Dar gatita cum? De obicei fac snitele ca ne plac mult sau friptura inabusita ca ne place la fel de mult. Sincer va zic ca n-am incercat niciodata la cuptor. Numa cand facea mama de Craciun.
Stand si cugetand mi-am adus aminte de o reteta pe care am vazut-o pe blogul Ama in bucatarie si am intrat repede sa cercetez despre ce e vorba. Am gasit rapid reteta si am pus-o in aplicare.
A iesit o minunatie de friptura, aromata si gustoasa. Sosul ne-a cucerit din prima imbucatura…
Sa purcedem:
Am folosit:
-vreo 10 bucati/felii de carne de porc
-2 pumni zdraveni de vinine (am avut congelate)
-2 bucati de ceapa, nici prea mari dar nici prea micute
-o cana de supa de legume
– 200 ml vin rosu
-chimen seminte
-chimen macinat
-sare
-piper
-putin ulei
Am portionat carnea; am facut un amestec de chimen macinat, sare si piper cu care am condimentat feliile de carne, apoi le-am prajit in ulei.
Am scos carnea si in uleiul ramas am calit cele 2 cepe taiate mai maruntel si am stins cu cana de supa. Am adaugat cateva seminte de chimen si am lasat pe foc pret de cateva clocote, cat sa scada din supa si sa ramana un sos mai grosut.
Intr-un vas am turnat sosul de ceapa si am pus un rand de visine, apoi am asezat frumos carnea. Am presarat visine pe deasupra si am turnat vinul.
Am pus toata treaba la cuptor la 200 de grade pana cand bucatile de carne s-au rumenit fain. Cred ca au fost vreo 40-50 de minute…
Cam asa stau lucrurile!
Pofta mare!
Ama, multumim mult de reteta ca tare bun o fost!
1 comment
nu sunt un fan al carnii combinate cu fructe (urasc rata cu portocale), dar visinele chiar mi se par potrivite pentru asa ceva. noi nu mancam porc, dar nu vad de ce nu ar merge si cu vita. iar la final, atasate niste cirese murate…
chiar mi-ai starnit curiozitatea. multumesc frumos pentru idee.