Paine in ou cu afine sau buna dimineata, ce frumoasa este viata!
Si cum nu ar fi frumoasa cand ne-am trezit sanatosi si avem soarele pe cer? Doua motive suficient de bune pentru a fi recunoscatori.
Dupa ce ne trece recunostinta, simtim o jena cumva, un gol, undeva mai jos de piept. Adica in stomac! No, golul acela trebuie umplut, Doamne fereste sa ramana asa! Si trebuie umplut cat de repede si cu ceva foarte foarte bun.
Eu va propun sa incepeti cu paine in ou si afine, apoi mai vedeti voi!
Nu stiu cate felii de paine in ou ati fi dispusi sa mancati, asadar va rog aproximati voi cantitatile ingredientelor. Noi, dupa ce am mancat fiecare 2-3 felii, am mai facut o tura. Asa ca va recomand sa faceti din start mai multe, vor trece ca pita calda!
Paine in ou cu afine – mod de preparare
Pentru inceput asezati intr-o tava de cuptor hartie de copt si porniti cuptorul la 180 de grade.
Luati fain frumos cateva oua, le spargeti intr-o farfurie si le bateti bine cu putin lapte (o lingura de lapte pentru fiecare ou). Daca doriti, adaugati in oua si esenta de vanilie, migdale sau coaja razuita de citrice.
Treceti feliile de paine prin ouale batute, apoi le asezati in tava pregatita. Peste fiecare felie de paine presarati afine (chiar si congelate), asa cum se vede in a doua poza. Dati tava la cuptor pentru cca 15 minute sau pana cand painea se rumeneste pe margini.
Scoateti tava din cuptor si adaugati pe fiecare felie cate o bucatica de unt, cat inca sunt calde. Lasati-le sa se racoreasca putin, apoi picurati miere si fara mila atacati!
Pofta buna!
P.S. Ideea mi-a venit dupa ce am vazut o poza pe facebook, la un bucatar englez, insa nu imi amintesc la cine. Poate ma ajutati voi.