Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Desertretete fara gluten

Cupcakes fara gluten cu ciocolata, nuci si merisoare

written by Corina februarie 15, 2016
Cupcakes fara gluten cu ciocolata, nuci si merisoare

Cupcakes fara gluten cu ciocolata, nuci si merisoare. O reteta simpla cu rezultat delicat si delicios!

Ma cuprinde uneori o nostalgie a anilor trecuti si ma tine ca intr-o menghina si ma tot tine si parca nu vrea sa ma lase in pace. Cred ca ni se intampla, uneori, tuturor acest lucru.

Nostalgiile mele sunt legate de oameni. Oameni care au intrat la un moment dat in viata mea si au ales sau am ales chiar eu sa plece, oameni care au trecut asa, ca o pala de vant, oameni care au intrat si intr-o oarecare masura au ramas si oameni care au intrat in casa sufletului meu si au decis ca e un loc numai bun de ramas. Iar eu am decis ca e loc si trebuie sa ramana. Cei din urma sunt acei oameni care sunt exact ca tine, oameni carora doar le arunci o privire si au inteles tot ce ai de zis, sunt cei pe care poti sa ii suni oricand si cu orice motiv, cei care te asculta, cei care respecta faptul ca ai nevoie de timpul tau, de tacerea ta, oameni care desi sunt departe, se gandesc la tine si tu stii asta, chiar daca nu va mai auziti atat de des la telefon. Am auzit ca acesti oameni se numesc prieteni. Imi place cuvantul asta, prieten!

Dar de ce va povestesc eu astfel de lucruri? Pai sa va spun de ce. Sarbatorim in februarie, alaturi de Schar o luna a iubirii, a frumosului, a prieteniei, a generozitatii, a amintirilor placute, a experientelor pozitive, o luna in care “Iubim si daruim cu Schar”, #IubimSiDaruim. Cautand inspiratie pentru un desert printre cartile mele de bucate, am dat peste o carte cu retete de cupcakes primita de la Crina si pentru cateva clipe s-a oprit totul in loc. Da, a venit nostalgia aceea si mi s-a facut dor de Crina, prietena din sufletul meu. Apoi mi-am amintit de Aura si m-a cuprins nostalgia cu numarul doi. Of, mai fete, ce mi-ar placea sa fiti mai aproape de Cluj sau eu mai aproape de voi. Sa stam dimineata la cafea asa cum stateam demult pe scara aceea, stiti voi care, sa ne facem supa fiebinte si sa o mancam la calculator, sa refacem un episod de genul “excursia in Austria”, sa mancam ciorba de fasole la 2 dimineata (remember?) :))), sa ne vedem every day la serviciu….cate am mai face, cate am povesti…

Crina, Aura, dulcele de azi este in special pentru voi si pentru prietenia adevarata, in general. Pentru clipele frumoase petrecute impreuna, pentru clipele in care am avut intelepciune sa nu ne suparam unele pe celelalte, pentru tot sprijinul oferit, pentru ca existati, pentru ca am jucat la doua nunti si o sa jucam si la a treia cat de curand, pentru ca sunt mai bogata cu voi alaturi.

Sarbatoriti si voi prietenia si amintiti-va de prietenii dragi. Poate le dati un telefon, ce ziceti?

Revenind cu picioarele pe pamant, am rasfoit cartea cu dulciuri colorate si am adaptat de acolo o reteta de cupcakes cu cicocolata. Despre dulcele ciocolatos va pot spune numai de bine. Ohooooo, si inca de ce bine! In primul rand este un dulce fara gluten si trebuie sa marturisesc ca imi place mai mult aceasta varianta, mai usoara si mai aerata. Aici gasiti mai multe retete fara gluten sau pe www.celiaci.ro  In al doilea rand are ciocolata si cu asta cred ca am spus totul  🙂 Vorba lui Petru: 18 bucati? Pai astea imi ajung doar pe-o masea!

Va las mai jos cu reteta cea noua, pozele dulcelui ciocolatos si fara de gluten, dar si cu o poza din ziua nuntii mele, alaturi de Crina si Aurici.

Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Trebuie doar sa lasati un comentariu in care sa daruiti un gand bun, sa ne impartasiti o experienta pozitiva care sa ne inspire in a fi mai buni, mai generosi, mai recunoscatori si mai iubitori. Click aici pentru detalii.

cupcakes fara gluten
cupcakes fara gluten

Ingrediente Cupcakes fara gluten cu ciocolata, nuci si merisoare (18 bucati)

  • 200 g ciocolata neagra
  • 80 g unt
  • 140 g faina universala fara gluten Schar
  • 150 g zahar muscovado (sau zahar alb/indulcitor)
  • 2 oua
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie/1 zahar vanilat in lipsa pastaii
  • 80 g nuci
  • 1 mana de merisoare

cupcakes fara gluten

Mod de preparare Cupcakes fara gluten cu ciocolata, nuci si merisoare

Pornim cuptorul la foc moderat si pregatim o tava pentru muffins in care punem hartiute speciale pentru cupcakes/muffins.

Intr-o craticioara punem untul si ciocolata rupta bucati. Punem craticioara pe foc mic si amestecam pana cand untul si ciocolata sunt topite si avem o crema omogena. Lasam sa se racoreasca putin.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie, apoi adaugam crema de ciocolata de mai sus.

Omogenizam compozitia si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam.

Adaugam in compozitie nucile tocate din cutit si merisoarele. Am adaugat peste merisoare o lingurita de faina si va recomand sa faceti la fel; merisoarele nu vor sta lipite unele de celelalte in aluat.

Cu ajutorul unei lingurite punem din aluatul pregatit in fiecare hartiuta, dar nu mai mult de ¾.

Coacem minunile 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea, dar tineti cont ca ele trebuie sa ramana usor umede la interior.

Dupa ce sunt coapte lasati-le sa se raceasca complet si daca doriti pudrati-le cu zahar. Si delicatele cupcakes fara gluten sunt gata!

Pofta buna!

cupcakes fara gluten
cupcakes fara gluten
cupcakes fara gluten

cupcakes fara gluten

Print Friendly, PDF & Email
ciocolatacupcakesfara glutenmerisoarenuciretete fara glutenSchar
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Desert la pahar fara gluten
next post
Prajitura tavalita prin nuca, fara zahar

You may also like

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

O tarta cu fructe

iulie 23, 2015

Tarta cu ciocolata si banane

iulie 31, 2013

Reteta Lemon Syllabub

mai 30, 2012

Muffins cu visine si ciocolata

iulie 1, 2014

Prajitura cu mere si glazura de cacao

noiembrie 3, 2013

Prajitura Kinder Bueno

decembrie 19, 2018

Salam de biscuiti, nuci si stafide

octombrie 24, 2009

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

3 comments

mihalache simona februarie 17, 2016 - 8:47 pm

Povestea mea incepe trist, incepe cu plecarea spre ingeri a unei fiinte deosebite care mi-a marcat copilaria si pasii in viata pana la varsta de 29 de ani, bunica mea care la 71 de ani a ales sa se alature eternitatii. Bunica mea a fost femeia care m-a invatat importanta meselor in familie, care mi-a ascultat povestile adolescentine si m-a sfatuit mereu atunci cand am avut nevoie, a fost mereu alaturi de mine si a fost cea mai buna bunica din lume pentru ca a fost bunica mea. Cu siguranta nu am crezut as m-ai putea simti pentru altcineva ce am simtit pentru ea si cu atat mai putin pentru noua sotie a bunicului meu in varsta de 78 de ani. Cand am ales la un an dupa ce s-a stins bunica mea sa-l ajutam sa-si gaseasca pe cineva cu care sa-si imparta batranetile am facut-o in principiu pentru a-i prelungi lui viata la care se pregatea sa renunte si in al doilea rand, recunosc dintr-un motiv pur egoist, acela de a ne fi si noua traiul mai usor.
Nimic insa nu m-a pregatit pentru lectia pe care viata avea sa mi-o predea cu darnicie.
Bunica mea m-a invatat sa fiu respectuoasa si asta am si incercat vizavi de tanti Ani, dar nu aveam de gand sa-i ofer nimic mai mult din sufletul si inima mea.
Apoi putin cate putin cu marinimie si cu darnicie a spart toate barierele pe care le-am ridicat. In primul rand are grija de bunicul meu si pentru asta ii sunt recunoscatoare, dar nimic nu m-a pregatit pentru a da nas in nas cu omul care si-a suflecat manicile si s-a apucat sa faca coliva si cozonaci pentru pomenile si parastasele bunicii mele, pentru omul care merge cu noi la mormantul bunicii mele si ne ajuta sa il ingrijim, pentru femeia care ma cheama dimineata la cafea si are grija sa-mi ofere si o feliuta din prajitura pe care a pregattit-o pentru ca stia ca vin, pentru femeia care ma suna sa ma intrebe ce mai fac azi si daca nu vreau sa vin la masa de pranz, este femeia care se joaca cu copii mei dee parca ar fi nepotii ei…
Este o femeie darnica, sufletista si incredibil de buna….nu este bunica mea, dar este azi cea mai buna prietena a mea pe care bunica mea de acolo de sus de unde a trimis-o sa vegheze in continuare asupra mea. #Schar Iubim si Daruim

Reply
musca elena februarie 18, 2016 - 7:59 pm

Ca parinte responsabilitatea educarii este enorma si am incercat pe cat posibil sa discut cat mai mult cu micuta mea si sa-i ofer cat mai multe povestioare de viata in ideea ca poate macar 1% din ele ii vor folosi undeva, candva in viata dar nu ma gandeam sa fie atat de curan. Mereu am incercat sa le explic ca sunt norocosi ca sunt sanatosi, ca au o casa, mami si tati au servici si le pot oferi mancare, hainute, jucarii si ca pe cat posibil trebuie sa oferim si noi celor care poate nu au fost la fel de norocosi.
Mare surpriza am avut ziele trecute fiind in parc la joaca cand alaturi de noi se mai jucau si vreo cativa copii fara adapost. La un moment dat micutul meu a venit la mine si mi-a cerut pachetul cu biscuiti. I l-am dat si nu mare mi-a fost mirarea cand in loc sa scoata biscuiti din pachet ca sa manance, s-a dus catre copii si le-a dat lor pachetul lui cu biscuiti. M-am simtit cea mai mandra mamica din lume pentru ca fiul meu a invatat cat de important este sa daruiesti celor de langa tine.

Reply
Rodica Voicu februarie 28, 2016 - 3:02 pm

Felicitari !
Fac briose dar mi a fost teama sa pun nuca, nu stiam daca vor mai creste.
Imi place mult reteta ta iar data viitoare voi folosi si nuca.
Multumesc. 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ