Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei, o varianta la cea cu pui pe care am prezentat-o zilele trecute. E prima data cand fac acasa mancare chinezeasca cu vita, dar sa stiti ca mi-a iesit delicioasa. Practic, aproape a fost bataie pe ea de cum am oprit focul.
Spre deosebire de varianta cu pui, la aceasta cu vita am adaugat bambus si ciuperci. Am folosit ciuperci champignon, insa va recomand sa folositi urechi de lemn, daca gasiti. Bambusul folosit este din cel conservat la borcan si il gasiti in majoritatea magazinelor mai marisoare la raioanele cu produse internationale.
In articolul precedent ma intreba cineva ce sos de soia am folosit, pentru ca cel incercat nu a colorat sosul obtinut la final. Eu folosesc in majoritatea cazurilor sos de soia Kikkoman, este cel care ne place mai mult. Cand nu gasesc din acesta, iau ori de la Fuchs ori de la Tao Tao, depinde de la caz la caz.
Acestea fiind spuse, sper sa va placa reteta de astazi si sa o incercati!
Ingrediente Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei
- 200g taietei chinezesti
- 300g vita
- 5 linguri sos de soia
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita otet de orez
- 1 ardei gras verde mic
- 1 ardei gras rosu mic
- 1 morcov
- fasii de bambus (cate doriti)
- 5-6 ciuperci champignon proaspete
- 1 cm radacina ghimbir proaspat
- 2 catei de usturoi
- susan alb (optional)
- partea verde de la 1 fir de ceapa verde
- ulei (eu am folosit de susan)
Mod de preparare Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei
Incepem prin a pregati toate ingredientele:
- taiem bastonase subtiri ardeii si morcovul
- ciupercile le feliem subtire
- razuim ghimbirul
- taiem carnea de vita fasii subtiri (nu foarte mari)
Intr-o caserola punem fasiile de vita. Adaugam amidonul, otetul de vin, usturoiul pisat si 2 linguri sos de soia. Amestecam si lasam carnea sa se marineze 20-30 de minute.
Incingem un wok in care am pus putin ulei si adaugam carnea de vita. Amestecam la foc mare 3-4 minute (nu este nevoie de mai mult timp), apoi scoatem carnea deoparte.
In acelasi wok mai punem putin ulei si adaugam ardeii, morcovii, bambusul, ghimbirul si ciupercile. Calim legumele 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin.
Adaugam peste legume vita prajita, sosul de soia ramas si 3-4 linguri de apa. Amestecam si mai lasam pe foc 2-3 minute. In caz ca doriti mai mult sos, adaugati putina apa si sos de doia (dupa gust).
Fierbem taieteii conform instructiunilor de pe pachet, ii scurgem de apa si ii adaugam in wok. Amestecam.
Mancarea chinezeasca cu vita, legume si taietei este gata!
O asezam in farfurii sau castroane, presaram susan si ceapa verde tocata nu foarte marunt. Optional, punem alaturi si sos de soia. Mie imi place sa mai adaug in farfurie, recunosc. 🙂
Pofta buna!