Conopida gratinata cu bacon am azi pentru voi, o mancare super gustoasa care poate fi mancata chiar si rece. Mie asa imi place cel mai mult. Sau usor caldă, dar nu fierbinte.
Conopida asta merge perfect in caserola de birou. Cel putin in caserolele pe care i le pregătesc lui Petru se gaseste destul de des și cum nu mi-a zis ca nu mai vrea… tot fac.
Desigur, pe langa conopida se pot adauga și buchetele de broccoli, dar si rosioare în toate culorile. Pentru gratinat se poate folosi si cascaval afumat, iese delicios. Ca la bunica acasă! 😁
Ingrediente Conopida gratinata cu bacon
- 1,3 kg conopida
- 200 g bacon
- 300 ml smantana pentru gatit
- 70 g mozzarella
- 70 g cheddar
- 3 oua
- Sare și piper
- 3-4 fire de patrunjel
- 2 linguri pesmet
- 1 lingurita unt
Mod de preparare Conopida gratinata cu bacon
Spalam conopida si o desfacem buchetele (mici) Fierbem conopida in apa cu sare pentru 10 minute, cat sa intre usor furculita in conopida. Scurgem conopida de apa si o lasam deoparte.
Intr-o tigaie prajim baconul tăiat cubulete.
Preincalzim cuptorul la 175°C, ungem o tava cu unt si presaram pesmetul in tava. Eu am folosit o tava de 30x20cm.
Punem conopida in tava si punem pe deasupra baconul, distribuindu-l peste toata conopida. Separat amestecam ouale cu smantana, sare si piper. Adaugam și brânzeturile date pe razatoare, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Turnam amestecul peste conopida si dam tava la cuptor pentru 25 minute, pana când conopida este rumena.
Servim conopida calda.
Pofta buna!