Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Mancaruri

Morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

written by Corina aprilie 25, 2017
Morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Ce mai mancam zilele astea bun? Va propun morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor, o mancare care incalzeste sufletele. Si eu zic ca de asta chiar avem nevoie!

Cartofii dulci imi plac foarte mult, si nu doar pentru ca au gust bun, dar sunt si foarte hranitori. Fata de alte soiuri de cartofi, cei dulci au un continut mai mare de fibre, ceea ce ii face si mai usor de digerat. Pe langa asta au si un indice glicemic scazut si se lauda cu o bogatie in vitamine. Mai punem si multitudinea de variante in care poate fi preparat si am zis totul! Supe crema, chipsuri la cuptor, aromati cu usturoi, piureuri.

Sparanghelul este si el un aliment deosebit. Denumit si “hrana zeilor”, aceasta minune de leguma este o sursa excelenta de acid folic si antioxidanti. Imbunatateste sanatatea tractului digestiv, are efect anticancerigen si elimina toxinele de la nivelul ficatului. Si astea sunt doar cateva din beneficiile sale!

Pe piata il gasim in trei variante colorate: verde, alb si violet. Toate cu un gust deosebit si usor de preparat.

Despre morcovei, dragii de ei, nu cred ca ar trebui sa spun prea multe. Cred ca toata lumea cunoaste beneficiile lor.

Eu le-am pus pe toate frumusel intr-o tava si le-am dat la cuptor. Si va arat si voua ce a iesit mai jos!

morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Ingrediente morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

  • 2 cartofi dulci mari
  • 1 legatura de morcovi mici sau 3 morcovi mari
  • 1 legatura sparanghel verde
  • 3 fire patrunjel proaspat
  • 2 linguri parmezan razuit
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita oregano

Mod de preparare morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Morcoveii se spala si se razuiesc usor cu un cutit. Daca nu aveti morcovei, spalati morcovii mari, ii curatati si ii taiati in 2 sau 3 bucati.

Cartofii dulci se curata si se taie cuburi marisoare.

Se ia fiecare tulpina de sparanghel si se indoaie tinand de ambele capete. Tulpina se va rupe natural acolo unde se termina partea lemnoasa, iar mai departe se folosesc partile cu varf.

Se amesteca intr-un bol uleiul de masline cu usturoiul pisat si se adauga condimentele.

Cartofii dulci si morcovii se pun intr-o tava, se toarna jumatate din amestecul de ulei de masline, se amesteca si se dau la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade C sau pana cand sunt facuti pe jumatate.

Se scoate tava din cuptor si se adauga sparanghelul. Se toarna amestecul ramas de ulei, se amesteca si din nou la cuptor pentru 10 minute (sau pana cand sparanghelul este copt).

Cand legumele sunt patrunse si rumene, se scoate tava din cuptor si se presara parmezanul si patrunjelul tocat.

Se amesteca toate.

Puteti manca legumele la cuptor alaturi de o salata sau alaturi de carnea preferata.

Pofta buna!

morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Print Friendly, PDF & Email
cartoficartofi dulcilegume la cutorretete simpleretete simple si rapidesparanghel
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Paste cu chorizo si creveti in sos de rosii
next post
Rulada cu mascarpone si capsuni

You may also like

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Galette cu visine si ciocolata

iulie 8, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Ciorba de pui a la grec

martie 29, 2020

Sandvisuri cu pesto, mozzarella si rosii

ianuarie 13, 2012

Pasta de jumari facuta in casa

ianuarie 5, 2016

Tarhon in otet

august 21, 2012

Pulpa de porc in bacon

decembrie 18, 2011

Sote de ciuperci

mai 3, 2012

Papanasi fierti fara gluten

februarie 26, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ