I-am pastrat denumirea de cornbread, pentru ca asa mi se pare normal avand in vedere istoria porumbului.
Ingrediente
1 pahar malai
1 pahar faina alba
2 oua batute
1 pahar lapte
1 lingurita praf copt
1 lingurita sare
1/4 pahar ulei
1 pahar=250 de ml
Important este sa folositi aceeasi unitate/recipient pentru ingrediente.
Intr-un vas se amesteca faina alba, malaiul, praful de copt si sarea. Separat se bat cele 2 oua, apoi se amesteca cu uleiul si laptele pana ce se omogenizeaza. Se adauga amecul de ingrediente umede la amestecul de faina si se amesteca incet.
Compozitia se toarna intr-o tava de copt (eu am pus si hartie de copt, dar puteti doar sa ungeti tava cu putin ulei) si se da la cuptor la 170 de garde pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata puteti sa scoateti tava din cuptor.
Lasati sa se raceasca de tot, apoi portionati painea.
Puteti sa o serviti ca atare alaturi de un pahar de lapte, sau pe post de paine langa mancarea pregatita. Noi am avut papricas de pui, iar reteta acestuia o pun in curand pe blog.
Painea se pastreaza bine si 3-4 zile daca este acoperita cu un servet de bumbac si ferita de umezeala.
Pofta buna!
7 comments
Suuuuuuper buna!Ce pofta mi-ai facut!
Nu am mai mancat asa ceva de aproape 20 de ani.Atunci facea bunicuta mea si era asa de buna!
Trebuie neaparat sa fac si eu reteta ta,imi place!
ma bcuur ca iti place, merci pt aprecieri!
ce culoare frumoasa are!
:)) Cori, ti-a iesit fenomenal!!
merciii Anca..si merci si pentru reteta :*
Buna, si eu am facut asta. la americanis e numetse paine de porumb, iar de cele mai multe ori e un desert, se taie felli ca paine, se unge cu unt, si se pune deasupra sirop de artar
Madalina, eu n-am zis ca nu sar servi ca si desert. Anca, de la care am reteta si care locuieste de 6 ani in America mi-a spus ca acolo se mananca ori ca atare ori langa ceva…eu am avut papricas atunci facut 🙂