Paste cremoase cu parmezan si mascarpone – o reteta absolut delicioasa, trebuie sa ma credeti! Odata incercata va deveni una dintre preferatele voastre. Se face si usor si rapid, ingredientele le gasiti chiar peste tot si daca vreti puteti sa adaugati pe deasupra putin bacon prajit. Numai si numai daca doriti. Crocant – crocant si sfaramat asa intre degete sa faca scart-scart.
Ingrediente Paste cremoase cu parmezan si mascarpone
– 250 g paste
– un piept de pui (taiat cubulete)
– 200 ml smantana lichida pentru gatit
– 200 g mascarpone
– 50 g parmezan razuit+parmezan pentru servit
– 3 linguri ulei masline
– 2 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust
– un varf de cutit de nucsoara
– 2-3 fire de patrunjel proaspat
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Pastele spiralate mi se par cele mai potrivite pentru astfel de sosuri foarte cremoase.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc 1-2 minute cateii de usturoi, apoi acestia se scot din tigaie.
Se adauga cubuletele de pui si se prajesc in ulei cateva minute, pana cand sunt rumene.
Se adauga smantana lichida si mascarpone, sarea si piperul si nucsoara.
Se amesteca si se lasa la foc mic sa fiarba putin pana cand se ingroasa usor sosul (max 5 minute sunt suficiente).
Se adauga patrunjeleul si parmezanul, se amesteca, apoi se adauga pastele scurse de apa.
Pastele se servesc fierbinti, iar daca doriti, mai puteti adauga parmezan razuit.