Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura – un desert fara zahar adaugat, iar pe langa toate astea i-am facut si un sos de zmeura dulce-acrisor care a mers ca uns!
Negresele sunt printre prajiturile mele preferate si asta pentru 1. au multa ciocolata si 2. le pot face in tot felul de combinatii, in functie de ingredientele din casa.
Pe blog gasesti mai multe retete care poate te inspira:
NEGRESA CU RAFFAELLO SI CARAMEL SARAT
NEGRESA CU BRANZA SI NUCI (un fel de cheesecake brownie)
NEGRESA FARA ZAHAR CU BILUTE DE BRANZA
Musai de stiut inainte de a te apuca de lucru!
Prajitura este usor casanta, asa ca recomand mai degraba sa fie servita in farfurie, cu sosul de zmeura turnat pe deasupra. Sau cel putin mie mi-a convenit mai mult varianta asta.
Poti face negresa si cu faina alba, pastrand aceleasi cantitati.
Zmeura poate fi inlocuita cu alte fructe, in functie de ce ai la indemana sau ce iti place mai mult.
As spune ca sosul nu este optional. Negresa este destul de consistenta, iar sosul o completeaza foarte bine. Adica o face mai usor de mancat.
Ca indulcitor am folosit eritrol.

Ingrediente Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura
- 4 oua
- 100g unt
- 200g faina de cocos
- 200g ciocolata 60% cacao
- 150g unt de arahide
- 100g indulcitor sau zahar
- 1/2 lingurita prad de copt
- zmeura
In plus pentru sosul de zmeura
- 250g zmeura
- 50 g indulcitor/zahar
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de 21×24 cm pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau folosim un spray non-stick.
1. Topim untul si ciocolata intr-o cratita la foc mic.
2. Mixam ouale cu indulcitorul pana crema creste in volum si se deschide la culoare.
3. Adaugam ciocolata si untul topite anterior. Amestecam bine.
4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine.
5. Turnam aluatul in tava pregatita si nivelam cu o spatula. Aluatul va fi dens, nu lichid.
6. Punem pe deasupra untul de arahide si il intindem cu o furculita.
7. Asezam din loc in loc boabe de zmeura.
8. Coacem negresa 25 de minute, iar dupa coacere o lasam sa se raceasca complet.
Pana se raceste negresa pregatim sosul de zmeura.
Punem zmeura si indulcitorul intr-o craticioara si fierbem pe foc mic 15 minute.
Trecem prin sita sosul si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce negresa este racita, turnam sosul pe deasupra, dar la fel de bine putem sa il turnam in farfurie, in momentul servirii.
Pofta buna, dragii mei!



3 comments
[…] reteta in format scris pe blogul meu: https://corinaureche.ro/negresa-cu-faina-de-cocos-unt-de-arahide-si-zmeura/ Mergi la canalul Youtube a […]
Bună seara! Mă întrebam dacă drept îndulcitor se poate folosi sirop de agave / de curmale / de orez, melasă de trestie de zahăr sau zahăr din flori de cocos. Și dacă da, ce cantități recomandați? Mulțumesc 🙂
Buna.Din pacate nu am experienta cu acesti indulcitori si nu va pot indruma astfel incat rezultatul sa fie la fel. Poate aveti dumneavoastra mai multa decat mine. In orice caz, cred ca prima data m-as uita la puterea de indulcire a fiecaruia in comparatie cu zaharul, dar as avea in vedere si sa lucrez la cantitatile ingredientelor daca adaug ceva lichid sau uscat.