Gabriela este gazda provocarii secrete din aceasta luna, provocare initiata tot de draga de Ama. Luna aprilie mi-a venit in casa cu blogul lui Pansy, un blog super fain cu retete care mai de care. Sincer, mi-a fost foarte greu sa aleg o reteta anume pentru ca Pansy are o multime de retete din bucataria internationala si toate m-au atras. Intr-un final m-am rezumat la o reteta simpla si rapida pentru ca timpul nu imi era prieten.
Reteta pe care eu am ales-o este cea de cuscus cu ciuperci. O mancarica aromata si satioasa, buna pentru cei care tin post, dar as zice eu ca merge de minune in orice moment.
Vom folosi cuscus-granule din grau dur, nu paste sub forma de cuscus. Cel mai adesea eu il cumpar de la Carrefour, marca proprie, dar il gasiti in mai toate magazinele mari ori la magazinele cu produse bio/naturale&Co.
Ingrediente
-o ceasca de cafea de cuscus
-300 g ciuperci champignon proaspete
-3 rosii uscate
-un peperoncino (ardei iute)
-2 catei de usturoi
-1/2 lingurita ghimbir praf
-2 fire de ceapa verde tocate marunt
-sare si piper dupa gust
-catev fire de patrunjel proaspat
-2 lingurite de unt
Pregatim asa:
1. Peste cuscus se toarna apa fierbinte (daca aveti un pic de supica de pui sau legume si mai bine), se pune putina sare si se lasa deoparte pana cand apa este complet absorbita. Adica vreo 5-6 minute. Puteti adauga chiar si un cubulet de unt deasupra, dupa hidratare, si sa amestecati.
2. Untul se topeste intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa verde, usturoiul pisat, rosiile uscate taiate marunt si ardeiul iute. Se calesc vreo 2-3 minute.
3. Se adauga ciupercile curatate, spalate si feliate. Se amesteca in ele din cand in cand, iar cand apa lasata s-a evaporat se adauga condimentele, apoi cuscus-ul si se amesteca. La final presaram si patrunjelul tocat marunt si gata salata.
Pofta buna!
2 comments
Sa va fie de bine !Frumoasa prezentare i-ai facut !
Poate fac chiar maine!