Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

written by Corina martie 28, 2022
Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza – o idee pentru mesele principale ale zilei, dar si un aperitiv delicios la o masa in familie sau intre prieteni. Ca de obicei este o reteta simpla pe care o puteti prepara astfel incat sa va satisfaca pe deplin gusturile si poftele.

Retetele cu foietaj se numara printre cele mai simple si rapide idei pe care le puteti pregati atunci cand vreti sa gatiti ceva bun in casa, indiferent ca vorbim de varianta dulce sau sarata. Pentru preparate dulci, puteti folosi foietajul ca baza pentru tarte sau pentru strudele umplute cu diferite creme si fructe.

In varianta sarata, foietajul va permite sa faceti pateuri, tarte cu branza sau chiar saratele. Va recomand cu drag o alta reteta de pe blog, Foietaj umplut in doua variante – cu sunca si cascaval sau cu ciuperci si spanac. Click AICI pentru reteta.

Revenind la reteta de astazi, va spuneam ca o puteti personaliza dupa gusturile si poftele voastre. Eu de cele mai multe ori ma inspir mergand la cumparaturi. De aceasta data stiam ca vreau sa pregatesc ceva bun cu foietaj, asa ca am pus in cos crema de branza, oua de prepelita, sunca si un mix de salata la punga.

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

Ce mai putem folosi pentru un foietaj la fel de delicios?

  • Ardeii colorati sunt nu doar aspectuosi, dar sunt si gustosi si aduc o textura extra crocanta intregului preperat. Ii puteti adauga la final, taiati cubulete sau fasii.
  • Ciupercile se potrivesc foarte bine si ele. Taiati ciupercile subtire si adaugati-le alaturi de oua, apoi dati tava la cuptor.
  • Ceapa rosie, praz, rondele de dovlecei sau vinete, chiar si broccoli sau frunze de varza kale.
  • Pe langa crema de branza, putem adauga la final fasii de parmezan, bilute de mozzarella sau chiar burrata.

Ingrediente Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

  • 400g aluat foietaj (decongelat)
  • 250g crema de branza (poate fi simpla sau cu verdeata)
  • 8-9 oua de prepelita
  • un ou mic de gaina
  • prosciutto, sunca sau salamul preferat
  • rosii cherry
  • mix de salata
  • seminte de susan (alb si negru)
  • sare si piper

APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO

1. Pornim cuptorul la 210°C. Punem foietajul intr-o tava pe hartie de copt.

2. Cu un cutit taiem superficial un chenar, lasand o margine de 2-3 cm pe fiecare parte.

3. Ungem foietajul cu oul de gaina batut cu furculita.

4. Presaram seminte de susan pe marginile foietajului.

5. Dam tava la cuptor penteu 12-15 minute, pana foietajul creste si este rumen.

6. Scoatem foietajul din cuptor si intindem crema de branza, nu si peste marginile cu susan.

7. Spargem ouale de prepelita peste rcema de branza si dam tava la cuptor pana albusurile sunt bine inchegate.

8. Scoatem foietajul din cuptor, punem sunsa, rosii cherry, condimentam cu sare si piper si punem mix de salata.

Sper ca v-am inspirat si astazi cu acest delicios Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza. Asa cum ati vazut, este o reteta care se pregateste foarte, foarte simplu.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
crema de branzafoietajoua de prepelitaretete simple si usoareselgrosselgros romania
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Savarina cu pesmet
next post
Turte cu urda

You may also like

Dakos

decembrie 11, 2012

Tarta de cartofi la tigaie

septembrie 6, 2022

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020

Focaccia cu rosii uscate si cimbrisor

august 22, 2018

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Aperitive usoare si rapide fara gluten – Bucataria...

februarie 17, 2016

Tartine cu somon afumat

martie 24, 2012

Ciuperci umplute cu verdeturi

februarie 29, 2012

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Rulouri de pui (cu sos de mustar si...

februarie 1, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ