Halloumi fries sau bastonase de halloumi pane. Branza halloumi este perfecta pentru a fo pregatita la gratar sau in baie de ulei (sau cuptor). Nu se imprastie in tigaie si isi pastreaza super fain tinuta.
Toamna trecuta am mancat halloumi fries pentru prima data la un restaurant din Cluj si mi-am propus sa incerc si eu acasa reteta. Se face totul atat de simplu si cel mai mult imi place ca nu se imprastie branza in ulei. Iubesc casul pane, insa faptul ca mereu se intinde branza ma descurajeaza de fiecare data cand ma gandesc sa fac.
Halloumi fries merg perfect in pachetul de la birou alaturi de sosuri sau diferite garnituri.
Ingrediente Halloumi fries – bastonase de halloumi pane
- 225g branza halloumi
- 2 oua mici
- un varf de cutit sare
- 2 linguri faina
- 3-4 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Spargem ouale intr-un castron, adaugam sare si le batem bine cu furculita.
Separat pregatim 2 farfurii: una cu faina, una cu pesmet.
Taiem branza bastonase de aproximativ un deget grosime (un deget mai subtirel, nu extrem de gros :D).
Punem uleiul intr-o tigaie sa se incinga.
Trecem bastonasele prin faina, apoi prin ouale batute, iar la final prin pesmet.
Prajim halloumi fries in uleiul incis pana bastonasele sunt rumene pe toate partile, apoi scoatem pe prosop de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Bastonasele sunt perfecte atat reci, cat si calde. Bineinteles, branza se va intinde frumos daca sunt calde-fierbinti.
Asezati langa ele sosurile preferate si garnitura care va place mai mult!
Pofta buna!