftelele (dar si snitelele), cuptorul este perfect pentru simplu motiv ca nu ai miros de prajit in casa. Asta pe lamga faptul ca totul este mai sanatos.
Sper sa va placa si voua ideea mea!
Ingrediente Chiftele de pui in sos de rosii si mozzarella
pentru chiftele
- 600g carne tocata de pui
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 legatura ceapa verde
- 2 oua mici
- sare si piper
extra
- 400 ml sos de rosii (poate fi fi bulion daca nu aveti sos de rosii, caz in care puneti doar 300 ml)
- 100 g mozzarella razuita
- cateva fire patrunjel proaspat
Mod de preparare Chiftele de pui in sos de rosii si mozzarella
Pornim cuptorul la 195C si pregatim o tava termorezistenta. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 25 cm.
Pentru inceput vom pregati chiftelele. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt. Ceapa verde o taiem rondele subtiri.
Intr-un bol mare punem toate ingredientele si sare si piper dupa gust. Amestecam bine. Cu o lingura luam compozitie si modelam intre palme chiftele, nu foarte mare, dar nici foarte mici. Le asezam in tava pregatita.
Turnam printre chiftele sosul de rosii in care am pus putina sare si putin piper si presaram pe deasupra mozzarella razuita. Dam tava la cuptor pentru 40 de minute.
Dupa ce sunt coapte, scoatem tava din cuptor si lasam chiftelele 5 minute sa se racoreasca.
Chiftelele se pot manca alaturi de orice garnitura va place voua!
Pofta buna!
P.S. Sosul de rosii il puteti pregati voi in casa din rosii proaspete oparite, apoi decojite si pasate in blender. Adaugati sare, piper, ierburi aromatice si fierbeti sosul pana se ingroasa. Se face super super super simplu, va promit!