Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Paine umpluta

written by Corina Ureche mai 26, 2012
 
Inca o provocare a la Ama in bucatarie dusa la bun sfarsit. V-am spus cat de mult imi place aceasta idee si acest proiect? Sigur stiti deja asta. Si din aceasta luna Ama mai are o surpriza pentru cei care se inscriu la provocare si anume un concurs. Bravo Ama!!
Luna aceasta mi-a revenit blogul Caiet cu retete, iar eu am ales sa pregatesc  reteta de paine umpluta; asta dupa ce initial am vrut sa fac mancare de cus-cus cu naut, apoi am vrut sa fac briose, apoi am vrut peste in fulgi de porumb, apoi am vrut sa fac scones, apoi am vrut sa fac prajitura, apoi…mai vreti sa mai zic? Ca mai am J Ce vreau sa scot in evidenta cu asta este faptul ca acest blog este unul foarte ofertant. Nici nu stii de ce sa te apuci prima data, ca toate sunt faine si arata bine!
Imi place si cum sunt scrise retetele, ma refer aici la ingrediente si metoda de pregatire. Sunt usor de urmarit si mie asta imi place mult la un blog. Liana, felicitari pentru blog! Mi-ar placea, in schimb, ca la sectiunea despre blog sa fi citit si ceva despre tine, sa te descopar putin. Insa sper sa ne cunoastem si personal deoarece am observat ca esti din Cluj-Napoca, la fel ca si mine.
Si sa revenim putin la reteta, caci as vrea sa o laud si pe ea. E o reteta simpla, o poate face oricine si are avantajul ca poate fi facuta dupa gusturile oricui. Daca nu-i cu sunca poate fi cu salam, daca nu-i cu cascaval poate fi cu telemea, daca nu-i cu ceapa e cu altceva si tot asa. Puteti sa puneti ce doriti si sa o adaptati gusturilor voastre. Eu nu am avut rosii uscate sa pun si imi pare rau, insa m-a decis in ultimul moment sa fac paine asta si nu-am apucat sa iau. Si ziceam mai sus ca este o reteta simplu de realizat, da da. Insa rezultatul este spectaculos si pot sa bag mana in foc ca este un preparat pe gustul oricui!!
Liana, multumesc inca o data pentru reteta si sa trecem la treaba!
Ingrediente
Pentru blat
-250 g faina
-15 g drojdie proaspata
-1/2 lingurita sare
-110 ml apa calduta
Pentru umplutura
-200 g sunca feliata subtire
-150 g cascaval razuit
-3 fire de ceapa verde tocate marunt
-piper
Intr-un vas se pune faina si sarea si in mijloc se face o gropita. In ea se pune drojdia faramitata si putina apa. Cu mana se framanta putin drojdia cu faina, apoi se adauga treptat apa si se framanta pana cand aluatul este nelipicios si se desprinde usor de pe maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa ce aluatul este crescut se pune putina faina pe blatul de lucru si se intrinde aluatul intr-o patura dreptunghiulara si nu foarte groasa. Se pun pe ea sunca, cascavalul, ceapa si se presara putin piper. Aluatul se ruleaza si se pune intr-o tava de copt (am folosit tava de cozonac) tapetata in prealabil cu faina. Eu am uns painea cu putin ulei de masline si am presarat susan alb si negru pe deasupra, insa acest pas este strict optional, in reteta pe care am urmat-o neexistand.
Se da tava la cuptor pentru 30 de minute la 185 de grade/foc moderat. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza.
Se serveste rece (dar nici calda nu-i rea, aduce a pizza). O puteti servi ca si aperitiv sau ca si masa individuala.
 
 
 
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
6 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Paste cremoase cu somon si mazare
next post
Cartofi noi cu rozmarin la cuptor

You may also like

Chiftele cu oua de prepelita

martie 22, 2013

Drob de pui, reteta simpla

aprilie 25, 2019

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023

Chiftele crocante

martie 27, 2012

Rondele de vinete cu rosii si mozzarella

august 9, 2012

Foietaj cu branza/cascaval si carne

decembrie 13, 2010

Sandvis de student

mai 31, 2010

Pasta de masline cu avocado

octombrie 25, 2012

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Tartine cu somon afumat

martie 24, 2012

6 comments

Mika´s Kitchen mai 26, 2012 - 7:05 am

Arata minunat, Corina! Am sa incerc si eu reteta ta, am facut-o mai demult dar imi ramasese un pic cam cruda 😀 Te pupik!

Reply
Corina Ureche mai 26, 2012 - 7:07 am

Mika, multumesc. Sa stii ca m-am gandit si eiu cat timp era in cuptor ca adca ramane cruda..si a iesit perfecta!!

Reply
liana mai 26, 2012 - 11:22 pm

Corina, m-ai facut sa rosesc cu atatea laude :)), ma bucur ca ti-a placut blogul si reteta aleasa! E foarte frumoasa painea ta umpluta, imi place cum arata presarata cu susan :).

Reply
Corina Ureche mai 26, 2012 - 11:24 pm

Liana, cuvintele mele sunt cat se poate de sincere. Multumesc frumos pentru reteta!

Reply
catkitchen mai 28, 2012 - 3:40 pm

Nu am facut niciodata painica umpluta, dar imi place tare mult ideea !!! Am sa fac si eu !! 😉

Reply
Corina Ureche mai 28, 2012 - 3:45 pm

Magda e super ideea painicii asteia, recomand cu mare mare drag!! Sa-mi spui cum iti iese.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ