Inghetata Tiramisu a fost o incercare (reusita) de a copia unul dintre deserturile noastre preferate, intr-o maniera racoritoare, de vara. Da, da, vorbesc de Tiramisu, dulcele sublim cu piscoturi.
Aroma subtila de cafea, parfumata cu vanilie si textura suuuper cremoasa si catifelata oferita de mascarpone. Asta este definitia inghetatei Tiramisu. Si pe langa asta, mai adaug si faptul ca se face atat de simplu ca nici nu-ti vine sa crezi. Hmmm, suna a reclama de la TV, dar asta este adevarul: inghetata Tiramisu este perfecta!
Ingrediente Inghetata Tiramisu
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- o lingurita cafea nes + 1 lingurita zahar pudra
- semintele de la o pastaie de vanilie sau putin extract de vanilie
- 2 linguri zahar pudra/miere de salcam
Mod de reparare Inghetata Tiramisu
Cafeaua se amesteca cu lingurita de zahar si un strop de apa pana cand se deschide la culoare.
Intr-un bol se pun smantana pentru frisca, mascarpone, zaharul si semintele de vanilie, apoi se pune si cafeaua.
Se amesteca compozitia, apoi se pune in aparatul de inghetata racit (eu il tin cateva ore la congelator inainte de folosire) pentru 15-20 minute, apoi la congelator pentru cca o ora.
Nu este nevoie de mai mult timp in aparatul de inghetata. Si daca chiar nu mai puteti de pofta, puteti sa o mancati imediat ce ati scos-o din aparatul de inghetata. Va fi racoritoare, iar textura va fi de sorbet.
- Daca nu aveti aparat de inghetata puneti compozitia direct la congelator intr-o caserola. Ca sa va asigurati ca nu face ace de gheata, la 30 de minute scoateti inghetata din congelator si amestecati in ea cu o furculita. Repetati pasul de 2 ori.
Serviti Inghetata Tiramisu cu cacao pudrata pe deasupra, iar daca aveti la indemana si piscoturi sau biscuiti nu ezitati sa le folositi.
Sper din inima sa va faca reteta cu ochiul. Pofta buna!