Daca cumva aveti in bucatarie un slow cooker, inseamna ca nu mai aveti nevoie de nicio prezentare. Daca cumva nu aveti o astfel de masinarie, poate-poate reusesc sa va stranesc curiozitatea.
In slow cooker mancarea se gateste incet si foarte incet, la temperaturi reduse, astfel ca tot ce e mai bun in ingredientele folosite ramane acolo unde este. Ce inseamna asta? Pai inseamna ca ne bucuram cu adevarat de mancare super gustoasa, nutritiva si absolut delicioasa.
Eu am castigat un astfel de aparat la un concurs. Am primit premiul, l-am pus pe raft, l-am scos la un moment dat din cutie si am incercat sa fac o bucata de muschi de porc, n-am avut rabdare sa il fac asa … ca lumea, asa ca am pus aparatul la loc.
Dupa cateva luni, trebuia sa fac ciolanele astea, si i-am dat o noua sansa. De atunci nu l-am mai pus in cutie si il tin foarte aproape.
Si ca sa vorbim despre ciolane (afumate), vreau sa va zic ca asa bune nu am mancat in viata vietilor mele. Ce arome, ce deliciu, ce carne frageda si suculenta … s-a topit efectiv in gura. La exterior efectiv s-a caramelizat soricul, va dati seama?
Stiu, e greu sa va inchipuiti, iar mie mi-e greu sa redau in cuvinte cat a putut fi de bun. Dar daca cumva va ganditi sa achizitionati un astfel de aparat, sa nu stati prea mult pe ganduri, merita toti banii!
Va rog, nu aruncati cu rosii dupa mine pentru ca nu am mai multe poze. Nu am apucat sa fac si si ce am reusit sunt asa pe super fuga, ba cu telefonul, ba cu aparatul.
Va pup!
- Aaaa, si daca aveti acasa slow cooker, nu ezitati sa imi spuneti ce gatiti bun in el. Va foarte multumesc de pe acum pentru asta!
Ciolan de porc la slow cooker – cum il pregatim
Asadar, se iau 2 ciolane, nu prea mari, nici prea mici, si se pun frumusel in vasul slow cooker-ului. Punem peste ciolane 2-3 crengute de cimbru, 2-3 crengute de rozmarin, cateva fire de patrunjel proaspat, 2 foi de dafin, 5 catei nazdravani de usturoi si aproximativ 200 ml apa.
Punem capacul peste vas si pornim masinaria pe temperatura high pentru 6 ore.
Dupa ce sunt gata, le scoateti pe un platou si sa le lasati sa se racoreasca putin. Aveti grija cum le scoateti, folositi 2 palete daca e necesar, pentru ca efectiv carnea se desprinde de pe os la cea mai mica atingere. Eu am ramas in mana cu osul ciolanului nr. 1, incercand sa ridic de el.
Langa carne puteti pregati un piure de cartofi, o varza calita, o salata. Musai pregatiti un borcan generos cu pasta de hrean, da?
Pe langa poze, mai gasiti jos si un filmulet, care sper din suflet sa mearga, filmulet pe care l-am facut imediat cum am scos ciolanul nr. 2. (Ca nr. 1, cum ziceam mai sus, era tot destrabalat orin vas).
Ciolanul il puteti pregati si la cuptor. Dar nu uitati sa il fierbeti in prealabil macar 30 de minute.
Il puneti intr-o oala cu apa, foi de dafin, boabe de coriandru, crengute de cimbru, usturoi si ce arome mai doriti si il lasati sa fiarba molcom.
Apoi il dati la cuptor, la temperatura medie si il tot verificati pana cand este bine patruns.
5 comments
Îmmmmm , cât de bine arată!
sare nu se pune???
Buna seara. Cum vorbim despre ciolane afumate, sarea ar fi fost in plus. Adaugati in cazul in care aveti un ciolan proaspat.
ciolan proaspat am, de aceea mi se parea ciudat sa nu pun sare. in cazul meu daca pun mai multa apa , iese o ciorbita dupa ce scot ciolanul si adaug nuste legume?
Atunci puneti sare linistita. Da, daca adaugati apa la final va iese o ciorba buna buna si foarte concentrata. Legumele puteti sa le adaugati de la bun inceput daca le puneti intregi sau cu 1,5 ore inainte de final daca sunt taiata cubulete.