Dovlecei in sos de rosii si galuste de gris. Da, ati citit bine. Punem galuste de gris intr-un sos aromat. Totul este super bun, va promit!
Daca nu doriti sa faceti galuste de gris puteti sa fierbeti niste paste. Sosul de rosii merge de minune cu pastele si dovleceii. Mie imi plac galustele foarte mult fie in supe, fie in tocanite. Recunosc ca galuste de gris in tocanita nu am mai pus, ci doar de faina. Dar gata, de acum vor fi doar din gris!
Noi am prajit si cateva felii de bacon, insa acest pas este optional.
Ingrediente Dovlecei in sos de rosii si galuste de gris
- Un dovlecel mare taiat cubulete (sau zucchini)
- 500 ml bulion/sos de rosii
- 2 catei de usturoi
- Sare si piper
- 4 linguri ulei de masline
- Marar proaspat
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul, iar cand acesta este incins adaugati cubuletele de dovlecel si prajiti-le pana capata o culoare usor rumena si se inmoaie miezul. Adaugati sosul de rosii, sarea si piperul si lasati sa fiarba maximum10 minute, apoi adaugati usturoiul pisat.
Presarati marar tocat marunt si adaugati galustele de gris scurse de apa. Acestea vor absorbi din sosul de rosii, vor fi un deliciu. Incercati sa nu amestecati prea mult ca sa nu se zdrobesca galustele.
Ingrediente galuste de gris
- 2 oua
- O lingura ulei de floarea-soarelui
- Un praf de sare
- Gris de grau
- O oala (incapatoare) cu apa fierband
Nu dau cantitati pentru gris din simplul fapt ca am observat ca difera tipurile de gris intre ele. Dintr-un anume tip de gris pun 9-10 linguri, din altul 12 si tot asa. In timp, tot facand galuste, am invatat cum ar trebui sa fie compozitia perfecta. In fond, exercitiul e mama invatarii. Dar va spun cum sa faceti.
Bateti bine ouale cu uleiul si sarea si adaugati grisul lingura cu lingura, amestecand dupa fiecare, pana in momentul in care raman urme daca trecem o furculita pe suprafata compozitie. Spre exemplificare am facut o poza si o gasiti mai jos.
Lasati compozitia vreo 10 minute la odihnit, apoi cu ajutorul unei lingurite formati galustele. Am folosit ½ lingurita pentru fiecare galusca. Galustele se scufunda in apa care fierbe si se 10-15 minute. Le verificati si vedeti in functie de cum este miezul lor daca mai trebuie sau nu lasate sa fiarba.
Pofta buna!