Minunata omleta din albusuri. Pe langa faptul ca este super gustoasa, te scapa si de albusurile ramase de la alte preparate.
Da, daca iti raman albusuri, omleta este cea mai indemana varianta de a le valorifica. Bineinteles ca poti face bezele sau chiar o delicioasa Pavlova, insa omleta dureaza cel mai putin. In cateva minute ai un mic dejun pe cinste in farfurie.

Ingrediente Omleta din albusuri
(pentru 2 persoane)
- 4 albusuri
- un ardei gras rosu
- un ardei gras galben
- 100g branza de burduf/cascaval
- sare si piper
- 2 fire de marar
Mod de preparare
Ardeii se taie cuburi mici-mici. Bineinteles ca ii poti taia si bucati mari, insa taiat catmai marunt arata tare dragut.
Albusurile se bat cu ajutorul unei furculite, apoi se adauga condimentele, ardeii si mararul tocat marunt. Compozitia se toarna intr-o tigaie preincalzita (eu nu am pus ulei deloc).
Se coace pe o parte, apoi se intoarce si se presara branza si cascavalul pe deasupra. Se pliaza la mijloc pentru a se putea topi branza. Se acopera cu un capac, se opreste focul si se lasa 4-5 minute asa, la caldura. Branza se va topi tare frumos, iar la final vei avea o omleta cu umplutura cremoasa.
Omleta din albusuri se potriveste cu legumele proaspete, asa ca nu ezita sa le adaugi in farfurie. De asemenea, poti pregati o salata de cruditati pentru o masa completa sau poti aseza langa ea cateva muraturi. Castravetii murati fac echipa excelenta, zic eu!
Pofta buna!

7 comments
Este foarte frumoasa,parca este prajitura.
Delicios, eu am pregãtit!
O ideea foarte buna Corina! Eu am probleme cu colesterolul si reteta asta imi vine de minune. Numai ca si la brinza trebuie sa am grija, ar trebui sa-i pun una mai light 🙁
Te pupik si o zi buna!
Mika, trebuie sa folosesti o branza sau cascaval cu putina grasime; si eu am folosit asa si a iesit foarte bine. O zi frumoasa si tie!
ma bucur, Ramona!
multumesc! daca ma uit mai atent mai mai ca aduce cu o prajitura :))
Zilele trecute am folosit toate albusurile stranse la o praji, dar data viitoare incerc si eu omleta asta !! ;0