Clatite cu branza si capsuni la cuptor, cu aroma delicata de scortisoara si unt – o reteta atat de simpla incat chiar si cei incepatori in ale bucatariei o poate pregati. Sunt absolut convinsa ca o sa iti placa!
Perioada capsunilor mi se pare una dintre cele mai frumoase din an. Cate minunatii poti face cu ei: Tiramisu, cheesecake, deserturi la pahar si cate si mai cate. Si daca iti plac atat capsunii, cat si clatitele, reteta asta iti va merge la inima.
- Pentru umplutura poti folosi crema de branza (vorbim de aceea crema, natur, tartinabila) sau branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu smantana. Clatitele ies la fel de bune!
- Tot in crema poti folosi ce arome iti plac mai mult. Eu am ales vanilia si am pus coaja de lamaie din belsug. Au iesit de vis!
Ingrediente Clatite cu branza si capsuni
- 8 clatite
- 400g crema de branza
- 2 oua mari
- indulcitor sau zahar dupa gust (eu am folosit indulcitor)
- coaja de lamaie (eu folosesc varianta la plic de la Dr. Oetker)
- vanilie (semintele unei pastai, extract, esenta)
- 200g capsuni
- 80g unt
- scortisoara
Clatitele le pregatesc intotdeauna dupa reteta de AICI. Ies mai multe, insa numai bine le mancam cu dulceata pe cele care raman.
Asadar, punem deoparte 8 clatite.
Pentru umplutura amestecam crema de branza cu ouale, zaharul sau indulcitorul, coaja de lamaie si vanilia. Amestecam cu un tel sau cu un mixer. Taiem marunt capsunii, ii adaugam in crema si amestecam.
Pornim cuptorul la 180°C. Ungem o tava de copt cu putin unt. Eu am folosit o tava de 30×20 cm si, dupa cum se vede, au intrat 2 randuri de clatite a cate 4 bucati fiecare. Puteti sa folositi orice tava de copt, rotunda, patrata, dreptunghiulara.
Punem pe fiecare clatita 2-3 linguri de umplutura si impachetam clatita cu grija, astfel incat umplutura sa nu se scurga.
Aranjam rulourile de clatite unul langa celalalt in tava.
Untul ramas il taiem bucatele si il punem pe deasupra clatitelor din loc in loc. Presaram scortisoara (mai multa sau mai putina, depinde cum va place) si dam tava la cuptor pentru 30 de minute.
Dupa coacere scoatem tava din cuptor si lasam clatitele 10 minute sa se racoreasca.
Sunt foarte gustoase cu o lingura de iaurt sau smantana si capsuni proaspeti.
Pofta buna, dragii mei!
1 comment
Am executat și bunătatea asta! Să te lingi pe degete, nu alta!