Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

written by Corina aprilie 25, 2017
Morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Ce mai mancam zilele astea bun? Va propun morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor, o mancare care incalzeste sufletele. Si eu zic ca de asta chiar avem nevoie!

Cartofii dulci imi plac foarte mult, si nu doar pentru ca au gust bun, dar sunt si foarte hranitori. Fata de alte soiuri de cartofi, cei dulci au un continut mai mare de fibre, ceea ce ii face si mai usor de digerat. Pe langa asta au si un indice glicemic scazut si se lauda cu o bogatie in vitamine. Mai punem si multitudinea de variante in care poate fi preparat si am zis totul! Supe crema, chipsuri la cuptor, aromati cu usturoi, piureuri.

Sparanghelul este si el un aliment deosebit. Denumit si „hrana zeilor”, aceasta minune de leguma este o sursa excelenta de acid folic si antioxidanti. Imbunatateste sanatatea tractului digestiv, are efect anticancerigen si elimina toxinele de la nivelul ficatului. Si astea sunt doar cateva din beneficiile sale!

Pe piata il gasim in trei variante colorate: verde, alb si violet. Toate cu un gust deosebit si usor de preparat.

Despre morcovei, dragii de ei, nu cred ca ar trebui sa spun prea multe. Cred ca toata lumea cunoaste beneficiile lor.

Eu le-am pus pe toate frumusel intr-o tava si le-am dat la cuptor. Si va arat si voua ce a iesit mai jos!

morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Ingrediente morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

  • 2 cartofi dulci mari
  • 1 legatura de morcovi mici sau 3 morcovi mari
  • 1 legatura sparanghel verde
  • 3 fire patrunjel proaspat
  • 2 linguri parmezan razuit
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita oregano

Mod de preparare morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Morcoveii se spala si se razuiesc usor cu un cutit. Daca nu aveti morcovei, spalati morcovii mari, ii curatati si ii taiati in 2 sau 3 bucati.

Cartofii dulci se curata si se taie cuburi marisoare.

Se ia fiecare tulpina de sparanghel si se indoaie tinand de ambele capete. Tulpina se va rupe natural acolo unde se termina partea lemnoasa, iar mai departe se folosesc partile cu varf.

Se amesteca intr-un bol uleiul de masline cu usturoiul pisat si se adauga condimentele.

Cartofii dulci si morcovii se pun intr-o tava, se toarna jumatate din amestecul de ulei de masline, se amesteca si se dau la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade C sau pana cand sunt facuti pe jumatate.

Se scoate tava din cuptor si se adauga sparanghelul. Se toarna amestecul ramas de ulei, se amesteca si din nou la cuptor pentru 10 minute (sau pana cand sparanghelul este copt).

Cand legumele sunt patrunse si rumene, se scoate tava din cuptor si se presara parmezanul si patrunjelul tocat.

Se amesteca toate.

Puteti manca legumele la cuptor alaturi de o salata sau alaturi de carnea preferata.

Pofta buna!

morcovi, cartofi dulci si sparanghel la cuptor

Print Friendly, PDF & Email
cartoficartofi dulcilegume la cutorretete simpleretete simple si rapidesparanghel
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Paste cu chorizo si creveti in sos de rosii
next post
Rulada cu mascarpone si capsuni

You may also like

Chicken Tikka Masala

februarie 11, 2013

Tort Victoria Sponge cu capsuni

aprilie 19, 2016

Costite de porc cu sos de rosii

februarie 5, 2010

Supa crema de dovleac

septembrie 16, 2018

Homemade granola si o idee de cadou

noiembrie 23, 2014

Clafoutis cu afine

iunie 28, 2024

Chiftele de soia de post

martie 8, 2010

La placinte, inainte!

august 7, 2012

Prajitura tavalita cu dulceata

noiembrie 8, 2020

Salata de quinoa cu legume

aprilie 20, 2019

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ