Ce mai mancam zilele astea bun? Va propun morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor, o mancare care incalzeste sufletele. Si eu zic ca de asta chiar avem nevoie!
Cartofii dulci imi plac foarte mult, si nu doar pentru ca au gust bun, dar sunt si foarte hranitori. Fata de alte soiuri de cartofi, cei dulci au un continut mai mare de fibre, ceea ce ii face si mai usor de digerat. Pe langa asta au si un indice glicemic scazut si se lauda cu o bogatie in vitamine. Mai punem si multitudinea de variante in care poate fi preparat si am zis totul! Supe crema, chipsuri la cuptor, aromati cu usturoi, piureuri.
Sparanghelul este si el un aliment deosebit. Denumit si “hrana zeilor”, aceasta minune de leguma este o sursa excelenta de acid folic si antioxidanti. Imbunatateste sanatatea tractului digestiv, are efect anticancerigen si elimina toxinele de la nivelul ficatului. Si astea sunt doar cateva din beneficiile sale!
Pe piata il gasim in trei variante colorate: verde, alb si violet. Toate cu un gust deosebit si usor de preparat.
Despre morcovei, dragii de ei, nu cred ca ar trebui sa spun prea multe. Cred ca toata lumea cunoaste beneficiile lor.
Eu le-am pus pe toate frumusel intr-o tava si le-am dat la cuptor. Si va arat si voua ce a iesit mai jos!
Ingrediente morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor
- 2 cartofi dulci mari
- 1 legatura de morcovi mici sau 3 morcovi mari
- 1 legatura sparanghel verde
- 3 fire patrunjel proaspat
- 2 linguri parmezan razuit
- 5 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi pisat
- sare si piper
- 1/2 lingurita oregano
Mod de preparare morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor
Morcoveii se spala si se razuiesc usor cu un cutit. Daca nu aveti morcovei, spalati morcovii mari, ii curatati si ii taiati in 2 sau 3 bucati.
Cartofii dulci se curata si se taie cuburi marisoare.
Se ia fiecare tulpina de sparanghel si se indoaie tinand de ambele capete. Tulpina se va rupe natural acolo unde se termina partea lemnoasa, iar mai departe se folosesc partile cu varf.
Se amesteca intr-un bol uleiul de masline cu usturoiul pisat si se adauga condimentele.
Cartofii dulci si morcovii se pun intr-o tava, se toarna jumatate din amestecul de ulei de masline, se amesteca si se dau la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade C sau pana cand sunt facuti pe jumatate.
Se scoate tava din cuptor si se adauga sparanghelul. Se toarna amestecul ramas de ulei, se amesteca si din nou la cuptor pentru 10 minute (sau pana cand sparanghelul este copt).
Cand legumele sunt patrunse si rumene, se scoate tava din cuptor si se presara parmezanul si patrunjelul tocat.
Se amesteca toate.
Puteti manca legumele la cuptor alaturi de o salata sau alaturi de carnea preferata.
Pofta buna!