Pancakes sau clatite cu spanac este propunerea mea pentru acele momente cand vrei un mic dejun colorat, satios si care sa nu iti dea multe batai de cap. Practic, arunci toate ingredientele intr-un blender, pasezi, apoi prajesti aluatul sub forma de clatite. Mai mari ori mai mici, dupa cum iti dicteaza pofta la momentul respectiv. Ce poate fi mai usor, mai ales in aceasta perioada in care lucram de acasa? Ideea este la fel de buna pentru un brunch de weekend. Clatite verzi, legume colorate de sezon, adica o incantare pentru ochi si suflet, dar mai ales pentru stomac.
Ingredientele de baza pentru aceasta reteta sunt din categoria „de nelipsit din casa”: oua, lapte, unt, faina. Mereu pot sa incropesc ceva de mancare, dulce sau sarat, atata vreme cat le am pe acestea la indemana. Dar si spanacul il am aproape in permanenta in frigider sau daca nu e spanac sigur e o caserola cu rucola sau un mixt pentru salata. E ceva ce nu pun pe lista de cumparaturi, pentru ca nu am cum sa uit de ceva verde si crud cand trec pe la raionul cu verdeturi proaspete, atat de colorat si ofertant.
Revenind putin la reteta, trebuie sa precizez ca ele sunt perfecte atat calde, cat si reci. Merg excelent cu smantana si musai cu ceapa verde si ridichi. Combinatie mai de primavara nici ca nu exista! Si da, aceste clatite le puteti lua si la pachet la birou, in cazul in care nu lucrati de acasa. V-am convins?
Ingrediente Pancakes cu spanac
- 270g faina
- 300ml lapte
- 100g spanac proaspat
- 50g unt topit si racit
- 1 ou
- 4g praf de copt
- 3g sare
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-un blender si paseaza pana ai un aluat cremos, omogen. Lasa-l deoparte 20 de minute.
Unge o tigaie cu putin unt si toarna aluat sub forma de pancakes (poti turna cu un polonic sau direct din vasul blenderului). Coace 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Atat! Nu-i asa ca e super simplu?
Sa aveti pofta mare!