Pastai aite sau pastai scazute cu usturoi. Eu le stiu de la mama si de la bunica ca si pastai aite si imi aduc aminte cu drag ce frumos mirosea in bucatarie ori de cate ori mama le pregatea. Varianta mea este una usor dietetica, caci am renuntat la calitul legumelor.
Ingrediente
-pastai proaspete (4 maini pline)
-2 morcovi
-2 rosii
-1 ardei verde si 1 rosu
-4 catei de usturoi
-o ceapa mare
-sare
-piper
-boia
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeii se taie si ei fasii, insa nu foarte mici. Rosiile se taie cubulete, iar morcovii se taie rondele. Intr-o oala se pun ceapa, morcovii, rosiile, pastaile si 2 catei de usturoi taiati feliute subtiri. Se adauga condimente si apa cat sa treaca peste legume si se pune oala pe foc mic. Se fierbe mancarea pana cand pastaile sunt patrunse iar apa scade ramanand un sos usor vascos, apoi se adauga ceilalti catei de usturoi pisati de aceasta data si patrunjel tocat.
Pastaile se servesc calde.
Pregatite in aceasta maniera constituie o ideala mancare de post, insa poate fi preparata si cu kaiser, de exemplu.
Pofta buna!
3 comments
Ce buna idee pentru o mancarica de post! Felicitari pentru ideea de a pune si o astfel de reteta!
Merci Elena 😀
super reteta! Chiar voi afce saptamana viitoare asa ceva!