Am mancat pentru prima data chili con carne in Portugalia, pregatit de un italian, iar reteta de azi e reprodusa cat de cat dupa ceea ce am vazut la dumnealui+cateva sfaturi de pe internet. De atunci am mai mancat prin diverse locuri, insa cred ca cel mai bun e al meu, facut exact pe gustul nostru. Reteta se poate prepara si ca si mancare de post (chili sin carne) inlocuind carnea cu soia, tofu sau chiar cartofi.
Mancarea se pregateste usor si o puteti pregati in serile in care sunteti vizitati de prieteni (bineinteles daca le place mancarea condimentata). Adaugati pe masa tortillas chips sau chifle si sunteti salvati 🙂
Ingrediente
-500 g carne tocata de vita/amestec
-300 g fasole neagra (o conserva)
-300 g pulpa de rosii ( o conserva mare)
-3 catei de usturoi
-o ceapa maricica
1-2 ardei iuti uscati si macinati (sau boia iute in lipsa lor)
-o lingurita de chimen
-o lingurita de oregano uscat
–1/4 lingurita de cuisoare macinate
-1-2 linguri de ulei
-sare si piper dupa gust
-porumb (optional)
-coriandru proaspat (2-3 fire)
-300 g pulpa de rosii ( o conserva mare)
-3 catei de usturoi
-o ceapa maricica
1-2 ardei iuti uscati si macinati (sau boia iute in lipsa lor)
-o lingurita de chimen
-o lingurita de oregano uscat
–1/4 lingurita de cuisoare macinate
-1-2 linguri de ulei
-sare si piper dupa gust
-porumb (optional)
-coriandru proaspat (2-3 fire)
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 2-3 minute, apoi se adauga carnea tocata si se calesc la un loc pana cand carnea isi schimba culoarea. Se adauga rosiile, ardeii iuti, condimentele si cca 250 ml de apa. Se lasa totul sa fiarba 15-20 de minute, apoi se adauga fasolea scursa de apa si clatita si se mai lasa alte 20 de minute la fiert. La final se adauga si porumbul (doar daca doriti) si coriandru tocat marunt. Chili con carne se consuma ca atare, cu tortilla chips sau ca si umplutura in chifle (chili dog).
2 comments
Ce bunatate!! Si pe mine ma tenteaza sa incerc mancarea asta, inca nu am reusit dar am si eu in plan candva…intr-o zi 🙂 Te pup
Pfuai ce i-ar placea asta ungurului 😀 Mai ales daca-i picanta…