Ciorba de pui a la grec – reteta super simpla pe care oricine o poate pregati acasa
Ciorba de pui a la grec e una dintre ciorbele pe care le pregatesc cel mai des acasa. Si asta din doua motive: 1. este tare tare gustoasa si 2. se pregateste simplu si usor.
Ingrediente Ciorba de pui a la grec
- 1 piept de pui (aprox 500g, cu os am avut eu)
- 1 morcov mare
- 1/2 telina mica
- 1 pastarnac
- 3 galbenusuri
- 150g smantana
- 4 linguri orez
- zeama de la lamaie (*detaliez mai jos despre cantitate)
- sare
- marar/patrunjel proaspat
Mod de preparare Ciorba de pui a la grec
Am pus pieptul de pui intr-o oala si am adaugat aproximativ 3 l apa si o lingurita plina de sare. Am pus capacul si am lasat la fiert la foc mic, spumand supa din cand in cand cu o spatula sau o lingura.
Intre timp am curatat, spalat si taiat marunt legumele.
De indata ce am vazut ca supa nu a mai facut spuma, am adaugat legumele. Am verificat carnea si pentru ca era fiarta, am scos-o din supa (supa cu legumele ramane pe foc), am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am taiat-o marunt. Am pus bucatelele de carne inapoi in supa. Am verificat si legumele si erau aproape fierte, asa ca am adaugat orezul spalat si scurs de apa. Am lasat totul sa fiarba in continuare.
- In aceasta etapa am adaugat si putina apa fierbinte, pentru ca a scazut destul de mult la fiert si nu am vrut ca la final sa am mai multa compozitie in ciorba decat supa in sine. Daca adaugati apa, musai sa fie fierbinte sau cat mai calda pentru a nu se reduce temperatura ciorbei.
Intr-un castron am amestecat galbenusurile, smantana si zeama de lamaie. Am pus zeama de la o jumatate de lamaie, urmand sa mai pun la final. Peste acest amestec am turnat 2 polonice de supa fierbinte si am amestecat.
Am lasat supa pe foc pana orezul a fost fiert al dente, nu de tot. Am oprit focul, am turnat amestecul de galbenusuri si am amestecat. Am gustat ciorba si am adaugat putina sare si putina zeama de lamaie.
- Este important ca atunci cand adaugati amestecul de galbenusuri si smantana in ciorba, aceasta sa fie trasa de pe foc sau cu focul oprit. In caz contrar, daca adaugam acest amestec si ciorba incepe sa fiarba, smantana din ciorba se va branzi. Ceea ce chiar nu ne dorim!
- Dupa cum vedeti, am adaugat treptat zeama de lamaie, in functie de gustul pe care l-am dorit la final.
Am tocat mararul marunt si l-am adaugat in ciorba.
Pofta buna, dragii mei!