Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desertretete fara gluten

Fursecuri fragede, fara gluten

written by Corina februarie 19, 2016
Fursecuri fragede, fara gluten

Dupa ce am acceptat sa intru in campania “Iubim si daruim cu Schar”, #IubimSiDaruim, o campanie Schar si celiaci.ro, am tot stat si m-am gandit ce retete as putea eu sa pregatesc, astfel incat sa rezulte retete nu foarte complicate, accesibile si potrivite pentru mai multe ocazii. Prima, dar chiar prima reteta la care m-am gandit a fost tocmai aceasta, de fursecuri fragede. De ce? Pentru ca sunt fursecurile mele preferate, de suflet sa le zicem.

Pe blog le mai am publicate sub denumirea de Coronite si ce am vrut eu de fapt, a fost sa testez daca faina fara gluten se preteaza acestui aluat. Nu numai ca faina s-a comportat exemplar si am lucrat usor cu ea, dar fursecurile au iesit incredibil de fragede, efectiv s-au topit in gura.

Stiu ca e deja un cliseu aceasta expresie cu topitul in gura, insa in cazul fursecurilor mele nu este deloc o exagerare. A doua zi au fost si mai bune, dulceata intrand usor in coca fursecurilor, asadar au fost rase din farfurie un-doi.

Merg bine alaturi de ceai si cafea, pe o masa simpla, dar si una cu pretentii. La fel de bine merg si facute cadou, ambalate frumos intr-o cutie+o panglica delicioasa. Mai punteti un biletel cu un mesaj din inima si aveti un grande cado!

Buuuun. Lucrand la fursecuri am inceput sa ma gandesc la pozele finale si mi-am adus aminte de niste cani dragute pe care le-am primit cadou de nunta. Le-am scos din cutie si m-au napadit asa niste emotii faine si ciudate in acelasi timp, pentru ca mi-au adus aminte de vacanta noastra la Roma, un fel de “8 zile de miere” dupa nunta. Ca daca era o luna ziceam ca e luna de miere, dar noi ne-am multumit si cu 8 zile 🙂

De aici si magnetelul de frigider din poza, Senatus Populusque Romanus (Senatul si poporul roman). In fine, ce vreau eu sa va spun, de fapt si de drept, e sa va opriti din cand in cand din forfota zilnica. Sa va aduceti aminte de vacante, de oameni, de momente, de lucrurile mari, dar si de cele marunte. Sa va uitati peste poze si suveniruri, sa retraiti frumosul si sa faceti viitorul si mai frumos. Cam despre asta este vorba.

De aici, din cea mai urecheata bucatarie, va daruiesm ganduri bune si o reteta inimoasa de fursecuri fragede. Fara gluten!

Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Trebuie doar sa lasati un comentariu in care sa daruiti un gand bun, sa ne impartasiti o experienta pozitiva care sa ne inspire in a fi mai buni, mai generosi, mai recunoscatori si mai iubitori. Click aici pentru detalii.

fursecuri fragede

fursecuri fragede

Ingrediente Fursecuri fragede fara gluten

Pentru aluat

  • 500 gr faina mix universal pentru gatit Schar
  • un pachet unt (la temperatura camerei) – 200 g
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana
  • 140 gr de zahar
  • un praf de copt
  • coaja razuita de la 1 portocala + semintele de la o pastaie de vanilie

Pentru asamblare: dulceata/gem si zahar pudra

Pornim cuptorul la foc moderat si punem hartie de copt intr-o tava.

Pregatim la indemana forme pentru decupat (inimioare, cercuri, stelute, etc.)

Pentru aluat, amestecam ingredientele astfel incat se obtine un aluat care se dezlipeste de pe maini. Sfatul meu este sa tineti la aproape, in plus, putina faina si unt. Daca vedeti ca aluatul e prea fainos si nu se leaga mai adaugati putin unt sau invers daca aluatul vi se pare prea lipicios.

Impartim aluatul in doua si cu ajutorul sucitorului intindem pe rand cele doua bucati de aluat, in foi nu foarte subtiri si decupam fursecurile. Eu am decupat un numar par de inimioare, iar la jumatate din ele le-am decupat si o floricica.

Fursecurile le punem in tava pregatita si le dam la cuptor pana cand se rumenesc usor.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca complet pe un grilaj, abia apoi le asamblam.

Pentru asamblare, ungem fiecare inimioara intreaga cu dulceata sau gem, punem deasupra inimioara decupata, apoi pudram cu zahar.

Delicioasele fursecuri fragede sunt gata!

  • Lucrati cu grija cu ele! Sunt super fragede si se pot rupe usor. Pana am prins miscarea chiar am zdrobit cateva 🙁

Pofta buna!

ingrediente fursecuri inimioara ingrediente in bol

fursecuri decupate fursecuri in tava

fursecuri fragede

fursecuri fragede

fursecuri fragede

Print Friendly, PDF & Email
fara glutenfursecuriSchar
6 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Aperitive usoare si rapide fara gluten – Bucataria Urecheatei
next post
Organizarea dulapurilor din bucatarie

You may also like

Banana bread cu faina de migdale

aprilie 2, 2025

Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

august 19, 2020

Chec cu portocale

noiembrie 21, 2023

Rulada cu zmeura

iulie 4, 2018

Fursecuri fragede cu ciocolata

decembrie 22, 2014

Briose cu ricotta si dulceata

iunie 23, 2017

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Briose cu nuca

octombrie 1, 2012

Fursecuri Coronite cu dulceata

februarie 1, 2010

Inghetata de ciocolata

iulie 8, 2014

6 comments

ana caragia decembrie 1, 2016 - 2:58 pm

de ce sau sfaramat dupa ce sau copt nu se pot lua din tava

Reply
Corina decembrie 2, 2016 - 2:23 pm

Buna ziua. Va rog sa imi dati mai multe detalii. Ati procedat asa cum e specificat in reteta? Pozele sunt absolut reale, va asigur ca nu mi s-a intamplat sa se sfarme,dimpotriva, am lucrat usor cu ele.

Reply
NESIDA PARASCHIV decembrie 17, 2016 - 6:28 pm

Cand spuneti in reteta un pachet de unt va referiti la cel de 250gr sau 125gr?

Reply
Corina decembrie 17, 2016 - 7:47 pm

Buna seara. 200 grame are un pachet.

Reply
gelia februarie 15, 2021 - 8:39 am

nu au resit ca in poze. se sfărâmă. nu știu exact ce dar categoric ceva am făcut diferit

Reply
Corina februarie 16, 2021 - 4:19 pm

Salut. Oare ce faina ai folosit? In general cele fara gluten sunt mai faramicioase, dar nu atat de tare incat sa nu se poate lucra deloc cu ele. Cateva mi s-au sfaramat si mie.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ