Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
supe/ciorbe

Ciorba de fasole boabe

written by Corina Ureche ianuarie 9, 2010

O ciorba strasnica de la noi din Ardeal. Alaturi de ceapa rosie stropita cu putin ulei, apoi putin otet si un strop de sare veti avea o masa suuuuper buna. Acuma, va rog sa nu va suparati ca nu am dat cantitati. Eu fac de obicei zama asta in functie de cata fasole boabe am in casa. O las la inmuiat si dupa ce se infoaie imi fac o idee vis-a-vis de ce cantitate fac. Sunt absolut convinsa ca si voi o sa faceti o treaba de milioane.

Avem nevoie de:

-fasole boabe
-morcovi
-ceapa
-radacina de patrunjel
-usturoi (optional)
-foi de dafin
-bulion
-sare, piper si boia
-patrunjel
-frunze de telina
-un galbenus de ou

Estimati cantitatile in functie de cata ciorba doriti sa faceti.
Fasolea trebuie tinuta in apa minim 3-4 ore, eu de obicei o pun in apa cu o seara inainte de a o gati. Pentru o ciorba reusita (si consecinte nu prea grave 🙂 ) fierbeti fasolea in 2-3 ape si tineti-o aproape.
Ceapa o maruntim si o calim in putin ulei alaturi de morcovii si radacina de patrunjel taiate cubulete si usturoiul feliat subtire. Adaugam fasolea, putin bulion, foi de dafin, sare, piper, boia si apa (in functie de cata ciorba doriti). O lasam sa fiarba pana cand morcovii sunt fierti si furculita intra usor in ei. In acest moment luam ciorba fierbinte din oala si o amestecam cu galbenusul de ou, apoi adaugam amestecul la ciorba. Presaram patrunjel si frunze de telina tocate marunt si servim alaturi de salata de ceapa si smantana.
Eu am pus si bucati de ciolan afumat, insa nu este un lucru obligatoriu. Deasemenea, apa pe care am folosit-o este apa in care am fiert ciolanul. Daca nu tolerati afumaturile saltati pasul cu ciolanul, ciorba iese buna si asa.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
fasole
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Supa de pui cu taietei
next post
Prajitura aperitiv

You may also like

Supa crema de dovlecel si busuioc

iunie 26, 2016

Supa crema de conopida

aprilie 15, 2010

Supa crema de cartofi si telina

octombrie 16, 2018

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Ciorba de perisoare cu smantana

septembrie 8, 2017

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Ciorba de carnati cu moare

decembrie 8, 2018

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Supa de dovlecel

ianuarie 9, 2010

Supa crema de broccoli si dovlecel cu muuulta...

august 26, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ