Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mic dejun

Omleta din albusuri cu multa branza

written by Corina Ureche iulie 12, 2012
Omleta din albusuri cu multa branza

Minunata omleta din albusuri. Pe langa faptul ca este super gustoasa, te scapa si de albusurile ramase de la alte preparate.

Da, daca iti raman albusuri, omleta este cea mai indemana varianta de a le valorifica. Bineinteles ca poti face bezele sau chiar o delicioasa Pavlova, insa omleta dureaza cel mai putin. In cateva minute ai un mic dejun pe cinste in farfurie.

Omleta de albusuri

Ingrediente Omleta din albusuri

(pentru 2 persoane)

  • 4 albusuri
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • 100g branza de burduf/cascaval
  • sare si piper
  • 2 fire de marar

Mod de preparare

Ardeii se taie cuburi mici-mici. Bineinteles ca ii poti taia si bucati mari, insa taiat catmai marunt arata tare dragut.

Albusurile se bat cu ajutorul unei furculite, apoi se adauga condimentele, ardeii si mararul tocat marunt. Compozitia se toarna intr-o tigaie preincalzita (eu nu am pus ulei deloc).

Se coace pe o parte, apoi se intoarce si se presara branza si cascavalul pe deasupra. Se pliaza la mijloc pentru a se putea topi branza. Se acopera cu un capac, se opreste focul si se lasa 4-5 minute asa, la caldura. Branza se va topi tare frumos, iar la final vei avea o omleta cu umplutura cremoasa.

Omleta din albusuri se potriveste cu legumele proaspete, asa ca nu ezita sa le adaugi in farfurie. De asemenea, poti pregati o salata de cruditati pentru o masa completa sau poti aseza langa ea cateva muraturi. Castravetii murati fac echipa excelenta, zic eu!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
albusurimic dejunomletaoua
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Inghetata de cafea si cocos
next post
Budinca de dovlecei

You may also like

Chifle cu parmezan

decembrie 12, 2016

Quesadilla cu pui si ardei

mai 4, 2018

Sandvis cu oua jumari si salam

august 31, 2015

Paine in ou cu afine, pentru mic dejun

septembrie 24, 2016

Clatite de dovlecel cu branza

august 6, 2019

Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

mai 15, 2020

Paine cu masline si usturoi

martie 20, 2014

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

7 idei gustoase pentru mic dejun

mai 13, 2016

Paine in ou cu miere si fructe

octombrie 17, 2018

7 comments

DiaMar bucataria galbena iulie 13, 2012 - 1:06 pm

Este foarte frumoasa,parca este prajitura.

Reply
Ramona Alina iulie 13, 2012 - 1:06 pm

Delicios, eu am pregãtit!

Reply
Mika´s Kitchen iulie 13, 2012 - 1:06 pm

O ideea foarte buna Corina! Eu am probleme cu colesterolul si reteta asta imi vine de minune. Numai ca si la brinza trebuie sa am grija, ar trebui sa-i pun una mai light 🙁
Te pupik si o zi buna!

Reply
Corina Ureche iulie 13, 2012 - 1:11 pm

Mika, trebuie sa folosesti o branza sau cascaval cu putina grasime; si eu am folosit asa si a iesit foarte bine. O zi frumoasa si tie!

Reply
Corina Ureche iulie 13, 2012 - 1:11 pm

ma bucur, Ramona!

Reply
Corina Ureche iulie 13, 2012 - 1:12 pm

multumesc! daca ma uit mai atent mai mai ca aduce cu o prajitura :))

Reply
catkitchen iulie 23, 2012 - 2:54 pm

Zilele trecute am folosit toate albusurile stranse la o praji, dar data viitoare incerc si eu omleta asta !! ;0

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ