Inca o provocare a la Ama in bucatarie dusa la bun sfarsit. V-am spus cat de mult imi place aceasta idee si acest proiect? Sigur stiti deja asta. Si din aceasta luna Ama mai are o surpriza pentru cei care se inscriu la provocare si anume un concurs. Bravo Ama!!
Luna aceasta mi-a revenit blogul Caiet cu retete, iar eu am ales sa pregatesc reteta de paine umpluta; asta dupa ce initial am vrut sa fac mancare de cus-cus cu naut, apoi am vrut sa fac briose, apoi am vrut peste in fulgi de porumb, apoi am vrut sa fac scones, apoi am vrut sa fac prajitura, apoi…mai vreti sa mai zic? Ca mai am J Ce vreau sa scot in evidenta cu asta este faptul ca acest blog este unul foarte ofertant. Nici nu stii de ce sa te apuci prima data, ca toate sunt faine si arata bine!
Imi place si cum sunt scrise retetele, ma refer aici la ingrediente si metoda de pregatire. Sunt usor de urmarit si mie asta imi place mult la un blog. Liana, felicitari pentru blog! Mi-ar placea, in schimb, ca la sectiunea despre blog sa fi citit si ceva despre tine, sa te descopar putin. Insa sper sa ne cunoastem si personal deoarece am observat ca esti din Cluj-Napoca, la fel ca si mine.
Si sa revenim putin la reteta, caci as vrea sa o laud si pe ea. E o reteta simpla, o poate face oricine si are avantajul ca poate fi facuta dupa gusturile oricui. Daca nu-i cu sunca poate fi cu salam, daca nu-i cu cascaval poate fi cu telemea, daca nu-i cu ceapa e cu altceva si tot asa. Puteti sa puneti ce doriti si sa o adaptati gusturilor voastre. Eu nu am avut rosii uscate sa pun si imi pare rau, insa m-a decis in ultimul moment sa fac paine asta si nu-am apucat sa iau. Si ziceam mai sus ca este o reteta simplu de realizat, da da. Insa rezultatul este spectaculos si pot sa bag mana in foc ca este un preparat pe gustul oricui!!
Liana, multumesc inca o data pentru reteta si sa trecem la treaba!
Ingrediente
Pentru blat
-250 g faina
-15 g drojdie proaspata
-1/2 lingurita sare
-110 ml apa calduta
Pentru umplutura
-200 g sunca feliata subtire
-150 g cascaval razuit
-3 fire de ceapa verde tocate marunt
-piper
Intr-un vas se pune faina si sarea si in mijloc se face o gropita. In ea se pune drojdia faramitata si putina apa. Cu mana se framanta putin drojdia cu faina, apoi se adauga treptat apa si se framanta pana cand aluatul este nelipicios si se desprinde usor de pe maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa ce aluatul este crescut se pune putina faina pe blatul de lucru si se intrinde aluatul intr-o patura dreptunghiulara si nu foarte groasa. Se pun pe ea sunca, cascavalul, ceapa si se presara putin piper. Aluatul se ruleaza si se pune intr-o tava de copt (am folosit tava de cozonac) tapetata in prealabil cu faina. Eu am uns painea cu putin ulei de masline si am presarat susan alb si negru pe deasupra, insa acest pas este strict optional, in reteta pe care am urmat-o neexistand.
Se da tava la cuptor pentru 30 de minute la 185 de grade/foc moderat. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza.
Se serveste rece (dar nici calda nu-i rea, aduce a pizza). O puteti servi ca si aperitiv sau ca si masa individuala.
Pofta buna!
6 comments
Arata minunat, Corina! Am sa incerc si eu reteta ta, am facut-o mai demult dar imi ramasese un pic cam cruda 😀 Te pupik!
Mika, multumesc. Sa stii ca m-am gandit si eiu cat timp era in cuptor ca adca ramane cruda..si a iesit perfecta!!
Corina, m-ai facut sa rosesc cu atatea laude :)), ma bucur ca ti-a placut blogul si reteta aleasa! E foarte frumoasa painea ta umpluta, imi place cum arata presarata cu susan :).
Liana, cuvintele mele sunt cat se poate de sincere. Multumesc frumos pentru reteta!
Nu am facut niciodata painica umpluta, dar imi place tare mult ideea !!! Am sa fac si eu !! 😉
Magda e super ideea painicii asteia, recomand cu mare mare drag!! Sa-mi spui cum iti iese.