Astazi gatim impreuna chiftele de soia de post. Sunt hranitoare si satioase si merg excelent alaturi de o fasole batuta si ceapa prajita cu boia, pilaf de orez sau piure de cartofi cu sos de rosii. Sunt foarte bune si cu salate sau in sandvisuri. Daca vreti sa luati la birou un sandvis de post delicious, puneti cateva chiftelute intr-o lipie, adaugati si legume proaspete sau muraturi si rulati. La birou va veti bucura de un pachetel minunat!
Chiar daca chiftelutele sunt de post, nu e nimic gresit sa le pregatim chiar si in afara acestor perioade. Noua ne place mult soia, asa ca facem oricand avem pofta. Si chiar se fac un-doi!
Ingrediente Chitfele de soia de post
- 200 grame de soia granule (de obicei folosesc granule Inedit)
- 2 cartofi fierti (marime medie)
- 2-3 linguri de faina
- 2 catei de usturoi
- sare si piper (dupa gust)
- 3-4 fire de patrunjel
Mod de preparare Chitfele de soia de post
Punem granulele de soia intr-un bol si turnam peste ele apa sa le acopere. Le lasam sa se hidrateze in jur de 20 de minute.
Intr-un castron razuim marunt cartofii fierti. Scurgem granulele de soia de apa si le adaugam peste cartofi. Adaugam faina, condimentele si cateii de usturoi pisati. Tocam marunt patrunjelul, il adaugam peste restul ingredientelor si amestecam compozitia. Daca va place mararul puteti sa adaugati si cateva fire tocate marunt. La fel de bine puteti adauga ci ceapa toccata marunt sau morcovi dati pe razatoarea mica.
Din compozitia obtinuta, modelam mingiute pe care le punem pe un fund de lemn.
Incingem uleiul pentru prajit intr-o tigaie si prajim pe toate partile chiftelele, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.
Aceasta este reteta mea pentru chiftele de soia de post. Nu-i asa ca se fac simplu? Sper sa va placa si voua sis a o incercati cat de curand!
Pofta buna!
2 comments
Arata fuarte bine!
I-ti spun ceva, nu trebuie tinuta atat de mult timp la inmuiat.Este de ajuns sa l-e acoperi cu apa fierbinte, iar odata absorpita sant bune de pregatit.Iar daca apa este o supa ceva cu gust,si mai bine.Sper ca nu te superi pentru ce ti-am scris.
Pe curand!
Vai Daniela cum sa ma supar?! Doar tu esti experta si ma bucur ca ma atentionezi, asa mai invat si eu. Merci de sfaturi. Si sa stii ca mi-au placut foarte mult cu soia, si voi mai cumpara si pentru alte preparate. Pup