As incadra reteta asta de paste cu chorizo si creveti in sos de rosii in categoria retetelor numa bune de facut atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie sau chef, ti-e destul de foame sau pur si simplu ai manca ceva, dar nici nu vrei sa te multumesti cu resturi de prin frigider.
Crevetii se decongeleaza destul de repede (sau ai fost inspirat si i-ai scos din timp din congelator), pastele se fierb un-doi, sosul e gata cat ai clipi!
A fost pentru prima data cand am facut paste cu creveti si ne-au placut foarte mult. Practic a fost bataie pe tigaie!
Iar chorizo, dragul de chorizo, este absolut fenomenal. Cred ca l-am putea manca cu orice!
Apropos, chorizo gasiti in aproape toate magazinele mari. Daca nu l-ati incercat, vi-l recomand cu drag.
Ingrediente Paste cu chorizo si creveti in sos de rosii
- 300 g spaghete
- 500 ml pulpa de rosii
- 100 g chorizo (taiat felii)
- 100 g creveti decorticati
- 1 ceapa mare alba
- 2 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 2-3 fire patrunjel tocat marunt
- (optional) cativa stropi de vin imediat ce ati pus crevetii in tigaie
Mod de preparare Paste cu chorizo si creveti in sos de rosii
Intr-o tigaie turnati uleiul si adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul maruntit.
Caliti pana cand ceapa este moale, apoi adaugati rondelele de chorizo. Prajiti carnatii 1-2 minute si adaugati crevetii.
Amestecati si prajiti timp de 1 minut, apoi adaugati pulpa de rosii. Condimentati dupa gust cu sare si piper.
Lasati sosul sa fiarba la foc mic cateva minute, pana se ingroasa putin.
Intre timp fierbeti pastele, scurgeti-le de apa si adaugati-le in sos.
Amestecati si presarati patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!