Fasole cu costita – o mancare perfecta pentru orice anotimp! Dar ce spui de o mancare hranitoare care si-a pastrat toti nutrientii, chiar si dupa gatire? Vezi mai jos reteta mea de fasole cu costita pregatita in slow cooker!
Sa stiti ca nu am luat-o razna, dar mi-am facut un nou prieten. Stiu, e ciudat sa ai ca prieten o oala, dar noua nu ne este rusine cu prietenia noastra iesita din comun. Pur si simplu ador aparatul asta si de fiecare data cand il folosesc nu incetez sa ma minunez de ce puteri miraculoase are.
Am mai zis eu, cine n-are slow cooker, sa-si cumpere! Te scapa de multe dureri de cap.
Adica sa pui totul acolo si sa iti vezi de ale tale e mare lucru in ziua de azi. Sau poti sa il lasi sa lucreze peste noapte si a doua zi ai mancarea numa buna de pus pe masa. Sau il pornesti dimineata, mergi la serviciu si pe cand te intorci te poti lauda ca ai robotiti toata ziua si nimeni nu va cunoaste adevarul.
Dupa ciolanul fabulos, am facut fasole cu costita, cum era si firesc. Prima data am mancat la Teo fasole cu ciolan, tot la slow cooker, si dupa doua portii zdravene si nesimtite am zis ca asta-i de mine si trebuie sa o incerc.
Am ales costita, noua tare tare mult ne place. Si am facut-o asa sub forma de o zama scurta, un fel de iahnie. Am vrut neaparat sa aiba zama, imi place sa incing un colt de pita acolo in zama fierbinte. Rasfat, nu gluma! Daca aveam si cimbru in casa era țuț, dar asa am pus rozmarin din productia proprie si bun o fost.
De ce slow cooker si nu cuptor? In slow cooker mancarea nu are nevoie supraveghere (sunt si preparate care au, nu zic nu) la fel cum ar avea in cuptor. Pun totul in oala si plec de acasa sau las peste noapte, ceea ce in cuptor nu mi-as permite sa fac.
In al doilea rand, odata terminat timpul de pregatire, mancarea este pastrata calda, prin functia warm. Din nou, cuptorul nu face asta. Si pe langa acestea, am de spalat doar o oala, nu o oala/tava si cuptorul, pe timpul verii nu se face caldura in casa, consuma putin, deci nu simt la factura … si pentru mine este suficient.
No, sper ca v-am fost convins ca prietenia noastra se leaga tot mai strans!
Ingrediente fasole cu costita la slow cooker
- 1 kg costite afumate
- 2 conserve de fasole (si neagra si alba)
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie mica
- 100 g pasta de rosii
- Sare si piper
- 3 foi de dafin
- 2 crengute de rozmarin
- 3 fire de patrunjel proaspat
Mod de preparare fasole cu costita la slow cooker
Morcovii, telina si radacina de patrunjel se curata, se spala, apoi se taie fiecare in parte in cubulete. La fel procedam si cu ceapa si usturoiul.
Conservele se scurg de lichid si se trec printr-un jet de apa.
In slow cooker vom pune ingredientele, in afara de costite, rozmarin si patrunjel.
Amestecam in oala legumele cu pasta de rosii, sare si piper, adaugam si fasolea si foile de dafin si adaugam si 400 ml de apa. Deasupra legumelor asezam frumusel costitele taiate, crengutele de rozmarin si firele de patrunjel.
Punem capacul, setam aparatul pe low pentru 6 ore si ne vedem de treaba.
Dupa cele 6 ore, timp in care ati facut tot posibilul sa rezistati poftei, asta daca ati fost pe acasa, va bucurati de o mancare de poveste. Nu uitati sa puneti langa asta si niste castraveti murati, ca sa fie treaba cat se poate de corecta si cinstita.
- din cantitatile date iese o mancare zdravana, din care noi, doua persoane, am tot mancat vreo 2 zile si am impartit si cu prietenii
- am ales fasole la conserva pentru ca noi ne simtit, digestiv, mai bine de la ea. Daca intelegeti ce vreau sa spun 🙂
- adaugati apa daca vreti o mancare si mai zemoasa
Pofta buna!
Urecheata va pupa!
6 comments
6 ore?! Nu stiu daca sotul meu ar avea atat rabdare :))))) E una dintre mancarurile lui preferate.
Dar cu pozele tale superbe mi-ai facut si mie pofta acum :))
Sa va fie de bine!
Claudia, la ce costite ies din oala asta nu doar ca ar avea rabdare, dar cum le terminati o sa iti ceara sa pui de tura a 2-a. Asta in cazul in care nu va pune chiar el :)) Rabdarea se invata 😛
Te rog, daca stii, un timp pentru fasolea cruda (nefiarta in prealabil). Multumesc!
Dana, uite ce am gasit: http://articook.ro/fel-principal/carne/fasole-cu-ciolan-afumat-la-slow-cooker/
Aici e facuta mancarea cu fasole nefiarta, dar s-a folosit functia high pentru 7 ore. Sper sa te ajute. Si multumesc si eu :*
Cori, fasolea dacă e fiarta, nu se torosteste de tot in 6 ore?
Nu, nu se torosteste. Asta e fain la scula asta, iti pastreaza textura ingredientelor, e fantastica! Uite si in poze ca nu e torostita. Musai sa-mi zici cum iese de o incerci.