Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Pasta de jumari facuta in casa

written by Corina ianuarie 5, 2016
Pasta de jumari facuta in casa

Daca tot a venit iarna, m-am gandit sa va arat o reteta de sezon, bestial de simpla si buna. Si ce pot fi mai de sezon daca nu jumarile? Eu una le ador, fara ele simt ca mor…sau cam asa ceva. Asa ca azi vorbim despre Pasta de jumari facuta in casa.

In general, jumarile le mancam cu ceapa, rosii, branza, slanina, carnati etc. etc. Stiti voi, „porcariile” specifice anotimpului. Dar pana iarna asta nu m-am gandit ca am putea sa ne intindem jumarile pe pita. Asa ca am facut pasta asta.

Pasta de jumari facuta in casa

Crima si pedeapsa, va zic! Bineinteles, la modul cel mai pozitiv posibil. E genul de mancare de care nu faci abuz, o mananci asa mai cu taraita si mai domol. Si poti sa o stingi si cu o horinca/palinca, de vrei si te tine gatlejul. Sau cu o afinata, o capsunata, o visinata, depinde ce fructe s-au facut in vara trecuta si cat de harnic ai fost.

Pasta de jumari se poate folosi cu un succes fantastic la a face pogacele. Pentru mine, sunt urmatoarele pe lista.

Asadar, daca a fost porc, poate faceti pasta de jumari. Daca nu a fost porc, veti gasi cu siguranta de cumparat si tot o sa faceti pasta. Reteta e simpla si rapida si chiar merita incercata.

V-am pupat!

Pasta de jumari facuta in casa

Ingrediente Pasta de jumari facuta in casa

  • 250 g jumari
  • 2 linguri mustar
  • 1 ceapa rosie (marime medie)
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare si piper dupa gust

*in poza veti vedea alaturi de mustar si o lingura de maioneza. Nu este obligatoriu sa o puneti in pasta, mie mi-a ramas de la salata de vinete si nu am vrut sa o irosesc

Pasta de jumari facuta in casa

Mod de preparare Pasta de jumari facuta in casa

Intr-un blender se pun jumarile, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul pisat, condimentele si mustarul.

Se paseaza toate la un loc pana cand se obtine o pasta omogena. In functie de blender va trebui sa insistati mai mult sau mai putin. Dar sa stiti ca merita toata osteneala. Eu am facut atat cu blenderul vertical, cat si cu blenderul cu vas incorporat. La cel din urma, opream din cand in cand mixatul, apasam pasta de pe pereti in jos si continuam.

Daca doriti o pasta nu prea fina, pasati mai putin, asa vor fi si mici bucati de jumari prin ea. Sau puteti sa pastrati 3-4 jumari deoparte, sa le maruntiti din cutit si sa le adaugati in pasta. Cum va place mai mult.

Serviti pasta de jumari pe paine, iar deasupra puneti rondele de rosii, ceapa toacata marunt, castraveciori murati taiati marunt, ba chiar puteti sa scapati si putina boia din aia buna si gustoasa.

Pasta de jumari se depoziteaza in borcane de sticla si se patreaza la frigider.

Pofta buna!

Pasta de jumari facuta in casa

Print Friendly, PDF & Email
aperitivejumaripasta de jumari
6 comments
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja de portocala.
next post
Salata de naut si somon

You may also like

Tartine cu somon afumat

martie 24, 2012

Baghete umplute cu ton si bacon

septembrie 29, 2022

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Falafel Chiftele de naut

iunie 14, 2012

Foietaj cu oua de prepelita si crema de...

martie 28, 2022

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Rulouri de pui (cu sos de mustar si...

februarie 1, 2012

Focaccia cu rosii uscate si cimbrisor

august 22, 2018

Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval

ianuarie 7, 2013

Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

octombrie 10, 2016

6 comments

Panacris ianuarie 5, 2016 - 8:45 pm

No, de pus pe pâine nu m-am riscat, până acum 😉 Doar la pogăcele am folosit-o. Dar de acummmmm, se pare că voi proba și varianta pe pâine;) Super fain! >:D<

Reply
Corina ianuarie 12, 2016 - 9:05 am

Tare buna e pe paine, cu niste ceapa rosie si boia. Yumm!

Reply
veronica ianuarie 9, 2016 - 9:13 am

Cand eram copil mancam asa ceva si azi m-am hotarat sa o fac si eu ( dupa multi ani de pauza) fetitei mele si sotului meu
Mersi Corina pentru reteta mi-ai readus aminte de copilarie,te țuc

Reply
Corina ianuarie 12, 2016 - 9:05 am

Eu iti multumesc, draga Veronica. Te pup

Reply
Adina decembrie 9, 2016 - 1:25 pm

Yum! Eu o faceam cu usturoi, ceapa si busuioc. Dar tocmai am incercat varianta ta, si cu mustar, si e AWESOME! Multumesc! 🙂

Reply
Corina decembrie 9, 2016 - 2:50 pm

Ce ma bucur ca ai inercat-o! Sa va fie de super-muper bine!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ