Mancare chinezeasca cu pui si legume, super simplu de pregatit acasa. Si nu o spun doar asa de dragul de a fi spus, chiar e o reteta simpla pentru care gasiti ingrediente peste tot, ba poate chiar le aveti in casa.
Despre mancarea aceasta am mai vorbit AICI. E una din cele 9 idei de mancare la pachet propuse de mine zilele trecute. Dar cum imi place super mult, mi-am dorit sa aiba un articol separat.
Mancarea chinezeasca m-a fascinat mereu. Ma rog, mereu insemnand de vreo 10 ani incoace, de cand am descoperit la Cluj restaurantele cu specific. Nu stiu cum e mancarea chinezeasca autentica acolo acasa la ea, dar tare mi-ar placea sa dau candva o fuga pana in patria ei si sa o incerc. Pot doar sa am speranta ca cea pregatita de mine se apropie cat de cat de gustul acela “cum ar trebui sa fie”.
Andreea, iti multumesc pentru inspiratie.
Ingrediente Mancare chinezeasca cu pui si legume
- 500 g piept de pui
- 1 lingurita otet de vin
- 4 linguri sos de soia
- putina sare
- 2 lingurite de amidon
- 2 morcovi
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei pentru gatit
Mod de preparare Mancare chinezeasca cu pui si legume
Pieptul de pui l-am taiat fasii. Am pus fasiile intr-o caserola si am adaugat peste ele otetul de vin, 2 linguri sos de soia, sare si amidonul. Am amestecat si am lasat carnea la marinat, la rece, 20 de minute, timp in care m-am ocupat de legume.
Morcovii si ardeii se taie bastonase subtiri. Ca sunt mai scurte sau mai lungi, vedeti voi in functie de legume.
Ceapa am taiat-o solzisori, iar usturoiul l-am tocat marunt.
Intr-un wok am incins cateva linguri de ulei si am prajit fasiile de pui pana s-au rumenit putin. Le-am scos pe o farfurie si am adaugat legumele in tigaie. Le-am calit 1-2 minute, cat sa se inmoaie putin, dar sa iti pastreze forma. Am adaugat puiul peste legume impreuna cu 4 linguri de apa si 2 linguri sos de soia.
Am lasat mancarea pe foc inca vreo 2 minute, apoi am oprit focul. Mancarea chinezeasca cu pui si legume este gata!
Merge perfect cu orez fiert simplu sau cu paste de orez.
Pofta buna!
12 comments
Ce fel de sos de soia ati folosit? Sosul meu de soia nu s colorat deloc mancarea.
Am folosit sos de soia Kikkoman.
Nu e poza reala la reteta, nu ai specificat ca trebuie si ceapa verde….
Buna ziua. Este mai mult decat reala este clar ca este optionala ceapă verde, deci nu trebuie, este mai mult de decor la cata cantitate am pus.
Foarte gustoasa si rapida !
Am uitat sa adaug ,putin uturoi si kimbir am adaugat optional ca imi place!
Buna ziua. La mine nu a ramas lichid deloc si am respectat cantitatile. Oare de ce?
Buna ziua. Cred ca poza cu preparatul induce putin in eroare: este farfuria plata si tot sosul si sucurile s-au scrus in farfurie. Practic, acest preparat nu are cine stie ce sos, dar nici nu putem spune ca nu are deloc.
Buna Corina,
Din cantitatile de mai sus cam cate portii ies? Vreau sa fac 8 portii si nu stiu cum sa mai adaug cantitati.
Multumesc,
Laura
Salut, Laura. Din aceste cantitati ies 3 portii generoase sau 4 putin mai mici. Ia in calcul ca se serveste langa orez.
Multumesc frumos.
Cred ca depinde daca e focul prea iute si daca se face fara capac, pierde din lichid.