Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Mancaruri

Cartofi noi cu dovlecel in sos de branza

mai 26, 2022

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022
Mancaruri

Radacinoase la cuptor cu sos de ricotta si usturoi copt

ianuarie 31, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
Desert

Gomboti cu caise umplute cu magiun

written by Corina iulie 30, 2021
Gomboti cu caise umplute cu magiun

Bineinteles ca gombotii cu prune sunt deliciosi, dar ce spuneti de Gomboti cu caise umplute cu magiun sau silvoita? Suna bine, nu-i asa? Folosim clasicul aluat de gomboti sau galuste, pe baza de cartofi fierti, iar la final ii vom imbraca in pesmet rumen aromat cu scortisoara. Recomand caise mici, astfel si gombotii vor avea dimensine rezonabila. Penru a le umple folosim magiun sau silvoita, cum ii zicem noi in Ardeal, dar la fel de bine se poate folosi si o dulceata mai bine legata. Ce sa nu fie bun? Sper sa va placa si voua ideea si sa o testati cat de curand!

Gomboti cu caise umplute cu magiun

Ingrediente Gomboti cu caise umplute cu magiun

  • 1kg cartofi fierti in coaja
  • 250g faina
  • 2 oua mari
  • o priza de sare

Pentru umplutura:

  • +/- 15 caise mici
  • magiun

Pentru finisare

  • 100g unt
  • 150g pesmet
  • 100g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Punem la fiert o oala mare cu apa.

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul. La foc mic, amestecand constant, rumenim pesmetul. Atentie sa nu il ardem! Odata rumenit, oprim focul si adaugam zaharul si scortisoara. Cu acest amestec vom imbraca gombotii la final.

Scoatem samburii caiselor. In fiecare caisa punem o lingurita de magiun. Le lasam deoparte pana pregatim aluatul pentru gomboti.

Dam pe razatoarea (mica) cartofii. La fel de bine ii putem si zdrobi. Este de preferat sa lucram cu ei usor calzi, nu fierbinti. Adaugam ouale si sarea, amestecam bine. Adaugam faina si framantam pana este incorporata. Va rezulta un aluat usor lipicios.

Avem totul pregatit, haideti sa facem gombotii! Pregatim un mic bol cu apa in care sa ne umezim mainile. Vom lucra mult mai usor cu aluatul lipicios daca ne vom umezi mainile inainte. Luam aluat in palma, o cantitate suficienta de pentru a imbrca o caisa, si modelam fiecare gombot asemanator unei chiftele, intre palme.

Punem gombotii in oala cu apa care fierbe (nu foarte multi deodata, sa nu aglomeram inutil spatiu de fierbere). Din momentul in care gombotii se ridica la suprafata lasam 5 minute sa fiarba. Ii scoatem cu o paleta, ii scurgem de apa si ii punem direct in pesmetul pregatit anterior. Scuturam tigaia pana sunt acoperiti de pesmet. Bineinteles, ii putem acoperi si folosind o lingura.

Acesti gomboti umpluti cu caise sunt excelenti calzi, dar si reci. In momentul servirii putem adauga extra zahar, miere, sirop, smantana sau dulceata, in functie de preferinte.

Pofta mare!

Gomboti cu caise umplute cu magiun

Print Friendly, PDF & Email
caisegombotimagiunretete de varasilvoita
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Prajitura cu cirese si ciocolata alba
next post
Supa de rosii cu fidea

You may also like

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Prajitura cu nuca si mascarpone

iunie 29, 2013

Oreo muffins

iulie 27, 2013

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Budinca de clatite cu branza

ianuarie 19, 2014

Mini cheesecakes cu lamaie

octombrie 9, 2017

Pavlova (cu ciocolata)

februarie 23, 2012

Biscuiti cu ovaz si stafide

decembrie 5, 2019

Inghetata de ciocolata

iulie 8, 2014

Fursecuri Coronite cu dulceata

februarie 1, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (29) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (24) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (29) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (20) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (117) rosii (31) salata (17) selgros (54) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ