Inghetata de ciocolata pentru cei mai mari pofticiosi de ciocolata. Acesta este titlul complet al articolului. 🙂 Se stie, cred, ca suntem mari amatori de ciocolata si ca nu ratam nici un desert pe baza de ciocolata sau cacao.
Iar de cand Laura a postat inghetata asta faina pe pagina ei de facebook, apoi pe blog, gandul tot la ea mi-a fost. Am reusit sa o fac si eu si chiar e una dintre cele mai bune retete de inghetata de ciocolata. Credeti-ma ca am incercat destul de multe pana acum tocmai pentru ca avem obsesia asta numita: ciocolata.
Nu am avut sirop de malt, recomandat de Laura, dar am folosit miere de albine. Am lasat la o parte si zaharul, laptele condensat parandu-mi suficient de dulce.
Ingrediente Inghetata de ciocolata
- 350 ml lapte gras
- 250 ml smantana pentru frisca
- 150 ml lapte condensat indulcit
- 2 linguri de miere
- 4 lingurite de amidon de porumb
- 35 g cacao
- 100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare Inghetata de ciocolata
Intr-o cratita se pun laptele (se pastreaza deoparte 4-5 linguri de lapte rece), smantana si laptele condensate. Punem cratita pe foc mic. Amestecam si adaugam si mierea.
Separat se amesteca cacaua cu amidonul si se adauga laptele rece pastrat deoparte.
Cand compozitia de lapte si smantana este fierbinte, se adauga cacaua cu amidonul si se amesteca energic.
Se fierbe amestecul pe foc mic pana cand se ingroasa, apoi se trage de pe foc si se adauga ciocolata rupa bucatele. Se amesteca pana se incorporeaza toata.
Se trece crema obtinuta printr-o sita (astfel inghetata va fi foarte foarte fina), apoi se acopera cu folie alimentara (folia trebuie sa atinga inghetata) si se lasa la racit. Eu am urmat sfatul Laurei, adica am pus vasul cu inghetata intr-o cratita cu apa rece si gheata.
Crema racita se transfera intr-o caserola, apoi se da la congelator.
Eu am scos caserola de 2 ori la interval de 30 de minute si am mixat inghetata. Astfel nu s-au format ace de gheata, iar inghetata a iesit cremoasa si fina.
Daca aveti masina de inghetata sunteti norocosi (este si pe lista mea). Turnati amestecul in masina de inghetata, apoi o puneti la congelator.
Pofta buna!
1 comment
Ador inghetata de ciocolata!