Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Mancaruri

Hummus cu ceapa caramelizata

written by Corina noiembrie 28, 2017
Hummus cu ceapa caramelizata

Hummus, crema fina din naut si pasta de susan tahini, preparat traditional al Orientului Mijlociu, se bucura de o popularitate tot mai mare si la noi. Si pe buna dreptate. Pe langa faptul ca este o mancare satioasa si plina de gust, hummusul este si bogat in nutrienti.

Incepem cu nautul care este bogat in fibre si vitamine, proteine, dar si minerale. Ajungem la pasta tahini, sursa de proteine si calciu. Nu uitam de usturoi, cel care intareste sistemul imunitar, alaturi de zeama de lamaie. Vorbim exact de cele mai importante elemente de care avem atata nevoie, mai ales acum, in sezonul rece.

Hummusul poate fi pregatit intr-o multime de variante. Ca adevarati pasionati de bunataturi, puteti imbogati preparatul pastrand ingredientele de baza. Astfel, puteti adauga: ardei copti, sfecla coapta, masline, rosii uscate, avocado sau ceapa caramelizata, asa cum va propun eu astazi. O combinatie care pe mine m-a luat prin suprindere.

Puteti alege fie ceapa rosie, fie alba. Cea rosie arata apetisant tare, cea alba se caramelizeaza mai repede. Va recomand sa le incercati pe amandoua, aveti numai de castigat. Eu am ales de aceasta data ceapa alba. Pentru acest hummus doua cepe au fost suficiente. Totusi, ar fi bine sa caramelizati macar patru bucati. Mai gustati din ea, folositi si la decorul final si sincer, ar fi si pacat sa va para rau la final ca nu ati caramelizat mai multa.

Pe langa hummus, ceapa caramelizata mai poate fi folosita in sandvisuri, tarte sarate, supe sau pentru decorul aperitivelor care contin crema de branza. Ca sa nu mai zic ca o puteti pune si in sosurile pentru paste, pe pizza sau in salate. Adevarata bucurie in farfurie!

Cu minunatul hummus cu ceapa caramelizata puteti pregati excelente pachete cu merinde de luat la birou. Caz in care va recomand sa pregatiti portie dubla. Nu de alta, dar toti vor dori sa guste din el. Si nu, nu are un gust si miros pregnant de ceapa, puteti linistiti sa il scoateti in societate. Nici patrunjel nu va trebui sa mestecati dupa, ceapa doar da gust si aroma mancarii. Atat!

Puneti hummus pe o lipie, adaugati legume crude sau trase la tigaie, apoi rulati. E varianta cea mai simpla. Pe langa acestea mai puteti adauga felii subtiri de friptura, cubulete de pui trase la tigaie in unt, muschi file sau sunca, branza la gratar sau ce va spune voua inspiratia.

Haideti sa vedem si reteta!

hummus cu ceapa caramelizata

 

Ingrediente pentru ceapa caramelizata

  • 2 cepe albe marime medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingura otet balsamic

Ingrediente hummus

  • 250 g naut fiert
  • ceapa caramelizata
  • 2 catei mici de usturoi
  • 2 linguri tahini/pasta de susan
  • 70 ml apa din conserva de naut
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½ lingurita chimion macinat
  • sare si piper dupa gust
  • in cazul in care folositi naut uscat, puneti-l la hidratat peste noapte. A doua zi il fierbeti si nu uitati sa pastrati 70 ml din apa in care a fiert.

Mod de preparare Hummus cu ceapa caramelizata

Pentru inceput, vom carameliza ceapa. Nu este deloc complicat. Nu exista un timp  batut in cuie pentru acesta operatiune asa ca nu stati cu ochii pe ceas. Important este sa obtineti o ceapa moale, de culoare bruna, lipicioasa si nicidecum arsa. Lucrati la foc mic si amestecati des. Atat de simplu!

Ceapa se curata si se taie julien.

Se pune o tigaie pe foc mic si se adauga uleiul de masline.

Cand acesta este fierbinte se adauga ceapa si praful de sare.

Se lasa ceapa la foc mic pana cand se inmoaie si prinde culoare maronie/bruna.

Amestecam des, avand grija sa nu se prinda de tigaie. In cazul in care se prinde de fundul tigaii, razuim cu lingura de lemn si adaugam o lingura de apa.

Odata ce ceapa este moale si culoarea este maroniu-aurie, adaugam otetul balsamic, amestecam si o mai lasam pe foc 1 minut.

Scoatem ceapa caramelizata intr-un bol si o lasam sa se raceasca.

 

 

 

 

 

In blender punem toate ingredientele pentru hummus si adaugam ceapa caramelizata.

Pasam pana obtinem un hummus cremos si bine omogenizat.

La final, gustam crema si daca mai este nevoie adaugam sare sau zeama de lamaie. Puteti adauga si mai multa apa din conserva de naut, daca doriti un hummus de o consistenta mai moale.

Turnati hummusul intr-o farfurie sau bol, picurati ulei de masline si presarati boia sau diferite seminte. Si fireste, puneti un mot generos de ceapa caramelizata!

Serviti hummusul cu lipii, paine prajita sau bastonase de legume crude.

 

Pofta buna!

 


Print Friendly, PDF & Email
ceapa caramelizatahummusnautretete cu nautretete hummusselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Biscuiti cu parmezan si branza de burduf
next post
Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

You may also like

Cum se congeleaza spanacul

septembrie 26, 2014

Dovleac copt cu usturoi si rozmarin

septembrie 10, 2018

Smoothie cu spanac si mere/morcovi si mango

ianuarie 20, 2016

Negresa cu bezea si gem

ianuarie 10, 2010

File de cod la cuptor cu legume

aprilie 1, 2019

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Cupcakes cu tarate de ovaz si zmeura, fara...

ianuarie 25, 2017

Clatite cu ceapa si crema de branza

iunie 24, 2010

Desert cu iaurt si seminte de chia

ianuarie 23, 2014

Salata cu pui, vinete si cous-cous

mai 23, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ