Inghetata de pepene galben este una din preferatele mele, asa ca nu aveam cum sa nu o incerc si acasa. Si mi-a iesit fa-bu-loa-sa, vai, nici n-am cuvinte! Daca va place si voua pepenele galben, nu ezitati sa incercati reteta asta super simpla.
Hmmm, sunt curioasa cum ar fi si o inghetata de pepene verde?! Cred ca o voi incerca si pe aceasta cat de curand!
Si daca suntem la acest capitol, vreau sa va spun ca cea mai buna investitie in bucatarie de anul acesta a fost aparatul de inghetata si il recomand tuturor amatorilor de inghetata buna de casa. In cazul nostru, aparatul a devenit in scurt timp cel mai bun prieten si il punem la treaba tot la 3 zile si asa avem inghetata proaspata mereu in casa. El nu se supara, iar noi ne bucuram de fiecare data cand scoatem ceva gustos si parfumat din el.
P.S. Pentru alte retete de inghetata de casa faceti un click – AICI.
Ingrediente Inghetata cu pepene galben
- 500 g miez pepene galben
- 150 ml iaurt gras
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri de miere sau dupa gust
Mod de preparare Inghetata cu pepene galben
Pepenele galben se pune intr-un blender si se paseaza.
Se amesteca cu mierea, laptele si smantana si compozitia omogena se transfera in aparatul de inghetata pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute se transfera inghetata intr-un vas si se mai da la congelator aproximativ o ora, dupa care se poate servi.
In cazul in care nu aveti un aparat de inghetata, puneti amestecul de inghetata intr-un vas sau tava de chec si dati-l la congelator pentru 3-4 ore. In acest caz, va trebui sa scoateti inghetata tot la 30 de minute si sa amestecati in ea (cu o furculita sau daca puteti cu mixerul). Este o treaba mai migaloasa, insa merita orice osteneala.
Pofta buna!
Laura, multumesc pentru frumoasa reteta!