Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Cornbread/Paine de malai

written by Corina Ureche martie 15, 2012
Reteta aceasta o am de la Anca, o romanca stabilita in America, care mi-a spus ca painea aceasta este specifica sudului americii, colonizatorii luand-o de la nativii indieni. Daca se pune si zahar aduce cu malaiul dulce de la noi, mailai pe care cu siguranta il stiti. Bunica era experta in malai dulce!

I-am pastrat denumirea de cornbread, pentru ca asa mi se pare normal avand in vedere istoria porumbului.

Ingrediente

1 pahar malai
1 pahar faina alba
2 oua batute
1 pahar lapte
1 lingurita praf copt
1 lingurita sare
1/4 pahar ulei

1 pahar=250 de ml

Important este sa folositi aceeasi unitate/recipient pentru ingrediente.

Intr-un vas se amesteca faina alba, malaiul, praful de copt si sarea. Separat se bat cele 2 oua, apoi se amesteca cu uleiul si laptele pana ce se omogenizeaza. Se adauga amecul de ingrediente umede la amestecul de faina si se amesteca incet.

Compozitia se toarna intr-o tava de copt (eu am pus si hartie de copt, dar puteti doar sa ungeti tava cu putin ulei) si se da la cuptor la 170 de garde pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata puteti sa scoateti tava din cuptor.

Lasati sa se raceasca de tot, apoi portionati painea.

Puteti sa o serviti ca atare alaturi de un pahar de lapte, sau pe post de paine langa mancarea pregatita. Noi am avut papricas de pui, iar reteta acestuia o pun in curand pe blog.

Painea se pastreaza bine si 3-4 zile daca este acoperita cu un servet de bumbac si ferita de umezeala.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
malai
7 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Salata calda de fasole boabe si varza murata
next post
Pui aromat cu ceapa

You may also like

Telemea marinata in ulei de masline

mai 7, 2020

Rulada cu sunca si crema de branza

decembrie 19, 2023

Hamburger si cartofi copti

martie 12, 2014

Baba ganoush

martie 20, 2013

Chiftele de soia de post

martie 8, 2010

Clatite pane umplute cu sunca, porumb si ciuperci

aprilie 26, 2010

Pasta de ton

februarie 14, 2010

Saratele cu chimen la presa

decembrie 14, 2017

Clatite cu ceapa si crema de branza

iunie 24, 2010

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

7 comments

langmina martie 15, 2012 - 11:25 am

Suuuuuuper buna!Ce pofta mi-ai facut!
Nu am mai mancat asa ceva de aproape 20 de ani.Atunci facea bunicuta mea si era asa de buna!
Trebuie neaparat sa fac si eu reteta ta,imi place!

Reply
Corina Ureche martie 16, 2012 - 10:22 am

ma bcuur ca iti place, merci pt aprecieri!

Reply
alinutzika martie 18, 2012 - 2:08 am

ce culoare frumoasa are!

Reply
Anca (USA) martie 27, 2012 - 3:29 pm

:)) Cori, ti-a iesit fenomenal!!

Reply
Corina Ureche martie 27, 2012 - 3:35 pm

merciii Anca..si merci si pentru reteta :*

Reply
Madalina Palcau iunie 8, 2012 - 8:49 am

Buna, si eu am facut asta. la americanis e numetse paine de porumb, iar de cele mai multe ori e un desert, se taie felli ca paine, se unge cu unt, si se pune deasupra sirop de artar

Reply
Corina Ureche iunie 8, 2012 - 8:51 am

Madalina, eu n-am zis ca nu sar servi ca si desert. Anca, de la care am reteta si care locuieste de 6 ani in America mi-a spus ca acolo se mananca ori ca atare ori langa ceva…eu am avut papricas atunci facut 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ