Lemon Syllabub (sillabub, sillibub, sillabouk) este un desert de origine englezeasca, care se pare ca a aparut in vremea Dinastiei Tudorilor, adica cam din secolul al XV-lea. Este unul dintre cele mai rapide deserturi care se pot face!
In general trebuie sa contina frisca lichida, zeama si coaja razuita de la citrice si vin, cidru sau amaretto. Am gasit multe retete care contineau si alt fel de alcool.
Eu am ales sa fac cu lamaie si sa combin crema cu biscuiti si capsuni. Va puteti juca cu cantitatea de zahar de mai jos, desigur.
Recomand cu maaaare caldura desertul asta. Apropo, e genul acela de dulce care te salveaza cand se anunta musafiri neasteptati si n-ai ceva dulce in casa. Love it!
Ingrediente Lemon Syllabub
- 200 ml frisca lichida
- 30g zahar pudra
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 1/2 lingura de coaja de lamaie razuita
- 3-4 linguri de vin rosu (ori alb)
Pentru servit
- capsuni (sau alte fructe proaspete)
- biscuiti
Intr-un bol se pun frisca, zaharul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si vinul. Se bate totul cu un tel pana frisca incepe sa se intareasca, insa nu de tot. Vrem o frisca pufoasa, cremoasa. (recomandare: Gustati crema si adaugati zahar daca nu este suficient de dulce)
Crema obtinuta se pune in pahare si se serveste alaturi de fructe proaspete sau/si biscuiti zdrobiti.
Intr-un pahar sfaramati biscuite, adaugati crema si pe deasupra sfaramati din nou biscuite. La fel procedati si in cazul capsunilor, alternati straturi de fructe si crema. Adaugati si cateva frunzulite de menta pentru un efect super racoritor.
Simplu si usor, nu?
Pofta buna!
12 comments
Eu sunt amatoare de deserturi usoare si daca pot controla usor cantitatea de zahar – ca in cazul de fata – e perfect pentru mine.
Incredibil! Chiar ieri am terminat un roman din care am aflat despre desertul acesta. Chiar mi l-am notat pe caietel pentru research. Si azi gasesc la tine despre el!! 🙂 Ce chestie…
Si e si mult mai simplu decat ma asteptam. 😀
Tu cum ai aflat de el?
arata foarte bine si stiu ca e extraordinar de bun!!!
Dana tu stii ca l-ai gustat 🙂 ma bucur ca ti-a placut
@Fab Chef: prima data am auzit de acest desert de la tv, de la Nigella Lawson, in cadrul emisiunii care se transmite pe Paprika TV..cred ca ii zice Nigella extres. Mi-a placut atat de mult ca si l-am pus in practica. Sunt extrem de multumita de rezultat!!
usor de facut si banuiesc ca e super bun! musai sa il incerc
green, musaaai!! si apoi te intorci sa-mi zici cum a iesit 🙂
mie-mi vine pofta citind si admirand pozele … delicios dulcele pregatit 🙂
Ar trebui sa-l incerc si eu !!!! Tare bine arata !!! 😉
O saptamana superba !!
Ce bine arata, imi place prezentarea!
Delicios!!!
50 SHADES? :))