Daca pana acum nu ai incercat reteta de clatite cu faina de malai si iaurt, eu zic sa nu mai stai prea mult pe ganduri!
Se fac atat de simplu incat e o adevarata joaca de copii. In plus, ai nevoie doar de 4 ingrediente. Bine, fie 3 ingrediente, ca doar sare ai mereu in casa, nu? Se fac repede, se mananca repede si la fel de repede te vei gandi sa mai faci o portie.
Ca marime orienteaza-te sa iasa la fel ca pancakes-urile, dar la fel de bine le poti coace si mai marisoare. Asta conteaza mai putin.
Mai mutl conteaza cum le mananci. Cu gura, stiu, dar in ce combinatii? Ei bine, afla ca delicioasele clatite cu faina de malai si iaurt le poti manca asa cum sunt de la mama natura, simple. Dar sunt si mai bune daca pui alaturi un iaurt sau dulceturi sau daca torni putin sirop de artar pe deasupra. Daca scapi si niste bucatele de capsuni e arta curata!
Ba mai mult, le poti manca si in combinatii sarate. Cu sunca, cascaval, masline sau ce mai ai prin frigider!
Buuun. Sper sa iti placa reteta si daca o incerci te astept cu impresii!
Ingrediente Clatite cu faina de malai si iaurt
- 300 ml iaurt (nu grecesc)
- 200 g faina de malai
- 1 ou
- 1 varf cutit de sare
Mod de preparare Clatite cu faina de malai si iaurt
Sparge oul intr-un bol incapator, adauga sare si bate-l usor cu furculita.
Adauga iaurtul si amesteca.
Adauga faina de malai, amesteca si lasa aluatul deoparte pentru 15-20 de minute.
Pune o tigaie pe foc mic si toarna aluat cu un polonic mic sau cu o lingura mai mare.
Cand apar gaurele deasupra intoarce clatitele pe cealalta parte si mai lasa-le 1-2 minute, apoi le scoti pe o farfurie.
Atat de simplu!
Pofta buna!
4 comments
Ce fain, nu m-as fi gândit vreodată la clatite din făină de mălai, maine incerc, musai! 🙂
Buna,
Am incercat aceasta reteta insa aluatul este foarte tare si nu se modeleaza sub forma de clatita. Iaurtul este in stil grecesc. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Multumesc
Buna seara.
Adaugati putin lapte pentru o consistenta mai subtire. Iaurtul grecesc face aluatul prea dens din pacate. Voi mentiona si in reteta. Sper sa va fi fost de folos.
poate vrei sa spui faina de porumb – adica malaiul e malai iar faina de porumb e macinata mai fin 😉