Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza – o idee pentru mesele principale ale zilei, dar si un aperitiv delicios la o masa in familie sau intre prieteni. Ca de obicei este o reteta simpla pe care o puteti prepara astfel incat sa va satisfaca pe deplin gusturile si poftele.
Retetele cu foietaj se numara printre cele mai simple si rapide idei pe care le puteti pregati atunci cand vreti sa gatiti ceva bun in casa, indiferent ca vorbim de varianta dulce sau sarata. Pentru preparate dulci, puteti folosi foietajul ca baza pentru tarte sau pentru strudele umplute cu diferite creme si fructe.
In varianta sarata, foietajul va permite sa faceti pateuri, tarte cu branza sau chiar saratele. Va recomand cu drag o alta reteta de pe blog, Foietaj umplut in doua variante – cu sunca si cascaval sau cu ciuperci si spanac. Click AICI pentru reteta.
Revenind la reteta de astazi, va spuneam ca o puteti personaliza dupa gusturile si poftele voastre. Eu de cele mai multe ori ma inspir mergand la cumparaturi. De aceasta data stiam ca vreau sa pregatesc ceva bun cu foietaj, asa ca am pus in cos crema de branza, oua de prepelita, sunca si un mix de salata la punga.
Ce mai putem folosi pentru un foietaj la fel de delicios?
- Ardeii colorati sunt nu doar aspectuosi, dar sunt si gustosi si aduc o textura extra crocanta intregului preperat. Ii puteti adauga la final, taiati cubulete sau fasii.
- Ciupercile se potrivesc foarte bine si ele. Taiati ciupercile subtire si adaugati-le alaturi de oua, apoi dati tava la cuptor.
- Ceapa rosie, praz, rondele de dovlecei sau vinete, chiar si broccoli sau frunze de varza kale.
- Pe langa crema de branza, putem adauga la final fasii de parmezan, bilute de mozzarella sau chiar burrata.
Ingrediente Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza
- 400g aluat foietaj (decongelat)
- 250g crema de branza (poate fi simpla sau cu verdeata)
- 8-9 oua de prepelita
- un ou mic de gaina
- prosciutto, sunca sau salamul preferat
- rosii cherry
- mix de salata
- seminte de susan (alb si negru)
- sare si piper
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
1. Pornim cuptorul la 210°C. Punem foietajul intr-o tava pe hartie de copt.
2. Cu un cutit taiem superficial un chenar, lasand o margine de 2-3 cm pe fiecare parte.
3. Ungem foietajul cu oul de gaina batut cu furculita.
4. Presaram seminte de susan pe marginile foietajului.
5. Dam tava la cuptor penteu 12-15 minute, pana foietajul creste si este rumen.
6. Scoatem foietajul din cuptor si intindem crema de branza, nu si peste marginile cu susan.
7. Spargem ouale de prepelita peste rcema de branza si dam tava la cuptor pana albusurile sunt bine inchegate.
8. Scoatem foietajul din cuptor, punem sunsa, rosii cherry, condimentam cu sare si piper si punem mix de salata.
Sper ca v-am inspirat si astazi cu acest delicios Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza. Asa cum ati vazut, este o reteta care se pregateste foarte, foarte simplu.
Pofta buna!