Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Mancaruri

Hummus cu ceapa caramelizata

written by Corina noiembrie 28, 2017
Hummus cu ceapa caramelizata

Hummus, crema fina din naut si pasta de susan tahini, preparat traditional al Orientului Mijlociu, se bucura de o popularitate tot mai mare si la noi. Si pe buna dreptate. Pe langa faptul ca este o mancare satioasa si plina de gust, hummusul este si bogat in nutrienti.

Incepem cu nautul care este bogat in fibre si vitamine, proteine, dar si minerale. Ajungem la pasta tahini, sursa de proteine si calciu. Nu uitam de usturoi, cel care intareste sistemul imunitar, alaturi de zeama de lamaie. Vorbim exact de cele mai importante elemente de care avem atata nevoie, mai ales acum, in sezonul rece.

Hummusul poate fi pregatit intr-o multime de variante. Ca adevarati pasionati de bunataturi, puteti imbogati preparatul pastrand ingredientele de baza. Astfel, puteti adauga: ardei copti, sfecla coapta, masline, rosii uscate, avocado sau ceapa caramelizata, asa cum va propun eu astazi. O combinatie care pe mine m-a luat prin suprindere.

Puteti alege fie ceapa rosie, fie alba. Cea rosie arata apetisant tare, cea alba se caramelizeaza mai repede. Va recomand sa le incercati pe amandoua, aveti numai de castigat. Eu am ales de aceasta data ceapa alba. Pentru acest hummus doua cepe au fost suficiente. Totusi, ar fi bine sa caramelizati macar patru bucati. Mai gustati din ea, folositi si la decorul final si sincer, ar fi si pacat sa va para rau la final ca nu ati caramelizat mai multa.

Pe langa hummus, ceapa caramelizata mai poate fi folosita in sandvisuri, tarte sarate, supe sau pentru decorul aperitivelor care contin crema de branza. Ca sa nu mai zic ca o puteti pune si in sosurile pentru paste, pe pizza sau in salate. Adevarata bucurie in farfurie!

Cu minunatul hummus cu ceapa caramelizata puteti pregati excelente pachete cu merinde de luat la birou. Caz in care va recomand sa pregatiti portie dubla. Nu de alta, dar toti vor dori sa guste din el. Si nu, nu are un gust si miros pregnant de ceapa, puteti linistiti sa il scoateti in societate. Nici patrunjel nu va trebui sa mestecati dupa, ceapa doar da gust si aroma mancarii. Atat!

Puneti hummus pe o lipie, adaugati legume crude sau trase la tigaie, apoi rulati. E varianta cea mai simpla. Pe langa acestea mai puteti adauga felii subtiri de friptura, cubulete de pui trase la tigaie in unt, muschi file sau sunca, branza la gratar sau ce va spune voua inspiratia.

Haideti sa vedem si reteta!

hummus cu ceapa caramelizata

 

Ingrediente pentru ceapa caramelizata

  • 2 cepe albe marime medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingura otet balsamic

Ingrediente hummus

  • 250 g naut fiert
  • ceapa caramelizata
  • 2 catei mici de usturoi
  • 2 linguri tahini/pasta de susan
  • 70 ml apa din conserva de naut
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½ lingurita chimion macinat
  • sare si piper dupa gust
  • in cazul in care folositi naut uscat, puneti-l la hidratat peste noapte. A doua zi il fierbeti si nu uitati sa pastrati 70 ml din apa in care a fiert.

Mod de preparare Hummus cu ceapa caramelizata

Pentru inceput, vom carameliza ceapa. Nu este deloc complicat. Nu exista un timp  batut in cuie pentru acesta operatiune asa ca nu stati cu ochii pe ceas. Important este sa obtineti o ceapa moale, de culoare bruna, lipicioasa si nicidecum arsa. Lucrati la foc mic si amestecati des. Atat de simplu!

Ceapa se curata si se taie julien.

Se pune o tigaie pe foc mic si se adauga uleiul de masline.

Cand acesta este fierbinte se adauga ceapa si praful de sare.

Se lasa ceapa la foc mic pana cand se inmoaie si prinde culoare maronie/bruna.

Amestecam des, avand grija sa nu se prinda de tigaie. In cazul in care se prinde de fundul tigaii, razuim cu lingura de lemn si adaugam o lingura de apa.

Odata ce ceapa este moale si culoarea este maroniu-aurie, adaugam otetul balsamic, amestecam si o mai lasam pe foc 1 minut.

Scoatem ceapa caramelizata intr-un bol si o lasam sa se raceasca.

 

 

 

 

 

In blender punem toate ingredientele pentru hummus si adaugam ceapa caramelizata.

Pasam pana obtinem un hummus cremos si bine omogenizat.

La final, gustam crema si daca mai este nevoie adaugam sare sau zeama de lamaie. Puteti adauga si mai multa apa din conserva de naut, daca doriti un hummus de o consistenta mai moale.

Turnati hummusul intr-o farfurie sau bol, picurati ulei de masline si presarati boia sau diferite seminte. Si fireste, puneti un mot generos de ceapa caramelizata!

Serviti hummusul cu lipii, paine prajita sau bastonase de legume crude.

 

Pofta buna!

 


Print Friendly, PDF & Email
ceapa caramelizatahummusnautretete cu nautretete hummusselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Biscuiti cu parmezan si branza de burduf
next post
Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

You may also like

Bune maniere & Make-up de Lady

ianuarie 30, 2014

Foietaj cu oua de prepelita si crema de...

martie 28, 2022

Creveti cu usturoi si vin

februarie 20, 2019

Pancakes cu dovleac copt si nuca

octombrie 13, 2013

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Salata de fasole boabe cu ton

februarie 28, 2012

Pancakes cu nuci si sos de ciocolata

iunie 10, 2012

Desert la pahar fara gluten

februarie 11, 2016

Budinca de dovlecei

iulie 16, 2012

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (34) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ