Am pregatit costitele de porc in multe feluri pana acum, insa acesta se detaseaza clar de celelalte. Sunt aromate si suculente, iar sosul este demential, iti vine sa-l mananci gol.
Daca doriti sa faceti experimente, va invit sa il faceti si pe acesta 🙂
Ingrediente
-costite de porc (am avut in jur de 15 mai micute)
-500 ml bere
-2 linguri mustar clasic
-2 catei de usturoi (pisati)
-1/2 lingurita ghimbir macinat
-2 foi de dafin
-o lingurita de cimbru uscat
-sare si piper
-putin ulei de masline
Costitele se pun in apa pentru desarare. Cel mai bine e sa se puna peste noapte si sa se prepare a doua zi. Asta e valabil pentru costitele de porc de casa, daca le cumparati nu cred ca este necesar acest proces, eu pana acum nu am cumparat costite care sa trebuiasca desarate.
Odata desarate ne putem apuca de treaba.
Intr-o oala punem putin ulei de masline si prajim costitele 2-3 minute. Nu mai mult. Este suficient 2-3 minute cat sa imprumute putin gust de prajit. Stingem cu bere si adaugam toate celelalte ingrediente.
Lasam costitele sa fiarba in jur de 1 ora si jumatate, pana cand lichidul scade si ramane un sos dens, iar costitele sunt foarte patrunse.
Servim costitele fierbinti alaturi de orice garnitura, noi am avut piure de mazare. Pentru el aveti nevoie de:
-2 pahare de mazare
-o ceapa alba mica
-putin marar
-o lingurita de unt
-sare
Punem la fiert ceapa, mazarea si mararul. Cand sunt fierte le pasam in blender, adaugam untul si condimentam dupa gust cu sare.
Pofta buna!
3 comments
offfffff… corina….. deja mi s-a facut foame 🙂
pai nu mai e mult pana la pranz :))
Ce bine arata!!!