Sambata, duminica sau poate intr-o zi de concediu (adica atunci cand avem mai mult timp liber) ne place sa ne facem de cap in bucatarie.
Gatim ceva special, dulce sau sarat. Genul acela de masa de care ti-e pofta toata saptamana si pentru care astepti sa vina weekendul.
Ce va propun eu azi este o masa satioasa potrivita pentru un weekend de rasfat!
Lipii facute in casa, hummus gustos si o salata racoroasa, de nota 20. Eu nu vreau nimic in plus…poate o limonada din aceea buna-buna cum am facut zilele trecute (vedeti aici).
Daca si voua va suna bine ce-am zis, va invit sa descoperiti cum am facut lipii de casa si minunile gustoase care le-au acompaniat.
Cu multumiri Florentinei pentru reteta lipiilor!
Ingrediente pentru lipii
- 500 g faina alba
- 320 ml apa
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri ulei de masline
Cum pregatim lipiile
Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea adaugand treptat apa calduta, pana cand se obtine un aluat care se dezlipeste de pe maini.
Se lasa aluatul o jumatate de ora sa se odihneasca.
Aluatul se imparte in 12 parti si se modeleaza fiecare sub forma de mingiuta.
Fiecare mingiuta se intinde cu sucitorul in foaie subtire-subtire.
Am incins tigaia grill si am copt fiecare lipie 2-3 minute pe fiecare parte, intepandu-le din loc in loc cu o furculita.
Se scot lipiile pe o farfurie si se tin acoperite, ca sa nu se intareasca.
Am mancat lipiile cu mare pofta cu hummus si salata tabbouleh.
Va pup cu drag!