Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Altele

Cugetari si intelepciuni dupa prima intalnire a cursului de Cooking (Edge Gourmet)

written by Corina Ureche iunie 9, 2015
      M-am tot gandit ce as putea scrie in introducerea postarii de astazi si parca nimic din ce mi-a venit in minte nu mi-a placut. Mi-ar placea sa va spun ca am avut un sfarsit de saptamana delicios, dar poate veti spune ca e deja un cliseu. Dar chiar a fost delicios, trebuie sa ma credeti pe cuvant. Papila mea gustativa inca imi multumeste si au trecut vreo 2 zile de atunci. Haideti ca va spun de ce! (si uite ca am si introducerea)
       Sambata am participat la prima intalnire a cursului de gatit organizat de Edge Academy, de care va spuneam cu ceva vreme in urma aici. Pentru mine a fost mai mult decat o simpla sesiune de gatit si interactionat, a fost si un moment care mi-a confirmat anumite lucruri legate de mine si nu numai.
        Asadar, iata-ne 12 persoane, cu sortul strans la spate si cu foile cu ingrediente in maini, adunate in bucataria restaurantului, numai ochi si urechi la chef Nicolae Craciun. Va spun drept ca nu stiam la ce sa ma astept, dar m-am tot intrebat cum vom gati noi toti acolo. Insa dupa prezentarea meniului sarcinile au fost impartite intre toti si toata lumea a avut si loc si ceva de mesterit cu cutitul pe planseta, dupa indicatiile chef-ului.
      Asa cum a promis descrierea cursului, am pregatit trei feluri de mancare: un aperitiv, un fel principal si un desert. Pe numele lor de scena ar fi:
  • Dundeni cu sos de unt, salvie si lamaie
  • Pamplona de puerco, salsa criolla, sparanghel si cartofi noi
  • Mousse au chocolat, gorgonzola si banana bread
        Dundenii sunt un tip de paste asemanatoare cu gnocchi, insa cu aluat de ricotta. Fierte, apoi trase in unt cu lamaie si salvie, pastele acestea mi s-au parut fantastice. Stiu ca pare un preparat simplu, insa s-a dovedit pentru a nu stiu cata oara ca lucrurile simple sunt cele care ies in evidenta.
        Felul principal a constat intr-o rulada de porc umpluta cu ardei copti, masline verzi si Provolone. Ei aici, e ceva de lucru, nu zic nu. Da’ chiar merita tot efortul; si la final cand ne-am asezat la masa chiar am avut tihna aceea ca dupa munca rasplata vine inzecita.
Iar desertul, well, desertul, a fost punctul culminant. Ati observat, poate, din postarile mele, ca sunt un mare fan al deserturilor pe baza de ciocolata. Si cu cat e mai amaruie cu atat mai bine. Asa cum a fost mousse-ul acesta, foarte fain asociat cu o crema fina de mascarpone cu gorgonzola (chiar o combinatie la care eu una nu m-as fi gandit). Banana bread a venit perfect intre linguritele de mousse. Perfect!
Gatitul ca gatitul, dar la final ne-am asezat cu totii la masa si am savurat ce-am pregatit, si-am povestit si ne-am imprietenit. La masa ni s-au alaturat si colegii care au asistat la sesiunea de Wine Tasting si nu au venit cu mana goala, ci cu soiuri de vinuri atent alese pentru fiecare preparat gatit de noi.
M-am simtit foarte bine in orele petrecute in bucatarie, iar timpul a trecut pe nesimtite. Adica asa cum trece cand faci lucruri care te implinesc, alaturi de oameni care iti impartasesc pasiunea.
M-am simtit ca intre prieteni!

 

Intelepciunile mele in urma primei sesiuni:
– abia o astept pe a doua;
– cand vine vorba de gatit mereu este ceva nou de invatat:
– imi place mult sa petrec timp in bucatarie;
– ador sa fac deserturi;
– musai/neaparat/trebuie sa am un Kitchen Aid;
– nu pleci de langa frisca pusa in mixerul pornit;
– vorbesc mult;
– oamenii care gatesc sunt faini, foarte faini;
– ciocolata amaruie si gorgonzola fac casa buna;
– lucratul intr-o bucatarie profesionala nu e atat de usor pe cat credeam;
Si ca sa ma credeti pe cuvant, va las si niste poze. Sau mai bine veniti si voi cu noi pe programul 2 in bucatarie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
edge academyedge gourmet
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Retete turcesti: Pide cu carne de vita, Ayran si Salata de ceapa cu sumac
next post
Un smoothie verde

You may also like

Ajutoarele Urecheatei

octombrie 24, 2016

Vizita la Selgros Alba Iulia

august 28, 2017

S-a deschis Selgros Bistrita

octombrie 1, 2017

Optimum 9200A de la Froothie – cel mai...

ianuarie 10, 2017

Summer cooking – partea a II-a

iunie 16, 2015

Craciun fericit tuturor!

decembrie 23, 2010

OPTIMUM ThermoCook Pro – impresii

februarie 11, 2016

Chef pentru o zi la Alba Iulia

octombrie 1, 2017

Din nou despre produsele Herbine.

februarie 4, 2012

Provocare curajoasa la morcovit

aprilie 27, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ