Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Puisupe/ciorbe

Ciorba de pui a la grec

written by Corina martie 29, 2020
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec – reteta super simpla pe care oricine o poate pregati acasa

Ciorba de pui a la grec e una dintre ciorbele pe care le pregatesc cel mai des acasa. Si asta din doua motive: 1. este tare tare gustoasa si 2. se pregateste simplu si usor.

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente Ciorba de pui a la grec

  • 1 piept de pui (aprox 500g, cu os am avut eu)
  • 1 morcov mare
  • 1/2 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • 150g smantana
  • 4 linguri orez
  • zeama de la lamaie (*detaliez mai jos despre cantitate)
  • sare
  • marar/patrunjel proaspat

Mod de preparare Ciorba de pui a la grec

Am pus pieptul de pui intr-o oala si am adaugat aproximativ 3 l apa si o lingurita plina de sare. Am pus capacul si am lasat la fiert la foc mic, spumand supa din cand in cand cu o spatula sau o lingura.

Intre timp am curatat, spalat si taiat marunt legumele.

De indata ce am vazut ca supa nu a mai facut spuma, am adaugat legumele. Am verificat carnea si pentru ca era fiarta, am scos-o din supa (supa cu legumele ramane pe foc), am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am taiat-o marunt. Am pus bucatelele de carne inapoi in supa. Am verificat si legumele si erau aproape fierte, asa ca am adaugat orezul spalat si scurs de apa. Am lasat totul sa fiarba in continuare.

  • In aceasta etapa am adaugat si putina apa fierbinte, pentru ca a scazut destul de mult la fiert si nu am vrut ca la final sa am mai multa compozitie in ciorba decat supa in sine. Daca adaugati apa, musai sa fie fierbinte sau cat mai calda pentru a nu se reduce temperatura ciorbei.

Intr-un castron am amestecat galbenusurile, smantana si zeama de lamaie. Am pus zeama de la o jumatate de lamaie, urmand sa mai pun la final. Peste acest amestec am turnat 2 polonice de supa fierbinte si am amestecat.

Am lasat supa pe foc pana orezul a fost fiert al dente, nu de tot. Am oprit focul, am turnat amestecul de galbenusuri si am amestecat. Am gustat ciorba si am adaugat putina sare si putina zeama de lamaie.

  • Este important ca atunci cand adaugati amestecul de galbenusuri si smantana in ciorba, aceasta sa fie trasa de pe foc sau cu focul oprit. In caz contrar, daca adaugam acest amestec si ciorba incepe sa fiarba, smantana din ciorba se va branzi. Ceea ce chiar nu ne dorim!
  • Dupa cum vedeti, am adaugat treptat zeama de lamaie, in functie de gustul pe care l-am dorit la final.

Am tocat mararul marunt si l-am adaugat in ciorba.

Pofta buna, dragii mei!

Mod de preparare Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Print Friendly, PDF & Email
a la grecciorba de puimararmorcovireteta ciorbaretete puiretete simple si usoare
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Chec sarat cu parmezan si patrunjel
next post
Tocanita de porc cu mazare in sos de rosii

You may also like

Pate de pui facut in casa

februarie 17, 2014

Supa crema de conopida

aprilie 15, 2010

Ciorba de fasole pastai

februarie 5, 2010

Frigarui de pui cu ananas si legume

iulie 7, 2017

Pui cu mascarpone si capere

februarie 6, 2012

Supa crema racoroasa de legume

aprilie 25, 2012

Supa de legume cu taietei de casa

ianuarie 1, 2012

Orez cu pulpe de pui la cuptor

ianuarie 11, 2019

Snitele de pui la cuptor

octombrie 28, 2016

Piept de pui cu morcovi

ianuarie 25, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT