Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Mancaruri

Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei

written by Corina august 16, 2018
Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei

Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei, o varianta la cea cu pui pe care am prezentat-o zilele trecute. E prima data cand fac acasa mancare chinezeasca cu vita, dar sa stiti ca mi-a iesit delicioasa. Practic, aproape a fost bataie pe ea de cum am oprit focul.

Spre deosebire de varianta cu pui, la aceasta cu vita am adaugat bambus si ciuperci. Am folosit ciuperci champignon, insa va recomand sa folositi urechi de lemn, daca gasiti. Bambusul folosit este din cel conservat la borcan si il gasiti in majoritatea magazinelor mai marisoare la raioanele cu produse internationale.

In articolul precedent ma intreba cineva ce sos de soia  am folosit, pentru ca cel incercat nu a colorat sosul obtinut la final. Eu folosesc in majoritatea cazurilor sos de soia Kikkoman, este cel care ne place mai mult. Cand nu gasesc din acesta, iau ori de la Fuchs ori de la Tao Tao, depinde de la caz la caz.

Acestea fiind spuse, sper sa va placa reteta de astazi si sa o incercati!

Ingrediente Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei

 

  • 200g taietei chinezesti
  • 300g vita
  • 5 linguri sos de soia
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 ardei gras verde mic
  • 1 ardei gras rosu mic
  • 1 morcov
  • fasii de bambus (cate doriti)
  • 5-6 ciuperci champignon proaspete
  • 1 cm radacina ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • susan alb (optional)
  • partea verde de la 1 fir de ceapa verde
  • ulei (eu am folosit de susan)

Mod de preparare Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei

 

Incepem prin a pregati toate ingredientele:

  • taiem bastonase subtiri ardeii si morcovul
  • ciupercile le feliem subtire
  • razuim ghimbirul
  • taiem carnea de vita fasii subtiri (nu foarte mari)

Intr-o caserola punem fasiile de vita. Adaugam amidonul, otetul de vin, usturoiul pisat si 2 linguri sos de soia. Amestecam si lasam carnea sa se marineze 20-30 de minute.

Incingem un wok in care am pus putin ulei si adaugam carnea de vita. Amestecam la foc mare 3-4 minute (nu este nevoie de mai mult timp), apoi scoatem carnea deoparte.

In acelasi wok mai punem putin ulei si adaugam ardeii, morcovii, bambusul, ghimbirul si ciupercile. Calim legumele 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin.

Adaugam peste legume vita prajita, sosul de soia ramas si 3-4 linguri de apa. Amestecam si mai lasam pe foc 2-3 minute. In caz ca doriti mai mult sos, adaugati putina apa si sos de doia (dupa gust).

Fierbem taieteii conform instructiunilor de pe pachet, ii scurgem de apa si ii adaugam in wok. Amestecam.

Mancarea chinezeasca cu vita, legume si taietei este gata!

O asezam in farfurii sau castroane, presaram susan si ceapa verde tocata nu foarte marunt. Optional, punem alaturi si sos de soia. Mie imi place sa mai adaug in farfurie, recunosc. 🙂

Pofta buna!

Mancarea chinezeasca cu vita, legume si taietei Mancarea chinezeasca cu vita, legume si taietei

Print Friendly, PDF & Email
ardeibambusmorcoviretete chinezestiretete simple si rapidesos de soiataieteivita
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Tocanita de rosii – Topala de porodici
next post
Papanasi cu urda – Papanasi fierti

You may also like

Cum sa pregatesti o cina delicioasa in doar...

mai 25, 2017

Patatas bravas

octombrie 14, 2015

Provocare curajoasa la morcovit

aprilie 27, 2013

Reteta Madlene (Madeleines)

noiembrie 19, 2015

Focaccia cu rosii uscate si cimbrisor

august 22, 2018

Crema de zahar ars cu nuca

februarie 19, 2014

Pui cu ananas (reteta chinezeasca)

octombrie 19, 2015

Ciorba de fasole galbena pastai

iunie 27, 2018

Tocana picanta de porc cu rosii

februarie 5, 2015

Cartofi noi cu kaizer si ceapa verde

iulie 20, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ