Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura

written by Corina aprilie 26, 2020
Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura

Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura – un desert fara zahar adaugat, iar pe langa toate astea i-am facut si un sos de zmeura dulce-acrisor care a mers ca uns!

Negresele sunt printre prajiturile mele preferate si asta pentru 1. au multa ciocolata si 2. le pot face in tot felul de combinatii, in functie de ingredientele din casa.

Pe blog gasesti mai multe retete care poate te inspira:

NEGRESA CU UNT DE ARAHIDE

NEGRESA CU RAFFAELLO SI CARAMEL SARAT

NEGRESA CU BRANZA SI NUCI (un fel de cheesecake brownie)

NEGRESA FARA ZAHAR CU BILUTE DE BRANZA

NEGRESA CU BEZEA SI GEM

Musai de stiut inainte de a te apuca de lucru!

Prajitura este usor casanta, asa ca recomand mai degraba sa fie servita in farfurie, cu sosul de zmeura turnat pe deasupra. Sau cel putin mie mi-a convenit mai mult varianta asta.

Poti face negresa si cu faina alba, pastrand aceleasi cantitati.

Zmeura poate fi inlocuita cu alte fructe, in functie de ce ai la indemana sau ce iti place mai mult.

As spune ca sosul nu este optional. Negresa este destul de consistenta, iar sosul o completeaza foarte bine. Adica o face mai usor de mancat.

Ca indulcitor am folosit eritrol.

Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura

Ingrediente Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura

  • 4 oua
  • 100g unt
  • 200g faina de cocos
  • 200g ciocolata 60% cacao
  • 150g unt de arahide
  • 100g indulcitor sau zahar
  • 1/2 lingurita prad de copt
  • zmeura

In plus pentru sosul de zmeura

  • 250g zmeura
  • 50 g indulcitor/zahar

 

APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO

Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de 21×24 cm pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau folosim un spray non-stick.

1. Topim untul si ciocolata intr-o cratita la foc mic.

2. Mixam ouale cu indulcitorul pana crema creste in volum si se deschide la culoare.

3. Adaugam ciocolata si untul topite anterior. Amestecam bine.

4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine.

5. Turnam aluatul in tava pregatita si nivelam cu o spatula. Aluatul va fi dens, nu lichid.

6. Punem pe deasupra untul de arahide si il intindem cu o furculita.

7. Asezam din loc in loc boabe de zmeura.

8. Coacem negresa 25 de minute, iar dupa coacere o lasam sa se raceasca complet.

Pana se raceste negresa pregatim sosul de zmeura.

Punem zmeura si indulcitorul intr-o craticioara si fierbem pe foc mic 15 minute.

Trecem prin sita sosul si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce negresa este racita, turnam sosul pe deasupra, dar la fel de bine putem sa il turnam in farfurie, in momentul servirii.

Pofta  buna, dragii mei!

Negresa cu faina de cocos, unt de arahide si zmeura

Print Friendly, PDF & Email
negresareteta negresareteta prajituraunt de arahidezmeura
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Ceapa murata cu sfecla si turmeric
next post
Pulpe de pui cu miere si usturoi la cuptor

You may also like

Budinca de hrisca si suc de mere

decembrie 2, 2013

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Biscuiti cu urda si dulceata

februarie 16, 2018

Prajitura Kinder Bueno

decembrie 19, 2018

Brownies cu menta si whiskey

februarie 20, 2013

Placinte cu dulceata

iulie 24, 2018

Biscuiti cu cacao – crinkle cookies

noiembrie 23, 2020

Prajitura cu caise

iulie 17, 2023

Inghetata de banane

iulie 20, 2015

Pandispan cu capsuni

mai 15, 2018

3 comments

Negresa cu faina de cocos si unt de arahide – REȚETAR ONLINE aprilie 27, 2020 - 10:13 am

[…] reteta in format scris pe blogul meu: https://corinaureche.ro/negresa-cu-faina-de-cocos-unt-de-arahide-si-zmeura/ Mergi la canalul Youtube a […]

Reply
Costinescu Cristina septembrie 8, 2022 - 7:33 pm

Bună seara! Mă întrebam dacă drept îndulcitor se poate folosi sirop de agave / de curmale / de orez, melasă de trestie de zahăr sau zahăr din flori de cocos. Și dacă da, ce cantități recomandați? Mulțumesc 🙂

Reply
Corina septembrie 21, 2022 - 9:30 am

Buna.Din pacate nu am experienta cu acesti indulcitori si nu va pot indruma astfel incat rezultatul sa fie la fel. Poate aveti dumneavoastra mai multa decat mine. In orice caz, cred ca prima data m-as uita la puterea de indulcire a fiecaruia in comparatie cu zaharul, dar as avea in vedere si sa lucrez la cantitatile ingredientelor daca adaug ceva lichid sau uscat.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ