Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
MancaruriRetete la slow cooker

Fasole cu costita la slow cooker

written by Corina octombrie 21, 2016
Fasole cu costita la slow cooker

fasole cu costita la slow cooker (4)

Fasole cu costita – o mancare perfecta pentru orice anotimp! Dar ce spui de o mancare hranitoare care si-a pastrat toti nutrientii, chiar si dupa gatire? Vezi mai jos reteta mea de fasole cu costita pregatita in slow cooker!

Sa stiti ca nu am luat-o razna, dar mi-am facut un nou prieten. Stiu, e ciudat sa ai ca prieten o oala, dar noua nu ne este rusine cu prietenia noastra iesita din comun. Pur si simplu ador aparatul asta si de fiecare data cand il folosesc nu incetez sa ma minunez de ce puteri miraculoase are.

Am mai zis eu, cine n-are slow cooker, sa-si cumpere! Te scapa de multe dureri de cap.

Adica sa pui totul acolo si sa iti vezi de ale tale e mare lucru in ziua de azi. Sau poti sa il lasi sa lucreze peste noapte si a doua zi ai mancarea numa buna de pus pe masa. Sau il pornesti dimineata, mergi la serviciu si pe cand te intorci te poti lauda ca ai robotiti toata ziua si nimeni nu va cunoaste adevarul.

Dupa ciolanul fabulos, am facut fasole cu costita, cum era si firesc. Prima data am mancat la Teo fasole cu ciolan, tot la slow cooker, si dupa doua portii zdravene si nesimtite am zis ca asta-i de mine si trebuie sa o incerc.

Am ales costita, noua tare tare mult ne place. Si am facut-o asa sub forma de o zama scurta, un fel de iahnie. Am vrut neaparat sa aiba zama, imi place sa incing un colt de pita acolo in zama fierbinte. Rasfat, nu gluma! Daca aveam si cimbru in casa era țuț, dar asa am pus rozmarin din productia proprie si bun o fost.

De ce slow cooker si nu cuptor? In slow cooker mancarea nu are nevoie supraveghere (sunt si preparate care au, nu zic nu) la fel cum ar avea in cuptor. Pun totul in oala si plec de acasa sau las peste noapte, ceea ce in cuptor nu mi-as permite sa fac.

In al doilea rand, odata terminat timpul de pregatire, mancarea este pastrata calda, prin functia warm. Din nou, cuptorul nu face asta. Si pe langa acestea, am de spalat doar o oala, nu o oala/tava si cuptorul, pe timpul verii nu se face caldura in casa, consuma putin, deci nu simt la factura … si pentru mine este suficient.

No, sper ca v-am fost convins ca prietenia noastra se leaga tot mai strans!

fasole cu costita

Ingrediente fasole cu costita la slow cooker

  • 1 kg costite afumate
  • 2 conserve de fasole (si neagra si alba)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie mica
  • 100 g pasta de rosii
  • Sare si piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 fire de patrunjel proaspat

Mod de preparare fasole cu costita la slow cooker

Morcovii, telina si radacina de patrunjel se curata, se spala, apoi se taie fiecare in parte in cubulete. La fel procedam si cu ceapa si usturoiul.

Conservele se scurg de lichid si se trec printr-un jet de apa.

In slow cooker vom pune ingredientele, in afara de costite, rozmarin si patrunjel.

Amestecam in oala legumele cu pasta de rosii, sare si piper, adaugam si fasolea si foile de dafin si adaugam si 400 ml de apa. Deasupra legumelor asezam frumusel costitele taiate, crengutele de rozmarin si firele de patrunjel.

Punem capacul, setam aparatul pe low pentru 6 ore si ne vedem de treaba.

Dupa cele 6 ore, timp in care ati facut tot posibilul sa rezistati poftei, asta daca ati fost pe acasa, va bucurati de o mancare de poveste. Nu uitati sa puneti langa asta si niste castraveti murati, ca sa fie treaba cat se poate de corecta si cinstita.

  • din cantitatile date iese o mancare zdravana, din care noi, doua persoane, am tot mancat vreo 2 zile si am impartit si cu prietenii
  • am ales fasole la conserva pentru ca noi ne simtit, digestiv, mai bine de la ea. Daca intelegeti ce vreau sa spun  🙂
  • adaugati apa daca vreti o mancare si mai zemoasa

Pofta buna!

fasole cu costita

Urecheata va pupa!

Print Friendly, PDF & Email
costitefasolefasole cu costitaporcretete la slow cookerretete porc
6 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Supa crema de telina
next post
Ajutoarele Urecheatei

You may also like

Costite glazurate (la slow cooker)

februarie 4, 2018

Piept de porc rulat gatit incet la slow...

octombrie 25, 2017

Friptura de porc cu gutui si morcovi la...

ianuarie 18, 2017

Ciolan de porc la slow cooker

septembrie 30, 2016

6 comments

Claudia octombrie 21, 2016 - 10:49 am

6 ore?! Nu stiu daca sotul meu ar avea atat rabdare :))))) E una dintre mancarurile lui preferate.
Dar cu pozele tale superbe mi-ai facut si mie pofta acum :))
Sa va fie de bine!

Reply
Corina octombrie 21, 2016 - 12:24 pm

Claudia, la ce costite ies din oala asta nu doar ca ar avea rabdare, dar cum le terminati o sa iti ceara sa pui de tura a 2-a. Asta in cazul in care nu va pune chiar el :)) Rabdarea se invata 😛

Reply
Dana octombrie 21, 2016 - 12:51 pm

Te rog, daca stii, un timp pentru fasolea cruda (nefiarta in prealabil). Multumesc!

Reply
Corina octombrie 21, 2016 - 12:57 pm

Dana, uite ce am gasit: http://articook.ro/fel-principal/carne/fasole-cu-ciolan-afumat-la-slow-cooker/
Aici e facuta mancarea cu fasole nefiarta, dar s-a folosit functia high pentru 7 ore. Sper sa te ajute. Si multumesc si eu :*

Reply
Criscris ianuarie 6, 2018 - 1:00 am

Cori, fasolea dacă e fiarta, nu se torosteste de tot in 6 ore?

Reply
Corina ianuarie 6, 2018 - 4:02 pm

Nu, nu se torosteste. Asta e fain la scula asta, iti pastreaza textura ingredientelor, e fantastica! Uite si in poze ca nu e torostita. Musai sa-mi zici cum iese de o incerci.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.