Clatite cu urda si marar – mai exact avem clatite pufoase pregatite cu aluat dospit si o umplutura delicioasa, usor dulce cu urda si marar. Se pregatesc chiar usor, stau foarte bine si sunt gustoase si a doua zi si pot fi luate si ca mancare la pachet la birou. Eu am adaugat putin zahar in aluat, dar si in umplutura, insa la fel de bine se poate omite si astfel vom avea clatite sarate. Pot fi umpliute cu branza de vaci, cu branza de burduf sau alte branzeturi preferate. Sunt delicioase si sper din suflet sa le testati si voi!
Ingrediente clatite cu urda si marar
Aluat
- 3 oua
- 50g zahar
- Un varf cutit sare
- 300g faina
- 7g drojdie uscata
- 250ml lapte cald (nu fierbinte)
- 150ml apa minerala
Umplutura
- 300g urda (sau branza proaspata de vaci)
- 50g zahar
- 1 ou mare
- 1 legatura de marar tocat marunt
Extra:
- ulei sau unt topit pentru uns tigaia si zahar pudra pentru decor
Apasa play pentru a viziona reteta Video
Mod de preparare Clatite cu urda si marar
Am pregatit aluatul amestecand ouale cu zaharul si sarea. Am adaugat faina amestecata cu drojdia si am amestecat putin, apoi am inceput sa adaug laptele si la final apa minerala. Am amestecat energic pana au disparut cocoloasele din aluat. Am acoperit bolul si am lasat la dospit 1 ora. Intre timp am pregatit umplutura amestecand urda cu zaharul, mararul si oul. Am copt pe rand clatitele (ies aprox 8-9 bucati, in functie si de marimea tigaii). Am pus un polonic de aluat in tigaia unsa cu putin unt/ulei si l-am intins (tot cu polonicul). Cum a prins sa se coaca, am intors clatita si am pus putina umplutura pe o jumatate. Am impaturit clatita si am copt-o pe ambele parti pana s-a rumenit.
Merg si simple, dar cu un pic pic de zahar pudra parca sunt si mai si.
Pofta buna!